Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Specialistisch reinigen

Bij sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw basalt vloer. Specialistisch vloeronderhoud begint met Pro Floor Care.

Is uw basalt vloer door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer technieken die wij kunnen toepassen voor u.

Specialistisch vloeronderhoud basalt, de technieken op een rij gezet voor u :

 • Basalt antislip maken - verschillende technieken toe te passen op basalt vloeren, bordessen, zwembaden en badkamers. Anti slip maken van basalt vloeren door chemische behandeling en of door het machinaal aanbrengen van antislip randen op basalt. 
 • Impregneren of coaten van basalt - verschillende technieken toe te passen op basalt. Kleurverdiepende impregneermiddelen of beschermende coatings aanbrengen op vele verschillende basalt vloer soorten.
 • Kleurverdiepen van basalt - door een kleurverdieper op basalt toe te passen krijgt u een geheel andere uitstraling van de vloer. Basalt vloer onderhoud. 
 • Basalt polijsten - de vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een gezoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor basalt. 
 • Vlekken verwijderen van basalt - het professioneel verwijderen van vlekken uit basalt.

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het restaureren of renoveren van uw basalt vloer, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonsich of maak eenvoudig online een afspraak. 

Zelf basalt schoonmaken

Zelf basalt tegels schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloer onderhoud van natuursteen basalt tegels was nog nooit zo simpel.

De basis bij het zelf schoonmaken van basalt tegels.

Bij nieuwe basalt vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde basalt vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen. Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met een neutrale reiniger speciaal voor natuursteen. 

Voor nieuw gelegde basalt vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met een neutrale reiniger voor natuursteen. 

Basalt schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

1.) Basalt reinigen - u reinigt de vloer intensief met een neutrale reiniger, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat reinigingsproducten nooit intrekken of opdrogen, neem hierna het basalt goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van basalt herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de vloer van basalt nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip ! Vet en olie achtige vlekken verwijderd u met oplosmiddelen zoals thinner, wasbenzine of lösefix.

2.) Basalt beschermen of impregneren -De tweede stap in het onderhoud van basalt. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schud het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

 Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Onderhoud basalt vloer - Bij het onderhoud van marmer hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
Droog reinigen van basalt, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van basalt. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of Marseille zeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Basalt tegels onderhoud begint hier. 

Twijfelt u over het zelf schoonmaken of impregneren van basalt, geen probleem bel of of mail ons voor een vrijblijvende offerte .

 

Verschillende soorten

Een overzicht van de vele marmer soorten die volgens het boven beschreven vloeronderhoud op deze manieren behandeld kunnen worden. Basalt tegels onderhoud.

Een overzicht van de vele marmer soorten die op de bewezen manier het reinigen, beschermen en onderhoud behandeld kunnen worden. Reinigen en impregneren is op deze basalt soorten veelal van toepassing

 • Basalt Black Leather
 • Basalt Eastern
 • Basalt Hainan
 • Basalt Hima
 • Basalt Oriental
 • Basalt Twilight
 • Basaltite
 • Vinabasalt

Er zijn nog vele andere namen en onder soorten van Basalt waarop het reinigen en impregneren van toepassing is. Basalt tegels onderhoud. 

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten