Skip to content

TRAVERTIN ONDERHOUD

Tips voor het schoonmaken, reinigen, beschermen en onderhouden van travertin

Onderhoud van Travertin

Travertin (ook wel Travertijn genoemd), is net zoals marmer, een kalksteen. Travertin ontstaat wanneer het CO2 gehalte in het water lager wordt en de kalk neerslaat. In natuur komt travertin voor bij geisers en andere heet water bronnen. Een andere belangrijke vindplaats, is het plaatsje Tivolo, vlakbij Rome. Het Colosseum is bijvoorbeeld gebouwd met Travertin natuursteen. Maar ook de Dam in Amsterdam is opgebouwd uit Travertin. Desondanks is travertin zeer gevoelig voor water en is het verstandig om travertijn specialist te onderhouden. Graag vertellen wij u meer over deze mogelijkheden.

Specialistisch reinigen van travertin vloeren

Sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen kunnen voor grote problemen zorgen voor travertin vloeren.

Is uw travertin zo erg beschadigd, dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken? Dan kunnen wij uw travertin vloer weer specialistisch reinigen of herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer technieken die wij kunnen toepassen voor u.

Antislip Maken Van Travertin

Travertin
antislip maken

Een travertin vloer wordt slip vrij, door een etsende behandeling, en/of door het machinaal aanbrengen van antislip randen of stroken op het travertin.

Coaten Of Impregneren Van Travertin

Travertin
coaten of impregneren

Door travertin te impregneren of te coaten, wordt het voorzien van een onzichtbare beschermlaag, is het volledig vloeistofdicht en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting.

Kleurverdiepen Van Travertin

Travertin
kleurverdiepen

Door een kleurverdieper toe te passen op travertin, krijgt u een geheel andere uitstraling van de vloer.

Polijsten Van Travertin

Travertin
polijsten

De vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een gezoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor Travertijn.

Schoonmaken Van Travertin

Travertin
schoonmaken

Professioneel vlekken verwijderen van uit Travertin, volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

Schuren Of Slijpen Van Travertin

Travertin
slijpen of schuren

Diepe krassen, beschadigingen en voegen die loslaten… Als schoonmaken, zoals polijsten of micro polijsten niet meer te realiseren is, dan kunnen we een travertin vloer schuren.

Meer weten over travertin?

Wilt u meer weten over de travertin steensoort? Op onze pagina Travertin soorten beschrijven onder andere de eigenschappen van travertin, de verschillende soorten en de hoe populair deze natuursteen weer aan het worden is. Interessant voor de liefhebbers.

Travertin Silver Grey soort

Travertin specialistisch laten onderhouden?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen, waaronder Travertin, ook wel Travertijn genoemd. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Ook bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van Travertin onderhoud voor vloeren, tafels, vensterbanken, aanrechtbladen en keukenladen? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×