Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Zelf reinigen Chinees hardsteen

Zelf Chinees hardsteen schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloeronderhoud van Chinees hardsteen was nog nooit zo simpel.

De basis bij het zelf schoonmaken van natuursteen.

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw hardsteen.

Nieuwe gelegde Chinese hardstenen vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care.

Voor nieuw gelegde hardsteen vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. ( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R 155 grondreiniger zuurvrij van Moeller Stone Care.

Chinees hardsteen schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

1.) Natuursteen reinigen - u reinigt de vloer intensief met de zuurvrije grondreiniger de hmk r155, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het Chinees hardsteen goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van het hardsteen herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de hardstenen vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van Chinees of Aziatisch hardsteen.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip ! Vet en olie achtige vlekken verwijderd u met de HMK R154 Lösefix of de speciale pasta van Moeller Stone Care de HMK R152 Olie en wasverwijderaar

2.)  Beschermen of impregneren -De tweede stap in het onderhoud van hardsteen. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schud het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek. Zelf Chinees hardsteen impregneren. 

Tip ! Probeer eens de HMK S242 Kleurverdiepende bescherming of de speciale hardsteen olie voor een prachtig effect. Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Onderhoud hardstenen vloer - Bij het onderhoud van Chinees hardsteen hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks. 
Droog reinigen van hardsteen, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van hardsteen. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep HMK P324 in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de HMK P319 Marmer en Grnaietpolish. Voor heftige vervuiling op uw basalt vloer gebruikt u de HMK R155 grondreiniger of de HMK R157 Intensieve tegelreiniger van Moeller Stone Care
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Hardsteen vloer  zelf repareren Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiesetjes voor natuursteen van Proffill. Uitermate geschikt voor het repareren van Belgisch en Chinees hardsteen onderhoud.

Vloeronderhoud van Chinees hardsteen doet u met de producten van Moeller Stone Care. Onderhoud Chinees hardsteen. Hardsteen onderhoud. Olie voor Chinees hardsteen.

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

 

Specialistisch reinigen

Bij sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw Chinees hardsteen. Specialistisch reinigen van Chinees hardsteen begint bij Pro Floor Care. Chinees hardsteen schuren.

Is uw Chinees hardsteen door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer technieken die wij kunnen toepassen voor u.

Specialistisch vloeronderhoud Chinees hardsteen, de technieken op een rij gezet voor u :

 • Chinees hardsteen antislip maken - verschillende technieken toe te passen op vloeren, bordessen, zwembaden en badkamers van Chinees hardsteen. Anti slip maken van hardsteen vloeren door chemische behandeling en of door het machinaal aanbrengen van antislip randen op verschillende soorten hardsteen. 
 • Impregneren of coaten van Chinees hardsteen - verschillende technieken toe te passen op marmer. Kleurverdiepende impregneermiddelen of beschermende coatings aanbrengen op vele verschillende hardstenen vloer soorten.
 • Kleurverdiepen van Chinees hardsteen - door een kleurverdieper op Chinees hardsteen toe te passen krijgt u een geheel andere uitstraling van de vloer. Vloeronder houd Aziatisch of Vietnamees hardsteen.
 • Chinees hardsteen polijsten - de vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor Chinees hardsteen. 
 • Chinees hardsteen slijpen of schuren - een van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een hardstenen vloer. Schuren gebeurd met zeer zware schuurmachines speciaal geschikt voor Chinees en Aziatisch hardsteen.
 • Vlekken verwijderen Chinees hardsteen - het professioneel verwijderen van vlekken uit Chinees hardsteen.

Handig om te weten ! Chinees hardsteen heeft bepaalde mindere eigenschappen dan andere dure hardsteen soorten. Houd u hier rekening mee met de aankoop hiervan of informeer goed naar de specifieke eigenschappen bij uw tegelleverancier van Chinees hardsteen.

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het restaureren of renoveren van uw Chinees hardsteen, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonsich of maak eenvoudig online een afspraak. 

Verschillende soorten

Een overzicht van de vele Chinees hardsteen soorten die volgens het boven beschreven vloer onderhoud op deze manieren behandeld kunnen worden.

Een overzicht van de vele Chinees hardsteen soorten die op de bewezen manier het reinigen, beschermen en onderhoud behandeld kunnen worden. Reinigen, schuren, slijpen, polijsten en  impregneren is op deze Chinese hardstenen soorten veelal van toepassing

 • Aziatisch hardsteen
 • Chinees hardsteen gezoet
 • Chinees hardsteen gepolijst
 • Chinees hardsteen diamant gezaagd
 • Chinees hardsteen facet geslepen
 • Vietnamees hardsteen

Er zijn nog vele andere namen en onder soorten van Chinees hardsteen waarop het reinigen, schuren, polijsten en impregneren van toepassing is. Hardsteen schoonmaken. Hardsteen reinigen. Hardsteen donker maken. 

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten