Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Portfolio: een selectie uit eerder en speciaal werk

Overzicht van verschillende opdrachtgevers zowel particulier als zakelijk op het gebied van natuursteen en beton.

Beton en natuursteen onderhoud in de breedste zin van het woord. Of het nu gaat om het antislip maken, schuren, slijpen of polijsten van natuursteen of beton. Hieronder een overzicht van enkele mooie projecten in het binnen en buitenland.

Stationsrenovatie metro Amsterdam

Natuursteen renovatie, vloeren en trappen van 16 metrostations op de Noord, Oostlijn van Amsterdam.

Project informatie 

Renovatie van 16 metrostations aan de Noord, Oostlijn van Amsterdam. Vloeren van marmercomposiet worden geschuurd, gepolijst en geïmpregneerd. Beschadigde tegels worden vervangen en opnieuw aangebracht. Traprenovatie van granito. Traptredes van granito worden gerestaureerd, hierna worden de trappen weer geschuurd en gepolijst, na afloop ondergaan ze een kleurverdiepende behandeling. 

Doel

Na 40 jaar is de bestaande en tevens oudste metrolijn van Amsterdam toe aan een grote opknapbeurt. Donkere nisjes en een rommelige uitstraling behoren na de renovatie van de metrostations tot het verleden. Gaten en kleine beschadigingen worden met speciaal graniet uit de Alpen opgevuld. Vloertegels met te grote beschadigingen worden vervangen door marmercomposiet tegels geïmporteerd uit Italië. Alle vloeren van marmercomposiet worden geschuurd en gepolijst tot een gezoet niveau. Dit geeft de stations een schone uitstraling. Na afloop worden de de vloeren geïmpregneerd met een beschermende en afstotende werking tegen het indringen van vuil. De trappen worden geinspecteerd op eventuele beschadigingen, deze beschadigingen worden professioneel opgevuld met steenslag uit de Zwitserse Alpen. Trappen worden licht geschuurd en na afloop met een speciale kleurverdiepende olie behandeld. Alle vloeren worden gestest op slip- of valgevaar, deze antislip test op de vloeren voeren wij zelf uit.

Opdrachtgever

Aannemer Hegeman Bouw en Infra en Gemeente Amsterdam 

Behandeling/ werkzaamheden

Schuren, polijsten en impregneren van marmer composiet vloeren, vloer- en voegherstel van tegels en vloerdelen. Schuren van beton. Renovatie van trappen in de metrostations. Herstellen en opvullen van beschadigde traptredes. Na afloop schuren, polijsten en kleurverdiepend impregneren van de granito trappen op de metrostations van Amsterdam.

 • Bruto vloeroppervlak 18.700 m2
 • 70 trappen, ongeveer 5.600 trapelemeneten 
 • verspreid over 16 metrostations. Noord, Oostlijn metro Amsterdam met o.a. Centraal Station, Nieuwmarkt, Waterlooplein, Weesperplein, Wibautstraat, Spaklerweg, van der Madeweg, Diemen-Zuid, Gein, Gaasperplas, Holendrecht, Bullewijk, Strandvliet, Venserpolder, Reigersbos, 

Materialen/ Machines

Leveranciers

 

Natuursteen restauratie Amsterdam

Natuursteen restauratie project, authentieke uitstraling terugbrengen Gouden Eeuw.

Project informatie

Grachtenpand aan de Oudezijds Voorburgwal te Amsterdam in zijn geheel gerestaureerd, combinatie van authentieke bouwmaterialen en moderne gadgets. Pand dient als kantoor voor een Japanse investeringsmaatschappij.

Doel 

Het aanwezige natuursteen zoals marmer Bianco Carrara, marmer Arabescato en Belgisch marmer Noir de Mazy schuren en polijsten tot een gezoet niveau. Door de architect is er gekozen voor een gezoet niveau, dit om alles een rustiger effect te geven. Het aanbrengen van een nieuwe toilet groep en badkamer in het gebouw, doel hierin is om alles authentiek te houden. Gebruikte materialen zijn hierin marmer Bianco Carrara, graniet Nero Assoluto en verschillende ouderwetse hardsteen en kalksteen soorten uit Belgische groeves zoals zwart marmer van Noir de Mazy en marbre Rouge Belge. In de hal naar de toiletgroep komt het zogeheten dambord patroon terug zoals deze ook gesitueerd is in de originele hal. Verschillende natuursteen schouwen restaureren.

