skip to Main Content

Beton reinigen

Zelf beton schoonmaken of reinigen, betonvloer reinigen en impregneren. De basis bij het beton onderhoud, volgens het drie stappenplan: beton reinigen, beton impregneren en beton onderhouden.

3 Stappenplan voor beton onderhoud

Tegenwoordig is beton niet meer weg te denken uit de keuken, badkamer en woonkamer, hierbij moet u denken aan aanrechtbladen of keukenbladen van gestort schoon beton, betonnen wanden, betonvloeren of beton schouwen. Deze beton soorten zijn zeer gebruiksvriendelijk maar hebben wel degelijk onderhoud nodig. Wij helpen u eenvoudig en simpel met het schoonmaken van beton.

Let op! Beton is gevoelig voor hardnekkige reinigers zoals antikalk en chloor. Probeer deze schoonmaakproducten zo veel mogelijk te vermijden. Antikalk op beton geeft lelijke witte vlekken.

Stap 1. Reinigen

Voor bestaand beton

 • Laat het beton voldoende drogen, tussentijds reinigt u de vloer met schoon dweilwater en een scheutje zuurvrije allesreiniger. Na enkele weken gaat u het beton coaten of het beton impregneren. In deze fase adviseren wij om de vloerverwarming onder het beton uit te zetten.
 • Voor beton aangebracht als aanrechtblad, betonnen keukenblad of met een schouw van beton kunt u ook bovenstaande omschrijving toepassen.
 • Voor dun aangebracht beton cire op bijvoorbeeld wanden hoeft u dit maar eenmalig toe te passen, ook is hierbij het impregneren van beton cire niet een noodzakelijk iets.

Hulp nodig bij het onderhouden van uw betonnen vloer ?

Staat uw antwoord er niet bij omtrent het onderhouden, restaureren of renoveren van uw betonnen vloer, neem dan even contact met ons op, dit kan telefonisch of maak eenvoudig online een afspraak.

Afspraak maken voor betonnen vloer onderhoud

Voor nieuw gestort of aangebracht beton

 • Verwijder vlekken met schoon water en een scheutje zuurvrije allesreiniger voor beton.
 • Hardnekkige vlekken zoals olievlekken, vetvlekken of andere diep ingetrokken vlekken verwijdert u met een speciale pasta zoals olie en vetoplossers of de vloeibare Lösefix. Laat nu alles goed drogen alvorens u gaat impregneren.
 • Hoe schoner het oppervlak hoe beter de hechting van het impregneermiddel van beton of de beton coating. Bij hardnekkige vervuiling adviseren wij u om het beton te polijsten.

Stap 2. Beschermen of impregneren

Om vlekken te voorkomen zet u ruim van te voren de vloerverwarming uit. Breng het beton impregneermiddel aan in een verfbakje, rol het product zo dun mogelijk uit met bijvoorbeeld een lakrollertje. Rol het product kruislings uit. Eventueel achterblijvend residu verwijdert u binnen enkele minuten met een schone pluis vrije doek. Na een droogtijd van enkele uren kunt u het impregneren nog een keer herhalen. Beton is over het algemeen poreus, het impregneren volstaat meestal wel met 1 keer tot 2 keer. Hieronder een website met goede impregneer middelen voor beton:

 • Beton coaten – wilt u de vloer een geheel andere uitstraling geven of is u beton zo onderhevig aan slijtage dan is het aanbrengen van een beton coating wel degelijk een oplossing. Wij kunnen u hierin goed adviseren.

Stap.3 Onderhoud

Voor het dagelijks of periodiek beton onderhoud gebruikt u een scheutje groene zeep in een emmer lauw water. Het beton blijft zo licht glanzend van kleur en tevens beschermend tegen vuil en vlekken. Beton schoonmaken.

Schuren
Beton Coaten

Beton of marmer coaten

Granito Polijsten

Wilt u zelf beton polijsten?

Bent u handig en wilt u zelf het beton polijsten, hieronder in enkele stappen uitgelegd wat u moet doen.
U kunt online een boenmachine huren of een boenmachine kopen, deze heeft u nodig voor het polijsten van beton

Stap 1. Behandelen van de betonnen vloer
Met de speciale polijstpads van beton gaat u de vloer behandelen, het behandelen van de betonnen vloer doet u in 4 fases:

 • Fase 1.
  Gebruik de polijstpad met de gekleurde achterkant, breng deze aan onder de boenmachine en roteer 6 tot 8 keer over de dezelfde plaats. Zo doet u stapsgewijs de gehele vloer. Deze polijstpads kunnen zowel nat als droog gebruikt worden.
 • Fase 2.
  Gebruik de polijstpad met de gekleurde achterkant, breng deze aan onder de boenmachine en roteer 6 tot 8 keer over dezelfde plaats. Zo doet u stapsgewijs de gehele betonnen vloer. Nat en droog gebruik.
 • Fase 3.
  Gebruik de diamantpad met de gekleurde achterkant, breng deze aan onder de boenmachine en roteer 6 tot 8 keer over dezelfde plaats. Zo doet u stapsgewijs de gehele betonnen vloer. Nat en droog gebruik. In deze fase bereiken we een gezoet niveau of een zijdeglans op het beton
 • Fase 4.
  Gebruik de polijstpad met de gekleurde achterkant, breng deze aan onder de boenmachine en roteer 6 tot 8 keer over dezelfde plaats. Zo doet u stapsgewijs de gehele betonnen vloer. Nat en droog gebruik. In deze fase bereiken we een gepolijst niveau op een betonnen vloer.

Stap 2. Impregneren

U impregneert eventueel de betonnen vloer met de daarvoor geschikte beton impregneermiddelen.

Specialistisch onderhoud

Bij sterke vervuiling van beton, beschadigingen aan beton. Schuren en polijsten van beton. Wij hebben de expertise.

Is uw beton door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of herstellen. Hieronder een paar specialistische vloer en wand technieken die wij kunnen toepassen voor u op beton.

De beton technieken op een rij:

 • Beton antislip maken
  Verschillende technieken toe te passen op betonnen vloeren, bordessen, zwembaden en badkamers. Anti slip maken van beton vloeren door een etsende behandeling en of door het machinaal aanbrengen van antislip randen of stroken op beton. Beton stralen wordt toegepast voor zeer grote oppervlaktes die snel antislip moeten worden gemaakt.
 • Impregneren of coaten van beton
  Verschillende technieken toe te passen op beton soorten zoals beton cire of gestort beton. Kleur verdiepende impregneer middelen of beschermende coatings aanbrengen op vele verschillende betonnen ondergronden. Beton waterdicht maken.
 • Beton polijsten
  De beton vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor beton. Beton polijsten of beton poetsen kan pas nadat het is geschuurd. Dof beton glanzend maken. Een andere benaming voor gepolijst beton is gepolierd beton.
 • Beton slijpen of beton schuren
  Een van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een betonnen vloer. Schuren gebeurd met zeer zware schuurmachines speciaal voor beton en natuursteen.

Beton slijpen en polijsten. Beton schuren en polijsten. Het slijpen en polijsten van een betonnen vloer. Het schuren en polijsten van een betonnen vloer. Slijpen van beton.

Back To Top
×