Skip to content

LIJMRESTEN VERWIJDEREN

Handige tips voor het verwijderen van oude lijmresten, vloerlijm, siliconen kit of oude coatings van natuursteen of beton

U krijgt een mooie nieuwe vloer, maar u moet nog oude lijmresten verwijderen? Wij ontzorgen u!

Pro Floor Care heeft de expertise en machines voor het verwijderen van lijmresten, coatings of andere heftige vervuiling op vloeren van beton, zandcement, anhydriet of andere harde ondergronden die met diamant geschuurd kunnen worden. Op deze pagina leggen wij alles uit met betrekking tot het verwijderen van lijmresten of oude coatings.

Waarom lijmresten verwijderen?

Het is belangrijk om lijmresten, oude coatings of andere heftige vervuiling te verwijderen van een bestaande- of nieuwe betonvloer. Als de toplaag niet goed ontdaan is van de vervuiling, dan is het ook niet mogelijk om op de dekvloer een nieuwe laag aan te brengen.
Een nieuwe laag kan bestaan uit linoleum, PVC, natuursteen, keramische tegels of een coating.

Een extra voordeel van het verwijderen van lijmresten na het schuren met diamant, is dat het nieuwe oppervlakte een zeer goede kras vorming heeft gekregen, waardoor coatings en lijmen weer beter hechten

Veel voorkomende situaties voor het verwijderen van vloerlijm

Wat schuren jullie allemaal van vloeren?

Lijmresten kunnen zich voordoen op verschillende ondergronden. Er zijn verschillende situaties met als doel de ondervloer lijm te verwijderen. Een aantal situaties waar u zich waarschijnlijk in kunt herkennen:

 • Gelijmde vloerbedekking verwijderen van een betonvloer
 • Vloerbedekking lijm verwijderen van tegels
 • Tegellijm verwijderen van oude tegels
 • Oude lijmresten verwijderen van een vloer
 • Tapijtlijm verwijderen van een trap
 • Lijm verwijderen van pvc

Bij deze een overzicht van de verschillende soorten vervuiling die wij verwijderen door het schuren met diamant:

 • Oude- en nieuwe resten van tapijtlijm en tegellijm
 • Bestaande coatings, dit kunnen coatings zijn in parkeergarages of fabriekshallen
 • Verfresten, of verschillende lagen verf over elkaar heen
 • Industriële vervuiling
 • Bitumen, egalines en primers

Oude lijmresten verwijderen van verschillende ondergronden en vloeren

Waar schuren jullie lijmresten vanaf?

Wij schuren verschillende ondergronden of vloeren met diamant. Hieronder enkele voorbeelden waar wij de vloer ontdoen van vervuiling:

 • Oude- en nieuwe betonvloeren
 • Anhydriet vloeren
 • Zandcement dekvloeren
 • Keramische tegels, hier komt vaak een nieuwe laag tegels overheen
 • Granito of terrazzo in oude woningen, lees hier meer over in ons blog “granito of terrazzo, terug van weggeweest
 • Alle andere harde ondergronden die geschuurd kunnen worden met diamant
Lijmresten Verwijderen
Lijmresten Verwijderen
Verfresten Verwijderen Beton En Natuursteen

Hoe kun je lijmresten verwijderen?

Lijmresten op een natuurstenen tegel vloer kunt u op vele manieren verwijderen en meestal is dit allemaal al geprobeerd en gedaan voordat onze expertise wordt ingeroepen.
Hieronder enkele voorbeelden uit de praktijk om lijmresten te verwijderen:

 • Lijmresten verwijderen met kokend water
 • Lijmresten verwijderen met cola
 • Lijmresten verwijderen met chemicaliën, afbeits, thinner of lijmoplosser
 • Lijmresten verwijderen met hete lucht zoals een föhn

Veel van deze bovenstaande manieren werken soms wel en soms ook helemaal niet. Als het niet goed werkt, dan is de kans groot dat de oude lijmresten zich nog moeilijker laten verwijderen. Het schuren met diamant is dan een laatste oplossing. Met grote schuurmachines en excentrisch roterende koppen schuren wij met diamant de lijmresten of coating weg.

Andere resten of substanties verwijderen

Misschien is het u niet helemaal bekend of u nu last heeft van lijmresten of ander soort resten. Het kan voorkomen dat u het gaat om cementsluier. Of misschien heeft u we last van verfvlekken, vetvlekken of andere vlekken die u wilt verwijderen.

Wij hebben hiervoor aparte pagina’s geschreven. Hieronder vind u het overzicht:

Lijmresten Verwijderen

Lijmresten laten verwijderen door Pro Floor Care?

Lijmresten verwijderen van natuursteen, beton of keramische tegels is geen gemakkelijke klus. Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Wij helpen u graag verder bij het professioneel verwijderen oude lijmresten. Bel, App, mail of vraag direct een gratis vrijblijvende offerte aan. Dan kunnen wij de situatie samen met uw bekijken en een oplossing aandragen.

Veel gestelde vragen over lijmresten verwijderen

Regelmatig krijgen wij vragen over het verwijderen van oude lijmresten of vloerlijm. Hoe kun je lijmresten verwijderen van beton of natuursteen? Waarmee kun je lijmresten verwijderen?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet:

Waarmee kun je lijmresten verwijderen?

Er zijn veel verschillende lijmsoorten, daarom kan niet voor iedere ondergrond een oplossing worden aangedragen. Wij geven een oplossing voor de meest gebruikte lijmsoorten op natuursteen, tegels en beton. Gebruik speciale oplosmiddelen zoals aceton, thinner, wasbenzine of speciaal oplossers zoals lösefix, ook het gebruik van speciale afbijtmiddelen wil goede werken. Probeer dit wel altijd eerst op een onopvallende plaats. In moeilijke situaties of op grote oppervlaktes worden vaak speciale behandeltechnieken zoals het schuren met diamant, of het stralen met kogels toegepast.

Hoe kun je hardnekkige lijmresten verwijderen?

Op beton en natuursteen worden hardnekkige lijmresten weg geschuurd met speciale schuurmachines en daaronder slijpschijven gebonden met kunststof diamant. Keramische tegels worden vaak met stoom onder hoge druk behandeld, of met speciale oplosmiddelen.

Hoe kun je siliconen kit verwijderen van tegels?

Siliconen kit kun je verwijderen met oplosmiddelen zoals aceton, wasbenzine, thinner of nagellak remover. Breng wat oplosmiddel aan en laat even kort inweken. Schrap hierna met een glaskrabber overtollig losgekomen residu weg. Heftige vervuiling van siliconen wordt weg geschuurd of geslepen. Dit gebeurt door slijpschijven gebonden met kunstmatige diamant.

Back To Top
×