Opdrachtgever 

Aannemersbedrijf " De Toverformule" en opdrachtgever MK Centennial Maritime.

Behandeling / Werkzaamheden

Schuren en polijsten van verschillende soorten natuursteen. Het leveren van natuursteen, aanrechtbladen van natuursteen. Het plaatsen van natuursteen in verschillende ruimtes. Het plaatsen en vervangen van ouderwetse hoge plinten van kalksteen Comblanchien. Herstellen van ouderwetse schouwen.

Materialen / Natuursteen soorten 

 • marmer Bianco Carrara, AA extra gesorteerd
 • marmer Arabescato, AA extra gesorteerd, platen
 • Belgisch marmer, hardsteen Noir de Mazy, plinten en tegels
 • Belgisch marmer, Rouge Belge, schouw
 • graniet Nero Assoluto, plinten en tegels en aanrechtbladen 
 • kalksteen Comblanchien, plinten

Leveranciers

 

Hardsteen polijsten

Hardsteen polijsten, periodiek onderhoud na 7 jaar.

Project informatie

Opnieuw polijsten van een hardsteen vloer. Gebruikerssporen en beschadigingen ontstaan door het leven op de vloer na ongeveer 7 jaar. 140 vierkante meter opnieuw reinigen en polijsten van hardsteen.

Doel 

Herstellen van beschadigingen door het gebruik van 2 componenten epoxy, juiste donkere kleur. Reinigen van de vloer en het verwijderen van loopsporen door het polijsten van hardsteen. Het impregneren van een hardsteen vloer zodat deze weer eenvoudiger te onderhouden is.

Producten 

Professeionele boenmachine, verschillende diamantgebonden schuur- en polijstpads. Zuurvrije reinigingsproducten en een professioneel impregneermiddel. Waterstofzuiger.

Opdrachtgever 

Particuliere bewoners van een villa in Etten Leur.

Behandeling / Werkzaamheden

De vloer is eerst goed behandelt met een zuurvrije reiniger en speciaal diamantgebonden schuurpad. Hierna is de vloer in 3 fases opgebouwd met polijstpads tot een gepolijst niveau. Als laatste behandeling is het hardsteen behandelt met een impregneermiddel speciaal voor hardsteen. Door dit impregneermiddel krijgt het hardsteen een donkerder uiterlijk en is eenvoudiger te onderhouden. Het impregneermiddel vertraagt het indringen van vuil en vlekken. Juist onderhoudsadvies met de juiste producten.

Materialen / Natuursteen soorten

 

 

Slijtvaste coating aanbrengen Marokko

Slijtvaste coating aanbrengen voor een van de grootste garnalenpellerijen in de wereld.

Project informatie

Nieuw gestorte granito vloer in een garnalenpelatelier in Tanger, Marokko, Klaas Puul Maroc SARL. 7.200 vierkante meter slijtvaste coating aanbrengen over een industriele vloer. Speciaalproduct : PFC Thilos concrete and granito protection.

Doel 

De gestorte vloer van granito te laten voldoen aan de hoogste hygienische normen binnen de vis en voedingsindustrie. Bovenop het zeer goed te onderhouden granito een slijtvaste en duurzame coating aanbrengen zodat deze industirele vloer nog eenvoudiger te onderhouden is. Hygiene volgens de hoogste eisen en normeringen. 

Producten

PFC Thilos concrete and granito protection. Dit speciaal product speciaal ontwikkelt voor Pro Floor Care geeft na het aanbrengen en het uitharden van de coating een verglazend effect, de uitgeharde toplaag is nu zo hard dat deze ongevoelig is voor pekel, zout, alcohol en zuurhoudende reinigingsproducten. De PFC Thilos coating is bestand tegen zeer hoge beloping en bewerking met zware machines. 

Opdrachtgever

Klaas Puul B.V. Volendam Nederland / Klaas Puul Maroc SARL 

Behandeling/ Werkzaamheden

Het granito heeft eerst een diepte reiniging ondergaan met een zuurvrij reinigingsproduct en een voorbehandelingsmiddel,  schrobzuigmachines en boenmachines voor een goede hechting. Hierna is de PFC Thilos concrete and granito protection aangebracht op de vloer van ongeveer 7200 vierkante meter, en de spatplinten van 100 centimeter hoog. 

Materialen 

 • Granito vloer industrieel gestort en geschuurd
 • HMK R155 Moeller Stone Care
 • PFC Thilos Aqua
 • PFC Thilos concrete and granito protection
 • Boenmachines
 • Schrobzuigmachines

Meer informatie over het garnalenpelatelier in Marokko ga naar dit artikel gepubliceerd door Klaas Puul 

 

Granito schuren en polijsten

Particuliere woning, hal schuren en polijsten van granito of terrazzo.

Project informatie

Particuliere woning uit de jaren '30 van de vorige eeuw. Nieuwe eigenaar kwam na het verwijderen van oude tegels tot de conclusie dat er nog een authentieke vloer van ouderwets granito of terrazzo onder aanwezig was. Vraag was of dit nog te herstellen was door Pro Floor Care.

Doel

Het granito weer in oude glorie restaureren zodat kleur, glans en en het zwarte kader weer terug komen op glans. Dit granito is geschuurd in verschillende korrels en hierna opgebouwd door het polijsten naar een gezoet niveau. Het granito is nu weer prachtig aanwezig in het halletje uit de bestaande woning.  

Producten

Professionele schuurmachine met diamantgebonden schuurschijven speciaal voor granito of terrazzo. Lichtere polijstmachine voor het terugbrengen van de glansgradatie op het granito. Kleine schuurmachine voor het bijwerken van randen en hoekjes als ook de opstaande vaste doorgestorte plint van granito. Impregneermiddel van Moeller Stone Care.

Opdrachtgever 

Particuiere opdrachtgever in Delft, regio Den Haag.

Bewerking/ behandeling

Oude lijm en cementresten zijn verwijdert door het grofschuren met professionele schuurmachines. Hierna is de vloer in verschillende fases gepolijst zodat glans en kleur weer terugkomen op het granito. 

Materialen

 

Leisteen vloer reinigen en impregneren

Een leisteen vloer gereinigd en geïmpregneerd met een speciale olie

Project informatie

Leisteen vloer door de jaren heen vervuild geraakt door verkeerde behandelmethode met polymeerwas.

Doel

Een makkelijk te onderhouden vloer zonder vlekken en oude waslagen. Leisteen ontdaan van oude vervuiling door het diepstrippen of dieptereinigen van de leisteenvloer, de borstelmethode. Hierna behandelt met een speciale olie. Het impregnereren van een leisteen vloer.

Producten 

Boenmachine met speciaal diamantgebonden borstels om een ruwe vloer te behandelen. Speciaal oplosser voor polymeren, licht zuurhoudend product zodat de vloer niet beschadigt. Speciale olie met een matte uitstraling om de vloer te impregneren.

Opdrachtegever

Particuliere opdrachtgever in Hilversum 

Bewerking / behandeling

Door het gebruik van een professionele boenmachine met daaronder speciale borstels worden oude was en polymeerlagen verwijdert. Hierna wordt de vloer opnieuw ingezet of behandelt met een speciale olie voor leisteen en gedeeltelijk uitgeboend door een boenmachine en gedeelte handmatig uitgeboend met schone pluisvrije doeken.

Materialen 

 • Boenmachine
 • Speciale diamantborstels 
 • Speciale boenmachinehouder om borstels te bevestigen
 • Was en polymeer verwijderaar speciaal voor natuursteen
 • Impregneermiddel of olie met een matte afwerking van Moeller Stone Care 

 

Vorige pagina
U bent hier:
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten