Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Mineraliseren

Geschikt voor niet kalkhoudende natuursteensoorten

Het mineraliseren van een niet kalkhoudende vloer zoals graniet wordt toegepast als de staat van de vloer dof is en of kleine krasjes en vlekken zichtbaar blijven. Het mineraliseren wordt toegepast op steensoorten die niet of laag kalkhoudend zijn. Lees hieronder meer hoe het te werk gaat.

Methode voor natuursteen

Niet kalkhoudend zoals graniet

Bij het mineraliseren wordt net zoals bij het kristalliseren een chemische reactie tot stand gebracht waardoor de toplaag van het niet kalkhoudende natuursteen zich verdicht. De nieuw gevormde steenlaag is hoogglanzend, iets harder ( alleen de toplaag ) en iets meer verdicht waardoor er minder vocht wordt doorgelaten.

Hoe werkt mineraliseren ?

Een korte uitleg over de chemische reacctie.

Het mineraliseren van natuursteen met een laag tot geen kalkhoudende waarde is eigenlijk een simpele reactie die teweeg wordt gebracht. In simpele taal proberen wij uit te leggen wat er precies gebeurd.

Door de samenvoeging van oxaalzuur ( zuringzuur ) en kristallijn sillica ( kwarts mineraal ) ontstaat een chemische reactie, door dit met een boenmachine met daaronder een staalwollenpad uit te boenen ontstaat een reactie die een glazige verharde laag over het natuursteen legt. 

Wij adviseren om het mineraliseren van uw vloer aan specialisten over te laten.

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten