Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Polijsten natuursteen

Het micro polijsten van natuursteen zoals marmer, hardsteen, travertin en andere kalkhoudende natuursteen soorten.

Wat is micro polijsten ?

Vloeren die meer onderhevig aan slijtage zijn geweest dan natuursteen, zogeheten loopsporen of etsplekken ontstaan in of op het natuursteen kunnen eenvoudig verwijdert worden door het micro polijsten van natuursteen. Micro polijsten wordt gedaan in verschillende fases, hiervoor worden speciale diamant gebonden polijstpads gebruikt. Na het doorlopen van alle fases heeft de natuursteen vloer weer een egale uitstraling.

Fase 1. met een ruwe speciaal gebonden polijstpad wordt de vloer behandelt, hierdoor verdwijnen etsplekken en andere vlekvorming. Na deze eerste fase heeft de vloer een matte uitstraling. 

Fase 2. met een minder ruwe speciaal gebonden polijstpad voor natuursteen wordt de glans weer een klein beetje opgebouwd, de glans die hier alreeds ontstaat noemen we een licht gezoet of een licht verzoete uitstraling van natuursteen.

Fase 3. met een nog minder ruwe polijstpad wordt de glans nog meer opgebouwd, in de deze fase spreken we dan over een gezoet of een verzoet niveau van natuursteen.

Fase 4. met de minst ruwe polijstpad wordt de glans nog meer opgebouwd, we spreken veelal na deze fase over een gepolijst niveau van de vloer.

Fase 5. in sommige gevallen wordt er nog een extra vloerbehandeling voor het natuursteen toegepast, bij sommige marmer soorten wordt er in een latere fase nog gewerkt met polijstpoeder voor een extra hoge glansgradatie, echter bij hardsteen soorten wordt er veelal weer geimpregneerd met een kleurverdiepend effect in de laatste fase. Onze adviseurs en uitvoerders zullen u hier altijd in adviseren.

 

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten