Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Natuursteen reinigen

robert op 13 november 2018 | Reageer

De meest voorkomende oplossingen voor het reinigen van natuursteen 

Belgisch hardsteen, granito, marmer, kalksteen, hardsteen of terrazzo. Iedere soort natuursteen dient goed onderhouden te worden. Hieronder de meest voorkomende oplossingen die tegenwoordig toegepast worden op het gebied van marmer schoonmaken:

1.) Marmer polijsten - deze manier van natuursteen reinigen is de meest voorkomende. Als u marmeren vloer niet te erg beschadigd is en schuren of slijpen niet van toepassing is voor het periodieke natuursteen onderhoud, dan is polijsten de oplossing. De marmeren vloer wordt in verschillende fases gepolijst. Met verschillende diamantschijven die een steeds fijnere korrel hebben wordt het marmer, hardsteen, granito of travertin behandelt. We laten op deze manier marmer weer glanzen. 

Zelf glans bepalen - bij deze manier van marmer polijsten wordt de glans steeds hoger. Op deze manier is het mogelijk om u verschillende glansgradaties aan te bieden. Enkele vaktermen die hiervoor gebruikt worden zijn: "een marmeren vloer zoeten", "gezoet marmer polijsten"," marmeren vloer met zijdeglans"," natuursteen laten glimmen".

Wanneer polijsten - periodiek, één keer per vijf jaar, als er doffe looppaden ontstaan, doffe vlekken op marmer verwijderen, ontstaan van doffe vlekken door verkeerd schoonmaken van natuursteen, hogere of lagere glansafwerking van uw vloer. Waterschade of lekkage, na een kleine of grote verbouwing.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van natuursteen reinigen, bel ons of vraag een vrijblijvende offerte aan.    

2.) Natuursteen impregneren of hydrofoberen - Het impregneren of hydrofoberen van verschillende natuursteen soorten wordt toegepast bij nieuw gelegde vloeren en gevels, bestaande vloeren en gevels van natuursteen, na het polijsten of reinigen van natuursteen. Vloer of gevel ondergaat eerst een diepte reiniging, hierna wordt de vloer geïmpregneerd of gehrydrofobeerd met producten die vocht en vuil afstoten. Het natuursteen blijft veel langer mooi en schoon.

Wanneer impregneren - als een vloer nieuw is geplaatst, bestaande vloeren, na het slijpen en polijsten. Na kleine en grote verbouwingen. Wij raden aan om natuursteen één keer per twee of drie jaar opnieuw te impregneren. 

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van natuursteen impregneren of hydrofoberen, bel ons of vraag een vrijblijvende offerte aan.

« Terug naar overzicht

Vragen? Stel ze gerust hieronder

Vorige pagina
U bent hier:

Gerelateerde blogs

Betonvloer schuren

Het schuren en polijsten van een betonvloer. Belangrijke informatie die ik moet weten bij het bewerken van beton.

Beton stralen of schuren?

Wat zijn de verschillen tussen deze twee behandeltechnieken

Carrara marmer of Arabescato

Terug van weggeweest! Het mooiste wit marmer uit Italiƫ. Marmer uit Carrara en Calacatta.

Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten