Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Specialistisch reinigen

Bij sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw granieten vloer. Specialistisch vloeronderhoud begint met Pro Floor Care. Graniet reinigen. Polijsten van graniet. Graniet onderhouden.

Is uw granieten vloer door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer technieken die wij kunnen toepassen voor u.

Specialistisch vloer of aanrecht onderhoud graniet, de technieken op een rij gezet voor u :

  • Graniet antislip maken - verschillende technieken toe te passen op granieten vloeren, granieten randen bij zwembaden en badkamers met graniet. Anti slip maken van granieten vloeren door chemische behandeling en of door het machinaal aanbrengen van antislip randen op graniet. 
  • Impregneren of coaten van graniet - verschillende technieken toe te passen op graniet. Kleurverdiepende impregneermiddelen of beschermende coatings aanbrengen op vele verschillende graniet soorten.
  • Kleurverdiepen van graniet - door een kleurverdieper op graniet toe te passen krijgt u een geheel andere uitstraling van de vloer. Vloeronder houd van graniet.
  • Graniet kristalliseren - het terugbrengen van glans door een chemische behandeling, het zogeheten kristalliseren van graniet is vaak een eindafwerking in vloeronderhoud van graniet.
  • Graniet polijsten - de vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor graniet. Granieten vloer polijsten of graniet oppoetsen.
  • Graniet slijpen of schuren - een van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een granieten vloer. Schuren gebeurd met zeer zware schuurmachines speciaal voor graniet en natuursteen.
  • Vlekken verwijderen graniet - het professioneel verwijderen van vlekken uit graniet. Graniet reinigen en graniet onderhouden. 

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het restaureren of renoveren van uw granieten vloer, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonsich of maak eenvoudig online een afspraak. 

Granieten vloer schoomaken. Graniet vloer polijsten. Onderhoud graniet. 

 

Zelf graniet onderhouden

Zelf graniet schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloeronderhoud van graniet. Graniet tegels schoonmaken.

De basis bij het zelf reinigen van natuursteen.

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloer onderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde granieten vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care.

Voor nieuw gelegde granieten vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. ( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R 155 grondreiniger zuurvrij van Moeller Stone Care.

Graniet schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

1.) Natuursteen reinigen - u reinigt de granieten tegel vloer intensief met de zuurvrije grondreiniger de hmk r155, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het graniet goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van graniet herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de granieten vloer nu 12 tot 24 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van graniet.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek

2.) Natuursteen beschermen of impregneren -De tweede stap in het graniet onderhoud. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schud het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Natuursteen onderhoud - Bij het onderhoud van graniet hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
Droog reinigen van graniet, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van graniet. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep HMK P324 in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de P323 Slijtvaste coating of de speciale granietpolish de HMK P319 van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Natuursteen zelf repareren - Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde pasta's of epoxy's voor natuursteen. Uitermate geschikt voor het repareren van granieten aanrechtbladen en het repareren van granieten keukenbladen. Graniet onderhoud. 

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

 

Verschillende soorten

Een overzicht van de vele graniet soorten die volgens het boven beschreven vloeronderhoud op deze manieren behandeld kunnen worden. Graniet tegels schoonmaken. Graniet oppoetsen. Granietsoorten.

Een overzicht van de vele graniet soorten die op de bewezen manier het reinigen, beschermen en onderhoud behandeld kunnen worden.  Slijpen, schuren, polijsten of impregneren is op deze graniet soorten veelal van toepassing. Graniet schoonmaken en graniet poetsen.

* Graniet Black
* Graniet Labrador Black
* Graniet Samocca red
* Graniet Olive green
* Graniet Cloudy White
* Graniet Imperial
* Graniet Kashmir white
* Graniet Jasberg
* Graniet Jasberg verzoet
* Graniet Star Galaxy
* Graniet Impala
* Graniet Rustenberg
* Graniet Yellow Rock
* Graniet Pepperino
* Graniet New Jasberg
* Graniet Nero Zimbabwe
* Graniet Nero Profondo
* Graniet Nero Assoluto
* Graniet Jet Black
* Graniet Indian Black
* Graniet Imperial White
* Graniet Forrest Black
* Graniet Dark Pearl
* Graniet Dark Grey
* Graniet Black Galaxy
* Graniet Coffee Brown
* Portugees graniet
* Zweeds graniet
* Chinees graniet

Het schoonmaken van granieten tegels en andere natuursteen soorten. Graniet schuren. Onderhoud graniet. 

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten