Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Wat betekent het ?

Polijsten van natuurstenen vloeren in een renovatie project. Marmer polijsten, travertin polijsten, graniet polijsten en granito polijsten.

Na een lang traject wordt het renovatie proces afgesloten, de laatste stappen worden genomen, dit is vaak het polijsten, schuren of impregneren van de natuursteen vloer.

Wat betekent polijsten, en wat doet het met natuursteen ?

Het polijsten van een natuursteen vloer gaat als volgt te werk. Door middel van een boenmachine ( eenschijfsmachine ) over u vloer te bewegen wordt de vloer weer glimmend of glanzend, kleine microscopische krasjes worden ook verwijderd. Veelal gebeurt polijsten in meerdere fases zoals hieronder uitgelicht:

  1. Grove pad - Het natuursteen wordt licht geschuurd en gereinigd met een grove diamantpad. Hiermee wordt de structuur van het natuursteen geopend en worden kleine krasjes verwijderd. De natuursteen vloer is nu zeer poreus en heeft een matte doffe uitstraling.
  2. Middelgrove pad - Wederom wordt het natuursteen behandelt met een diamantpad maar dan middelgrof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd het zogeheten polijsten, de structuur van de vloer zal zich weer gaan sluiten. Het natuursteen is nu minder poreus en krijgt een meer glanzende uitstraling, een licht gepolijst niveau.
  3. Fijne pad - De vloer wordt opgeboend met een fijne meestal witte pad. De structuur van het natuursteen is nu bijna gesloten en de vloer krijgt haar glanzend gepolijst effect terug. Deze fase wordt meerdere malen herhaalt vaak ook nog met polijst poeder om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen. U kunt zelf aangeven bij de adviseurs van Pro Floor Care wat voor gepolijste glansgraad u wilt op uw natuursteen vloer zoals marmer en graniet.
  4. Wij adviseren u na de polijst behandeling de natuursteen vloer te verzegelen met speciale impregnaten, het zogeheten impregneren van natuursteen vloeren. Hiermee beschermt u het natuursteen voor langere tijd tegen vuil, vlekken en vocht en is makkelijker te reinigen.

 

Hoe vaak moet ik de vloer behandelen ?

Moet natuursteen veel gepolijst worden ?

Dat hangt helemaal van uzelf af. Als u het natuursteen dagelijks of wekelijks goed onderhoud of reinigd dan hoeft u de vloer niet zo vaak te laten polijsten. Sommige natuursteen soorten hebben een minder sterke hardheid en zullen dan ook sneller beschadigen. Echter als u te lang wacht met het groot onderhoud zoals polijsten, schuren of impregneren van uw natuursteen vloer zal dit nooit ten goede komen van het materiaal. 

Een indicatie:

Woonverkeer - Doordat u zich dagelijks beweegt in en om het huis en de belopingsgraad niet zo hoog is als in een bedrijfsgebouw zal uw natuursteen vloer niet zo snel dof worden en krasjes vertonen. Hierbij moet wel gezegd worden dat u dan de vloer frequent reinigt, bijvoorbeeld een keer per week reinigen met een edelzeep. Het polijsten van uw vloer hoeft dan niet jaarlijks te gebeuren. 

Werkverkeer - Veelal liggen natuursteen vloeren in een entree van een gebouw dus de belopingsgraad is hier dan ook erg hoog. Doffe plekken, looppaden en krasjes zijn veel sneller zichtbaar door de hoge bezoekersfrequenties. Pro Floor Care adviseert hierbij de vloer eenmailg per jaar te reinigen, polijsten en te impregneren. 

Prestige objecten - Overheidsgebouwen, advocatenkantoren, banken, exclusieve hotels en hoofdkantoren van grote ondernemingen in Nederland en Belgie. Deze groep is een uitzondering op de regel voor het polijsten van natuursteen zoals marmer en graniet. Deze partijen maken een statement naar de bezoekers en dragen vaak een voorbeeldfunctie uit naar de maatschappij. De panden voldoen dan ook aan de hoogste eisen op het gebied van onderhoud en service, het perfect faciliteren. Pro Floor Care maakt samen met facilitair managers van deze gebouwen gehele onderhoudsplannen voor het reinigen, polijsten en impregneren van het natuursteen.

 Tot slot ! Het polijsten van natuursteen is een specialistiche onderdeel op het gebied van natuursteen onderhoud. Het is raadzaam om dit dan ook te laten doen door specialisten. Wilt u een afspraak maken met Pro Floor Care of een vrijblijvende offerte van ons ontvangen voor het polijsten van uw natuursteen of marmer vloer ga dan naar het contactformulier.

Marmer polijsten, travertin polijsten. Granieten vloer polijsten. Granito vloer polijsten. Terrazzo vloer polijsten. Laperto vloer polijsten.

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten