skip to Main Content

Natuursteen onderhoud

Is uw natuurstenen vloer toe aan een beurt. Weet u niet precies wat voor steensoort het is. Heeft u enorme looppaden in uw natuursteen vloer of laat u een nieuwe natuurstenen vloer leggen en moet hij geschuurd worden in het werk. Wij helpen u graag verder.

“Specialistisch natuursteen onderhouden”

Natuursteen onderhoud
Natuursteen onderhoud tafels marmer
Natuursteen gevel reinigen
  • Natuursteen antislip maken –  wij kunnen uw natuursteen vloer antislip maken op verschillende wijze. Afhankelijk van welk natuursteen het is zullen wij u een passend advies geven. Uw natuurstenen bordes, vloer, badkamer of rand om het zwembad met een etsende behandeling antislip maken. Daarnaast kunnen we het natuursteen ook machinaal antislip maken. Denkt u dan aan het boucharderen of stralen van natuursteen. Onderhouden van een natuursteen vloer begint bij de specialisten van Pro Floor Care.
  • Natuursteen impregneren –  Afhankelijk van welk natuursteen u heeft en welke voorbehandeling deze heeft gehad bekijken wij welk onderhoud voor uw natuurstenen vloer het beste is. Zo kunnen we een kleur verdiepende impregneer, was, op waterbasis en Nano basis  toepassen.
  • Natuursteen kristalliserenWilt u extra glans op uw natuurstenen vloer dan kunt u als eind bewerking in het natuursteen onderhoud uw vloer laten kristalliseren. Met kristalliseren kunt u extra glans op het natuursteen aanbrengen. Het onderhoud door middel van kristalliseren kan alleen op kalkhoudende natuursteen soorten als marmer, travertin, kalksteen en hardsteen.
  • Natuursteen polijstenEerst wordt de vloer goed gereinigd. Door te polijsten in verschillende fases met verschillende schuurgradaties brengen wij de natuursteen vloer weer op glans. Polijsten begint bij korrel of grid 400. Bij het onderhouden van natuursteen wordt er gekozen voor een gezoet niveau.
  • Natuursteen schuren of slijpen Onder schuren of slijpen verstaan wij met diamant gebonden ijzers in verschillende fases de natuursteen vloer bewerken waarna wij het proces vervolgen door te polijsten.
  • Natuursteen reinigen – Afhankelijk of het nou gaat om het dagelijkse onderhoud van het natuursteen. Waarin we meestal adviseren om het met een dopje groene zeep op 10 liter water te moppen. Bij meer ernstigere vervuiling zoals cement-, grijze sluier en of voeg sluier dan adviseren we specialistische reinigers speciaal voor natuursteen. In ieder geval altijd uit de buurt blijven van zuurhoudende middelen bij het onderhoud van je natuursteen
  • Glansgraad natuursteen Hoe hoog de glans wordt op uw natuursteen is ook afhankelijk van de kwaliteit van uw natuursteen. In de praktijk is Italiaans natuursteen van betere kwaliteit dan Chinees natuursteen. Als u de originele glansgraad van uw vloer wilt bepalen kunt u het best kijken naar een plekje onder de radiator of in een hoekje achter de gordijnen.
Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Hulp nodig bij het onderhoud van natuursteen?

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het onderhouden, restaureren of renoveren van uw natuursteen vloer, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch of maak eenvoudig online een afspraak.

Afspraak maken voor onderhouden van uw natuursteen vloer

Back To Top
×