Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Voorkomen is beter dan genezen

Dagelijks vallen mensen op natte en droge vloeren door een te gladde vloer, een antislip meting met een gepaste anti slip behandeling biedt dan een oplossing.

Wat doen wij voor u om een vloer veiliger te maken ?

Dagelijks gebeuren er nog steeds ongelukken door het uitglijden op te gladde ondergronden, denkt u dan aan vloeren in zwembaden, badkamers, entrees, galerijen, keukens of portieken in woningen en openbare gebouwen. Waarschijnlijk begint u nu te twijfelen en denkt bij u zelf hoe zit bij ons ? Dit kunnen wij niet beoordelen voordat er een antislip meting is gedaan ! Wel bieden wij een oplossing die relatief goedkoop is en de oplossing kan zijn voordat er iemand zich echt verwond. 

Meten is weten

U maakt met ons een afspraak telefonisch of per e-mail. Wij komen op locatie een antislip meting uitvoeren bij u. Deze antislip meting op een vloer, helling of trap gebeurt altijd in een droge situatie en een natte situatie, hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende zooltjes, namelijk een van rubber, een van kunststof en een van leer, dit traject wordt door een geijkte machine over een traject van 65 centimeter uitgevoerd. De machines van FSC gelden als een van de normeringen die Europees bepaald zijn. Slipmeting. 

Wat zijn de kosten ?

Een antislip meting kost bij Pro Floor Care € 200,- exclusief de verschuldigde btw. U ontvangt van ons een factuur met daarbij de meetresultaten. Al onze antislip metingen worden gedaan met de apparaten van MCS Mechanik.

Slipmeting tegen uitglijden. Slipweerstand meten op vloeren. Antislipbehandeling tegels. 

Voor wie ?

Antislip metingen kunnen op vele vloeren worden toegepast. Kijk hieronder of een anti slip meting van toepassing is.

Gladde badkamer vloeren 

Vloeren in badkamers, douchecabines, toiletten en baden zijn plaatsen waar veel vocht voorkomt. Een ongelukje zit dan ook in een klein hoekje. Hier is een antislip meting met een antislip behandeling een pre. Voorkom uitglijden in een badkamer. Een antislip meting en een antislip behandeling kunnen wij in combinatie zeer voordelig offreren en uitvoeren. Maak snel een afspraak via ons contactformulier.

Supermarkten of winkels 

Winkelend publiek en een regenachtige dag, dit lijdt nogal eens tot uitglijders of valpartijen in of voor supermarkten, winkelcentra's of winkels. Hierin hebben wij een snelle en doeltreffende oplossing. Een antislip meting en een antislipbehandeling. Door het gebruik van onze geavanceerde anti slip behandeling ondervindt niemand hiervan de hinder. Na de anti slip behandeling ontvangt u van ons een rapport met daarin de meetgegevens voor de antislipbehandeling en na de de antislipbehandeling.

Keukens en horeca

Met de anti slip methode die wij toepassen in grootkeukens, horeca gelegenheden en bij keukens in particulier gebruik voldoet u aan alle normen die door de ARBO en de HACCP worden geeist. De duidelijk voelbare stroefbaarhied die ontstaat heeft geen effect op het normale reinigingsproces na de antislipbehandeling. Een antislip meting en een anti slip behandeling vindt meestal binnen een paar uur plaats, hierdoor heeft u een minimale hinder in het werkproces. Een vrijblijvende inventarisatie of offerte op maat voor een antislip meting en antislipbehandeling, bel of mail ons gerust even.

Zwembaden en sauna's

We hebben het allemaal wel eens ondervonden, het uitglijden op een natte tegelvloer bij het zwembad. Met een antsiip meting en een antislipbehandeling behoort dit tot het verleden. De stroefbaarheid die ontstaat door de anti slip behandeling voorkomt vele uitglijders en valpartijen. Na de antislip behandeling is de tegelvloer gewoon normaal te reinigen.

Een antislip meting is toepasbaar op verschillende vloeren, zoals :

  • alle soorten natuursteen, tegels en keramische tegels
  • marmoleum, linoleum, pvc vloeren en andere vloeren van kunststof
  • houten vloeren 

Normering

Aan welke eisen voldoet een antislip meting ?

In een aantal landen waaronder België en Nederland zijn nog geen wettelijke normeringen betreffende de stroefheid van verschillende vloeren. Er is in Nederland wel een afspraak gemaakt in 2003 waarbij technisch gezien de stroefbaarheid gemeten wordt de NTA 7909:2003 - Duitse DIN Norm. Volgens deze normering wordt een antislip rapport afgegeven.

Hoe wordt deze normering uitgedrukt ?

De antislip meting met de Floor Slide Control wordt uitgedrukt in μ. (MU). Voor de beoordeling hiervan zijn gemiddelde waarden van belang. Wij proberen op steenachtige ondergronden onder natte omstadigheden een gemiddelde te halen van μ 0,55 of hoger. Deze waardes worden omgezet in zogenaamde R-waardes. ( DIN 51130 )

Alle R-waardes onder de 10 zullen geen acceptabel antislip effect kunnen geven, wij hanteren dan ook de waarden van R10 tot R13.

R10: μ= 0.18 - 0.34
R11: μ= 0.34 - 0.51
R12: μ= 0.51 - 0.71
R13: μ= 0.71 en daarboven 

De meeste vloeren zullen na een antislip behandeling de R waardes behalen van R12 of R13. Dit is boven de normering van verzekeringsmaatschappijen en andere wettelijke regelgeving. 

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten