Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Circulair bouwen

robert op 1 september 2016 | Reageer

Vandaag lichten wij eens een mooi stukje uit over het circulair bouwen.

Circulair bouwen, wat moet ik mij daar nou bij voorstellen ?

Het antwoord hierop is vrij simpel. Circulair bouwen betekent in eenvoudige taal, het bouwen van een huis, gebouw, kantoor of voorwerp welke na het opbouwen ook weer volledig kan worden afgebroken, echter met de achterliggende gedachte dat alle bouwstoffen zoals hout, steen, staal, beton, natuursteen en zelfs plastic op wat voor wijze weer kunnen worden gebruikt bij het opnieuw duurzaam bouwen van een nieuw kantoor of gebouw.

Wordt dan alles opnieuw gebruikt ?

Ja, alle duurzame producten worden opnieuw gebruikt in deze vorm van circulair bouwen. Binnen deze circulaire economie wordt dan ook gesproken over twee "kringlopen", we noemen deze kringlopen of circulaire processen de biologische kringloop en de technische kringloop. 

Biologische kringloop

Natuurlijke grondstoffen worden ingezet bij het vervaardigen van producten en materialen. Als deze biologische of natuurlijke grondstof aan haar eind komt in de circulaire bouw, dan vinden we dit terug in een vorm van bijvoorbeeld een biologische afbraak, verschillende voorbeelden vinden we tegenwoordig terug in esthetisch en logisch oogpunt bij het bouwen van nieuwe gebouwen. Enkele voorbeelden hiervan zijn speciale harsen, epoxy's maar ook afvalstoffen die gebruikt worden in vloertapijt. Leuk artikel bij MVO Nederland

Technische kringloop

Ook hierbij geld dat natuurlijke grondstoffen worden omgezet nadat deze gebruikt zijn in een eerder bouwproces. Echter deze natuurlijke grondstoffen worden omgezet naar een hoogwaardig materiaal wat opnieuw veel langer mee zal gaan in de keten van duurzaam ondernemen. Op dit moment zijn wij betrokken met het verwerken van allerlei soorten puin van verschillende grondstoffen, en deze dan te verwerken in nieuwe soorten asfalt en beton.

Zijn er ook voorbeelden van circulair bouwen in Nederland ?

Deze zijn er zeker, op dit moment wordt er circulair gebouwd aan de Amsterdamse Zuidas door de ABN/ Amro bank, het zogeheten ABN Amro Paviljoen

 

« Terug naar overzicht

Vragen? Stel ze gerust hieronder

Vorige pagina
U bent hier:

Gerelateerde blogs

Carrara marmer of Arabescato

Terug van weggeweest! Het mooiste wit marmer uit Italiƫ. Marmer uit Carrara en Calacatta.

Betonvloer schuren

Het schuren en polijsten van een betonvloer. Belangrijke informatie die ik moet weten bij het bewerken van beton.

Beton stralen of schuren?

Wat zijn de verschillen tussen deze twee behandeltechnieken

Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten