Skip to content

BETON ONDERHOUDEN & BEHANDELEN

Tips voor het onderhouden en behandelen van beton, zoals betonvloeren, betontegels en werkbladen van beton

Het belang van betononderhoud

Tegenwoordig is beton niet meer weg te denken uit ons dagelijks bestaan. Zo passen we beton toe in onze huizen, als in vloeren, of keukenbladen, aanrechtbladen of tafelbladen. Ook een beton terras in de tuin zien we steeds meer terug. Beton lijkt robuust en onverzettelijk, maar hebben wel degelijk onderhoud nodig. Zo kannen er krassen ontstaan, kan het beton beschadigd worden, of kan er zelfs betonrot ontstaan. Voor elke situatie hebben wij een oplossing. Lees hier over het optimale onderhoud van beton.

Beton behandelen

Oplossingen voor het onderhoud van betonvloeren

Ook beton is niet ontastbaar en onverwoestbaar. Het is verstandig om beton regelmatig schoon te maken en te reinigen. Soms is de status van beton is zoverre aangetast, dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken. Geen zorgen. Pro Floor Care is expert en specialist in het behandelen en onderhouden van beton. Wij kunnen uw gepolierde betonvloer weer specialistisch reinigen en in glans herstellen. Wij kunnen betonrot verhelpen en zelfs betonschade herstellen en repareren. Elke situatie behoeft een specifieke behandelmethode.

Maar wat houden deze behandeltechnieken nu eigenlijk in en in welke situatie wordt welke methode toegepast? Hieronder een kort bondig overzichtje. Wij leggen het u graag uit op de desbetreffende pagina’s.

Beton Antislip Maken

Beton
antislip maken

Door een etsende behandeling en of door het machinaal aanbrengen van antislip randen of stroken op beton, wordt een betonvloer slip vrij.

Beton Boucharderen

Beton
boucharderen

Boucharderen van beton wordt toegepast om een betonnen oppervlakte stroef te maken. of om een juiste hechting te creëren voor een nieuwe laag.

Beton Coaten

Beton
coaten & beschermen

Door coating van beton, wordt de betonvloer volledig vloeistofdicht en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting.

Beton Impregneren

Beton
impregneren & beschermen

Door beton te impregneren wordt het beton voorzien van een onzichtbare beschermlaag. Kleur verdiepende impregneermiddelen kunnen op vele verschillende betonnen ondergronden aangebracht worden.

Beton Impregneren

Beton
polijsten & afwerken

Beton polijsten is een milieuvriendelijke en duurzame oplossing. De beton vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. Een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor beton.

Beton Repareren

Beton
repareren & herstellen

Vertoont uw beton scheuren, barsten of gaten? Of zijn er soms brokken of delen beton afgebroken? Wij repareren en herstellen betonvloeren, balkonvloeren, betonnen funderingen, betonnen wanden en plafonds van beton.

Beton Schuren

Beton
schoonmaken & reinigen

De juiste tips en uitleg om uw betonvloer of betonnen werkblad te laten glanzen, waaronder een uniek stappenplan voor het periodiek reinigen en onderhouden en schoonhouden van beton.

Beton Schuren

Beton
schuren & slijpen

Het schuren of slijpen van beton is één van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een betonnen vloer. Schuren gebeurt met zeer zware schuurmachines speciaal voor beton.

Beton Stralen

Beton
stralen

Stofvrij beton stralen is een milieuvriendelijke oplossing die wordt toegepast voor zeer grote oppervlaktes, die snel antislip moeten worden gemaakt, of een industriële look moeten krijgen.

Algemene beton onderhoud tips!

Beton onderhouden is beton behouden

Als u er de nodige aandacht aan besteed, dan is beton vrij gemakkelijk te onderhouden en verlengt u tevens de levensduur van uw betonvloer, betonnen werkbladen, betontegels of andere vormen van beton. Over het algemeen voorkomt u ook sneller betonschade of betonrot en voorkomt u daarmee ook extra en dure kosten.

Voor alle oppervlakten van beton geldt het volgende:

  • Vermijd zand op een betonvloer! Dit schuurt en geeft krassen.
  • Vermijd een overvloed aan water. Water kan binnendringen in kapotte voegen en plinten, hierdoor ontstaat schade.
  • Zorg ervoor dat u regelmatig stofzuigt of een stofdoek gebruikt. U kunt het beste de vloer wekelijks dweilen en verzorgen met onderhoudsproducten. Let wel; de juiste en geschikte schoonmaakproducten.
  • Laat uw betonvloer tijdig impregneren of coaten om deze zo de juiste bescherming te geven.

Bijna geen onderhoud met de Pro Floor Care Superfloor

Een betonvloer die eenvoudig te reinigen is

Deze nieuwe behandelmethode voor een betonvloer is revolutionair te noemen. Een betonvloer die is geslepen en gepolijst volgens de Superfloor methode, heeft bijna geen extra onderhoud meer nodig. Coatings, epoxy lagen of speciale hydrofobeer methodes, zijn niet meer nodig. Tevens is een behandelde vloer volgens de Superfloor methode zeer eenvoudig in het onderhoud. Een betonvloer laat zich goed onderhouden met de twister methode of het micro polijsten van beton. Voordeel van deze methodes is dat er geen reinig producten meer aan te pas komen. De aanvankelijke kosten zijn gelijk of zelfs lager dan traditionele vloeroplossingen. Echt een ongelooflijke revolutionaire behandelmethode.

Milieuvriendelijke betonvloer in hoogglans, met een eindeloze levensduur. Lees alles over de voordelen van een Superfloor!

Beton Stralen

Beton stofarm stralen Hornbach Den Haag

Antislip, Beton, Stralen, Zakelijk

Klant HORNBACH ( Bouwmarkt Den Haag ) 1.800 M2 vervuild en te glad beton. Drive-in,…

BEKIJK PROJECT

Beton laten onderhouden door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Wij opereren in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en alle overige delen van Nederland en België is voor ons ook geen brug te ver.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Veel gestelde vragen over onderhouden en behandelen van beton

Beton onderhouden: oma weet raadt!

Wij krijgen best veel vragen over het reinigen en onderhouden van een betonvloer. Over bijvoorbeeld een betonvloer in een kelder, een garage of terras. Of het verschil tussen het reinigen van een betonvloer binnen of buiten? Kun je beton schoonmaken met azijn, chloor of soda?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Beton onderhouden: de gouden raad van Tante Kaat!

Heeft beton onderhoud nodig?

Jazeker, beton heeft zeker onderhoud nodig. Hoewel zo goed als onzichtbaar, zitten er poriën in het beton. Zo is beton bijvoorbeeld niet waterdicht en is ook niet krasbestendig. Het is belangrijk om beton goed te beschermen via een coating of impregnatie. Daarvoor moet het beton eerst goed schoon en gereinigd zijn. Beton is niet slijtvast. Simpelweg doordat de betonoppervlakte gebruikt wordt, kunnen er er krassen ontstaan, kan het beton beschadigd worden, of kan er zelfs betonrot ontstaan. Gelukkig is er voor elk type verval een oplossing.

Pro Floor Care is expert en specialist in onderhoud en restauratie van beton en kan u uitstekend van dienst zijn voor het onderhouden van beton. Lees hier overigens meer over oorzaken van barsten, scheuren en gaten in beton.

Hoe onderhoud je beton?

Het onderhoud van beton hangt af van de staat van het beton en mate van vervuiling. Is het beton goed onderhouden, dan is het gemakkelijk schoon te maken en te reinigen en daarmee ook schoon te houden. Beton onderhouden is beton behouden. De mate van vervuiling is belangrijk. Is het beton ernstig vervuild, dan moet het beton zelfs geschuurd worden met speciale schuurmachines en dit is een dure aangelegenheid.

Wij raden u aan om de manieren voor het onderhouden en reinigen van beton goed door te lezen om te bepalen onderhoudsbehandeling nodig is voor beton.

Hoe behandel je betonvloer?

Hoe u een betonvloer behandeld, hangt met name af van de staat van de vloer en de mate van vervuiling. Is de vloer heel weinig vervuild, dan voldoet een schoonmaak of reinigingsbeurt. Is die meer vervuild, dan moet u wellicht overgaan tot het polijsten van de betonvloer. Is de betonvloer dermate vervuild, dat zult u over moeten gaan tot het schuren, slijpen of zelfs stralen van de vloer.

Meer hierover, kunt u lezen bij manieren voor het reinigen van beton.

Back To Top
×