Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Specialistisch reinigen zoals polijsten

Bij sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw travertin vloer. Specialistisch vloeronderhoud begint met Pro Floor Care. Travertin vloer schoonmaken.

Is uw travertin vloer door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer technieken die wij kunnen toepassen voor u.

Specialistisch vloeronderhoud travertin, de technieken op een rij gezet voor u :

  • Travertin antislip maken - verschillende technieken toe te passen op marmeren vloeren, bordessen, zwembaden en badkamers. Anti slip maken van marmeren vloeren door chemische behandeling en of door het machinaal aanbrengen van antislip randen op marmer. 
  • Travertin of coaten van marmer - verschillende technieken toe te passen op marmer. Kleurverdiepende impregneermiddelen of beschermende coatings aanbrengen op vele verschillende marmeren vloer soorten.
  • Kleurverdiepen van travertin - door een kleurverdieper op marmer toe te passen krijgt u een geheel andere uitstraling van de vloer. Vloeronder houd van marmer.
  • Travertin polijsten - de vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor marmer. 
  • Travertin slijpen of schuren - een van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een marmeren vloer. Schuren gebeurd met zeer zware schuurmachines speciaal voor marmer en natuursteen.
  • Vlekken verwijderen travertin - het professioneel verwijderen van vlekken uit marmer.

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het restaureren of renoveren van uw travertin vloer, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonsich of maak eenvoudig online een afspraak. 

Onderhoud travertin vloer. 

Zelf reinigen travertin

Zelf travertin schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloeronderhoud van travertin was nog nooit zo simpel.

De basis bij het zelf reinigen van natuursteen.

Bij nieuwe vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde travertin vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care.

Voor nieuw gelegde travertin vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. ( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R 155 grondreiniger zuurvrij van Moeller Stone Care.

Travertin schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

1.) Natuursteen reinigen - u reinigt de vloer intensief met de zuurvrije grondreiniger de hmk r155, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het travertin goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van travertijn herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de travertin vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van travertin.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek

2.) Natuursteen beschermen of impregneren -De tweede stap in het travertin onderhoud. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Natuursteen onderhoud - Bij het onderhoud van travertin hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
Droog reinigen van travertin, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van travertin. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep HMK P324 in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de P323 Slijtvaste coating.
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Natuursteen zelf repareren - Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiesetjes voor natuursteen van Proffill. Uitermate geschikt voor het repareren van marmer en travertin. Travertin venserbank repareren. Travertin vloeren reinigen. 

4.) Zelf natuursteen polijsten - Het zelf polijsten van travertin, lees hier in verschillende stappen hoe u te werk gaat bij het travertin polijsten. Travertin vloer polijsten.

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

 

Vorige pagina
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten