Skip to content

Marmer onderhouden voor een blijvend glanzend resultaat

Marmeren vloeren worden steeds populairder. Waar deze vloeren een aantal jaren geleden relatief weinig werden verkocht, ziet u de verkoopcijfers voor dit product nu steeds meer stijgen. Dit zal vooral te maken hebben met het mooie uiterlijk van marmeren vloeren. Een marmeren vloer is namelijk de ideale oplossing als u houdt van luxe in uw interieur. Maar net als alle andere soorten vloeren, hebben vloeren van marmer niet alleen maar voordelen. Er zijn ook nadelen te bespeuren. Lees het hier.

Marmer is een prachtige steensoort die rust geeft in uw huis en zorgt voor een chique uitstraling

Marmer behandelen

Hoe moet je marmer behandelen

Er zijn verschillende behandeltechnieken voor marmer. Het is belangrijk om de juiste behandeling toe te passen. Dit hangt af van een aantal factoren. Denk dan aan hoe het marmer wordt toegepast. Gaat het bijvoorbeeld om een marmeren trap, gevel, wasbak of vensterbank? Gaat het om doffe vlekken of is er schade aan het natuursteen? Of in welke glansgraad wilt u het marmer herstellen?

Oplossingen voor het onderhoud van marmeren vloeren

Hoe marmer onderhouden

Het is verstandig om marmer regelmatig schoon te maken en te reinigen. Echter, soms is het marmer des matig beschadigd, dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken. Dan komen andere methoden en technieken om de hoek kijken voor het onderhoud van marmer, zoals marmeren vloeren, wanden, gevels en trappen.

Maar wat houden deze behandeltechnieken nu eigenlijk in en in welke situatie wordt welke methode toegepast? Hieronder een kort bondig overzichtje. Wij leggen het u graag uit op de desbetreffende pagina’s.

Twijfelt u welke onderhoud techniek u nodig heeft, neem gerust even contact met ons op via telefoonApp of ons contactformulier, onze natuursteen specialisten staan voor u klaar.

Marmer onderhouden = Marmer behouden

Marmeren Vloer Antislip Maken

Marmer
antislip maken

Jaarlijks vallen veel mensen door een te gladde marmeren vloer. Er zijn verschillende methodes voor het antislip maken van marmeren vloeren. Dit hangt ook weer af of het gaat om een natte- of droge ruimte.

Marmer Impregneren

Marmer
coaten & beschermen

Door coating van een marmeren vloer of aanrechtblad, wordt het marmer volledig vloeistofdicht, vuilafstotend en immuun voor ongewenste indringers en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting.

Marmer Impregneren

Marmer
impregneren & beschermen

Na het impregneren is een marmer vloer eenvoudiger schoon te maken. Kleur verdiepende impregneer middelen kunnen aangebracht worden waterbasis of nano basis. Marmer impregneren = marmer beschermen.

Marmeren Vloer Polijsten

Marmer
polijsten & afwerken

De marmeren vloer of het marmer aanrechtblad wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. Een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor marmer.

Marmeren Vloer Schoonmaken

Marmer
kristalliseren & afwerken

In de toplaag van het marmer wordt een kristallisatie(vloei)stof aangebracht waardoor de glans toeneemt en het marmer een camouflerend effect krijgt. Een goedkope oplossing op dof marmer weer glanzend te krijgen.

Marmer Repareren

Marmer
repareren & herstellen

Na jaren van intensief gebruik van en op het marmer natuursteen, kan het voorkomen dat het natuursteen beschadigd raakt. Scheuren, gaatjes en afgebroken steen delen van marmer kunnen op verschillende manieren gerepareerd worden.

Marmeren Vloer Schoonmaken

Marmer
schoonmaken & reinigen

In een marmeren natuursteen zit veel kalk en is zeer gevoelig voor zuur en lost zelfs deels op in zuurhoudende producten. Belangrijk om te weten welk schoonmaakmiddel geschikt is. Specialistisch reinigen van marmer volgens een uniek 3 stappenplan.

Marmeren Vloer Schuren Of Slijpen

Marmer
schuren of slijpen

Eén van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een marmeren vloer. Schuren gebeurt met zeer zware schuurmachines, speciaal voor marmer en en andere natuurstenen.

Marmeren Vloer Schuren Of Slijpen

Marmer
soorten

Marmer is één van de meest populaire natuursteen soorten. Er zijn ontelbaar veel uniek soorten marmer. Wel meer dan duizend. Elk uniek door de kleur en herkomst. Lees meer over het verhaal achter marmer en de voordelen en nadelen.

Marmer Herstellen

Marmer repareren grachtenpand Singel Amsterdam

Marmer, Natuursteen, Particulier, Repareren, Zakelijk

Klant J.P. van Eesteren 3 ronde boorgaten camoufleren die op de verkeerde plaats zijn uit…

BEKIJK PROJECT

Marmer laten onderhouden door Pro Floor Care?

Beschadigd marmer herstellen?
Krassen in de vloer, doffe plekken op uw marmeren vloer verwijderen… Het verkeerde schoonmaak product gebruikt…

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van marmeren kan u helpen om uw marmeren vloer te herstellen of uw marmer te repareren. Tevens bieden wij een geheel gratis schaderapport aan die van toepassing kan zijn voor het verhalen van de schade aan uw marmeren vloer bij de verzekering …

Pro Floor Care heeft jarenlange ervaring op het gebied van marmer, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Veel gestelde vragen over het onderhouden van marmer

Marmer onderhouden en behandelen: Oma weet raadt!

Veelal krijgen wij vragen over hoe men het beste marmer kan onderhouden. Hoe krijg je vlekken uit marmer? Kan marmer verkleuren? Of hoe kun je nu het beste een marmeren vloer of een marmer aanrechtblad schoonmaken?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Marmer behandelen en onderhouden: De gouden raad van Tante Kaat.

Doffe vlekken verwijderen uit marmer

Hoe krijgt u vlekken uit marmer verwijderd?

Doffe vlekken ontstaan door het morsen van vloeistof, zoals koffie, frisdrank en sinaasappelsap. Het is zaak om deze vlekken zo snel mogelijk te verwijderen, anders kunt u ze er na een tijdje niet meer uit krijgen.

Gebruik geen schuurmiddelen. Zorg er voor dat u uw marmeren aanrechtblad of tafel alleen schoonmaakt met een keukenpapier of speciale doek. Schuurmiddelen zoals Cif (reinigingsmiddel) of een schuurspons laten een doffe vlek achter gepolijst marmer.

Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor marmer. Deze zijn vaak PH neutraal en bevatten geen zuurhoudende substanties.

U kunt marmer het beste schoonmaken door deze in te smeren met een laagje groene zeep, vermengd in lauw water. door gebruik te maken van een laagje vet. Laat de zeep een paar minuten intrekken en spoel het vervolgens af. Maak het schoon met een droge doek.

Hardnekkige vlekken op marmer kunnen ook verwijderd worden. Het beste kunt u daarvoor contact opnemen met een specialistisch bedrijf. Pro Floor Care kan u daar uitstekend bij helpen en adviseren.

Hoe marmer onderhouden?

Hoe kunt u marmer nu het beste onderhouden?

Als er vloeistof op je marmeren vloer of marmer aanrechtblad komt, maak het dan gelijk schoon! Of dit nu koffie, sinaasappelsap of wijn is, marmer is een kwetsbare natuursteen. Als u het niet gelijk schoonmaakt, dan kunnen er doffe vlekken op het marmer ontstaan die er na een tijd niet meer uit te krijgen zijn.

Gebruik geen schuurmiddelen. Zorg er voor dat u uw marmeren aanrechtblad of tafel alleen schoonmaakt met een keukenpapier of speciale doek. Schuurmiddelen zoals Cif (reinigingsmiddel) of een schuurspons laten een doffe vlek achter gepolijst marmer.

Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor marmer. Deze zijn vaak PH neutraal,

U kunt marmer het beste beschermen door gebruik te maken van een laagje vet. Daarnaast is het verstandig om marmer periodiek schoon te maken en te onderhouden met een sopje van groene zeep in lauw water.

Back To Top
×