Ga naar hoofdinhoud

Een marmeren vloer is de ideale oplossing als u houdt van luxe in uw interieur

Marmeren vloeren worden steeds populairder. Waar deze vloeren een aantal jaren geleden relatief weinig werden verkocht, ziet u de verkoopcijfers voor dit product nu steeds meer stijgen. Dit zal vooral te maken hebben met het mooie uiterlijk van marmeren vloeren.

Maar net als alle andere soorten vloeren, hebben vloeren van marmer niet alleen maar voordelen. Er zijn ook nadelen te bespeuren. Lees het hier.

Marmer is een prachtige steensoort die rust geeft in uw huis en zorgt voor een chique uitstraling

De voordelen van marmer

  • Marmer is stijlvol
  • Uniek karakter: geen natuursteen is hetzelfde
  • Een robuuste en duurzame tegel
  • Beschadigingen vallen minder op
  • Veel kleurmogelijkheden
  • Geschikt voor vloerverwarming

De nadelen van marmer

  • Marmer is kostbaar
  • Marmer vereist veel onderhoud
Natuursteen Onderhoud

Marmer tegels

Marmer tegels als vloer is helemaal terug van weggeweest. Marmer zorgt voor een prachtig kleurverloop en natuurlijke belijning, dat maakt een marmeren vloer zo chique. Daarentegen vereist een marmeren vloer veel onderhoud.

Pro Floor Care kan u helpen om uw marmeren vloer te onderhouden. Lees hier alles over onze aanpak en werkwijze …

Werkwijze Pro Floor Care

Oplossingen voor het onderhoud van marmeren oppervlaktes

Het is verstandig om marmer regelmatig schoon te maken en te reinigen. Echter, soms is het marmer des matig beschadigd, dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken. Dan komen andere methoden en technieken om de hoek kijken voor het onderhoud van marmer, zoals marmeren vloeren, wanden, gevels en trappen. Hieronder tonen wij een overzicht.

Maar wat betekenen deze technieken nou eigenlijk, en wanneer wordt welke methode toegepast? Wij leggen het u graag uit op de desbetreffende pagina’s.

Twijfelt u welke onderhoud techniek u nodig heeft, neem gerust even contact met ons op via telefoon, app of ons contactformulier.

Marmeren Vloer Antislip Maken

Marmer
antislip maken

Jaarlijks vallen veel mensen door een te gladde marmeren vloer. Er zijn verschillende methodes voor het antislip maken van marmeren vloeren. Dit hangt ook weer af of het gaat om een natte- of droge ruimte.

Marmer Impregneren

Marmer
impregneren

Na het impregneren of coaten is een marmer vloer eenvoudiger schoon te maken. Kleur verdiepende impregneer middelen of beschermende coatings kunnen aangebracht worden waterbasis of nano basis.

Marmeren Vloer Polijsten

Marmer
polijsten

De vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. Een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor marmer.

Marmer Repareren

Marmer
repareren

Na jaren van intensief gebruik van en op het marmer natuursteen, kan het voorkomen dat het natuursteen beschadigd raakt. Scheuren, gaatjes en afgebroken steen delen van marmer kunnen op verschillende manieren gerepareerd worden.

Marmeren Vloer Schoonmaken

Marmer
schoonmaken of reinigen

In een marmeren natuursteen zit veel kalk en kalk is zeer gevoelig voor zuur en lost zelfs deels op in zuurhoudende producten. Het is dus belangrijk om te weten welk schoonmaakmiddel geschikt is.

Marmeren Vloer Schuren Of Slijpen

Marmer
schuren of slijpen

Eén van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een marmeren vloer. Schuren gebeurt met zeer zware schuurmachines, speciaal voor marmer en en andere natuurstenen.

Marmer Herstellen

Marmer repareren grachtenpand Singel Amsterdam

Marmer, Natuursteen, Particulier, Zakelijk

Klant J.P. van Eesteren 3 ronde boorgaten camoufleren die op de verkeerde plaats zijn uit…

BEKIJK PROJECT

Marmer laten onderhouden door Pro Floor Care?

Beschadigd marmer herstellen?
Krassen in de vloer, doffe plekken op uw marmeren vloer verwijderen… Het verkeerde schoonmaak product gebruikt…

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van marmeren kan u helpen om uw marmeren vloer te herstellen of uw marmer te repareren. Tevens bieden wij een geheel gratis schaderapport aan die van toepassing kan zijn voor het verhalen van de schade aan uw marmeren vloer bij de verzekering …

Pro Floor Care heeft jarenlange ervaring op het gebied van marmer, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Veel gestelde vragen over het onderhouden van marmer

Veelal krijgen wij vragen over hoe men het beste marmer kan onderhouden. Hoe krijg je vlekken uit marmer? Kan marmer verkleuren? Of hoe kun je nu het beste een marmeren vloer of een marmer aanrechtblad schoonmaken?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet:

Doffe vlekken verwijderen uit marmer

Hoe krijgt u vlekken uit marmer verwijderd?

Doffe vlekken ontstaan door het morsen van vloeistof, zoals koffie, frisdrank en sinaasappelsap. Het is zaak om deze vlekken zo snel mogelijk te verwijderen, anders kunt u ze er na een tijdje niet meer uit krijgen.

Gebruik geen schuurmiddelen. Zorg er voor dat u uw marmeren aanrechtblad of tafel alleen schoonmaakt met een keukenpapier of speciale doek. Schuurmiddelen zoals Cif (reinigingsmiddel) of een schuurspons laten een doffe vlek achter gepolijst marmer.

Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor marmer. Deze zijn vaak PH neutraal en bevatten geen zuurhoudende substanties.

U kunt marmer het beste schoonmaken door deze in te smeren met een laagje groene zeep, vermengd in lauw water. door gebruik te maken van een laagje vet. Laat de zeep een paar minuten intrekken en spoel het vervolgens af. Maak het schoon met een droge doek.

Hardnekkige vlekken op marmer kunnen ook verwijderd worden. Het beste kunt u daarvoor contact opnemen met een specialistisch bedrijf. Pro Floor Care kan u daar uitstekend bij helpen en adviseren.

Hoe marmer onderhouden?

Hoe kunt u marmer nu het beste onderhouden?

Als er vloeistof op je marmeren vloer of marmer aanrechtblad komt, maak het dan gelijk schoon! Of dit nu koffie, sinaasappelsap of wijn is, marmer is een kwetsbare natuursteen. Als u het niet gelijk schoonmaakt, dan kunnen er doffe vlekken op het marmer ontstaan die er na een tijd niet meer uit te krijgen zijn.

Gebruik geen schuurmiddelen. Zorg er voor dat u uw marmeren aanrechtblad of tafel alleen schoonmaakt met een keukenpapier of speciale doek. Schuurmiddelen zoals Cif (reinigingsmiddel) of een schuurspons laten een doffe vlek achter gepolijst marmer.

Gebruik alleen schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor marmer. Deze zijn vaak PH neutraal,

U kunt marmer het beste beschermen door gebruik te maken van een laagje vet. Daarnaast is het verstandig om marmer periodiek schoon te maken en te onderhouden met een sopje van groene zeep in lauw water.

Back To Top
×