skip to Main Content

TEGELS SCHOONMAKEN

Tips voor het schoonmaken en intensief reinigen van keramische tegels en plavuizen

Tegels schoonmaken

Het schoonmaken van keramische tegels. Lees hier alles voor een schone vloer. Intensieve tegelreiniging. Plavuizen schoonmaken.

De basis voor een schone vloer

Bij nieuwe gelegde keramische tegel vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw tegels. Eventuele bouwresten, vuil en lichte cementsluier verwijderen met  een intensieve tegelreiniger. Hardnekkige grijze sluier verwijdert u met een speciale snelle cementsluier verwijderaar. Zorg ervoor dat de voegen en tegels vooraf worden natgemaakt met water.  Alle genoemde schoonmaakproducten bevatten zuren, de producten altijd even testen op een tegel uit de restpartij of een onopvallende plaats op de vloer.

Nieuw gelegde tegelvloeren kunnen niet meteen worden geïmpregneerd, hieronder een overzicht met gemiddelde richtlijnen :

  • Tegels gelegd in de specie of mortel. Houdt een droogtijd aan van een 6 tot 8 weken voordat u de tegels gaat impregneren. Rest vochtgehalte 2 tot 4%.
  • Tegels gelegd of geplaatst met lijm. Houdt een droogtijd aan van 2 tot 4 weken voordat u de tegels gaat impregneren. Advies restvochtgehalte 2 tot 4%.

Voordat u gaat impregneren de vloerverwarming uitzetten.

1.) Tegels reinigen – U reinigt de tegels met de intensieve tegelreiniger van Moeller Stone Care de HMK R157. De verhoudingen staan duidelijk op het etiket aangegeven. Laat het product een paar minuten inweken en eventueel schrobben, hierna overtollig residu naspoelen met schoon water. Voordat u tegels gaat impregneren de vloer of badkamertegels een paar uur laten drogen.

2.) Tegels impregneren – Wilt u tegels en voegen beschermen tegen vuil en vlekken, dan gaat u de tegels impregneren. Kies het juiste product, komt u er niet uit geef dan even een belletje of stuur een e-mail naar ons. Giet het impregneermiddel voor tegels in een verfbakje, breng het impregneermiddel aan met een lakrollertje en laat het impregneer inwerken. Overtollig residu verwijdert u na enkele minuten met een schone doek. Wilt u een goed impregneermiddel voor keramische tegels neem dan de HMK S243 Porcelanato impregneer, dit impregneermiddel laat geen verkeluring achter.

3.) Tegel onderhoud – Het dagelijks onderhoud of periodiek onderhoud van tegels is onder te verdelen in 2 categorieën:

  • het droog reinigen van tegels. Zand, stof of ander vuil verwijdert u normaal met een stofzuiger of zachte bezem.
  • Het nat reinigen van tegels. Hardnekkige vlekken verwijdert u met de intensieve tegelreiniger van HMK de R157. Voor een periodieke onderhoudsbeurt, bijvoorbeeld een keer per week gebruikt u de speciale porcelanato reiniger van HMK.

Tegels schoonmaken. Intensieve tegelreiniger. Badkamer tegels schoonmaken. Plavuizen schoonmaken. Tegels impregneren.

Tegels schoonmaken

Voor een optimale reiniging van uw tegelvloer.

De basis voor het eenvoudig reinigen van een tegelvloer of keramische tegels :

  • HMK R157 Intensieve tegelreiniger voor keramische tegels, ontvettende werking op tegels, niet geschikt voor natuursteen.
  • HMK R159 Tegelreiniger en sanitairreiniger voor keramische tegelvloeren. Zeer goed om kalk te verwijderen van tegels, niet geschikt voor natuursteen.
  • HMK R161 Porcellanato tegels schoonmaken voor het reiniegn en schoonmaken van porcellanato tegels
Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Hulp nodig bij het onderhouden van uw vloer ?

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het onderhouden, restaureren of renoveren van uw vloer, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch of maak eenvoudig online een afspraak.

Afspraak maken uw vloer onderhoud

Back To Top
×