Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Wat betekent boucharderen ?

Bij het boucharderen van natuursteen wordt de toplaag ruwer gemaakt. Opruwen van een vloer.

Met een zogeheten bouchardeerhamer wordt de oppervlakte structuur van natuursteen, hardsteen of beton aangepast naar een ruwer oppervlakte. Het boucharderen van beton en natuursteen heeft zo haar functionaliteiten die hieronder in korte lijnen uitgelicht worden:

  • Boucharderen van natuursteen, wordt als een afwerkmethode gebruikt om ruwe natuursteen blokken of tegels af te vlakken. In het normale natuursteen onderhoud wordt het boucharderen toegepast om trappen, bordessen en andere gladde afwerkingen op natuursteen ruwer te maken. Deze zogeheten sierstrippen of bouchardeer strippen worden machinaal of handmatig aangebracht. Door het boucharderen van hardsteen trappen of marmeren trappen neemt de antislip waarde van een object toe. Andere methodes zoals stralen en branden van natuursteen hebben eenzelfde werking.
  •  Boucharderen van beton, wordt als een afwerkmethode gebruikt om de onderlaag van beton ruwer te maken zodat hier een ander materiaal op het beton een betere hechting krijgt of om grotere niveauverschillen te verkleinen of te egaliseren. Een bouchardeermachine voor beton is uitermate geschikt voor het verwijderen van oude lagen en specie resten. 

Natuursteen antislip maken door boucharderen.

Bij het boucharderen zijn verschilende soorten structuren aan te brengen. Denk dan aan een ruw of fijn geprikt oppervlakte. Het ruw boucharderen of het fijn boucharderen.

Wilt u een afspraak maken voor het antislip maken van marmer of hardsteen door de bouchardeer methode, maak dan eenvoudig een afspraak met een van onze adviseurs.

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten