Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

In de was zetten

Steenwas of coaten van natuursteen

Pro Floor Care behandelt natuurstenen oppervlakten met  een eindafwerking, namelijk steenwas. De steenwas creëert daarbij een slijtvaste, glanzende toplaag die de steen beschermt. Steenwas is enigszins antislip, water- en vuilafstotend. Voordat u overweegt om tot het in de was zetten van natuursteen overgaat, vragen wij u de pagina hieronder goed door te lezen, dit voorkomt teleurstellingen voor u en de leverancier.

Nadelen en overwegingen in de was zetten.

Lees dit aandachtig !

Het in de was zetten van uw natuurstenen vloer heeft enkele nadelen. Wij hebben hieronder voor u de nadelen op een rij gezet. Houd u er rekening mee dat het in de was zetten of het coaten van een natuurstenen vloer zeker niet voor iedere soort van toepassing is.

Enkele nadelen:

  • Iedere was verkleurd, dit betekent dat u vloer gaat vergoren. ( vervuiling in de was laag )
  • In panden en huizen ontstaan zogeheten looppaden. Looppaden zijn de meest belopen wegen door een pand. Doordat deze looppaden het meest belast worden ontstaan slijtage plekken. Het opnieuw bijwerken van uw vloer kan dan niet meer vanwege wasophoping ( waslaag op waslaag aanbrengen). Dit betekent dat u de hele vloer moet strippen ( dieptereinigen van de gehele vloer ). Waslagen verwijderen. 
  • Veelal geeft was een onnatuurlijke uitstraling op de vloer. De glansgraad is vaak veel te hoog.

Voor welke vloeren moet ik was gebruiken:

  • Leisteen uit India is vrij zacht, om verpoedering ( schilfers en residu ) tegen te gaan is het verstandig de vloer in de was te zetten.
  • Voor verschillende soorten ongeglazuurde tegels is het verstandig om een waslaag aan te brengen op de vloer.

Na het leggen van een nieuwe natuursteen vloer moet met minstens 6 tot 8 weken wachten om de vloer te behandelen met een waslaag of coating, dit verstikt de vloer en kan daardoor schade aanrichtten. Een waslaag of coating is niet dampdoorlatend.

Maakt u een juiste overweging als u overgaat tot het aanbrengen van een waslaag of coating ? 

Neemt u bij twijfel gerust contact op met de adviseurs van Pro Floor Care. Wij lopen geheel vrijblijvend met u samen de vragenlijst door en zullen u een gedegen advies proberen te geven.

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten