Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Natuursteen borstelen

Het borstelen van natuursteen, ruwer maken van natuursteen

Het borstelen van natuursteen

Verschillende hardsteen, marmer en graniet soorten hebben een ruwere uitstraling, door deze ruwere uitstraling is het niet mogelijk om vloeren of wanden van natuursteen machinaal te polijsten met speciale diamantpads. Door de diepere gaatjes en een groter relief worden deze plaatsen niet voldoende gereinigd. Bij het borstelen van natuursteen worden speciale borstels onder een boenmachine aangebracht, hierdoor worden de gaatjes en het relief goed schoon geborsteld. Tevens is het mogelijk met het borstelen van natuursteen om een hogere glansgradatie te krijgen op het natuursteen. 

Waarvoor

Natuursteen borstelen wordt toegepast op vloeren of wanden die een zogeheten open structuur hebben of veel kleine oneffenheden in de tegels. Geborsteld natuursteen vindt men tegenwoordig in steeds meer huizen, buitenterrassen, trappen en bordessen. Na het borstelen van natuursteen is het belangrijk om de vloer met een goed impregneermiddel te behandelen. Natuursteen vloer reinigen door middel van de borstelmethode.

Enkele natuursteen soorten die zich goed laten borstelen zijn ruw Belgisch hardsteen, ruwe leisteen soorten, verruwde graniet soorten en wanden.

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten