Ga naar hoofdinhoud

BASALT ONDERHOUD

Tips voor het schoonmaken, reinigen, beschermen en onderhouden van basalt

Basalt natuursteen onderhoud

Basalt is een vulkanisch gesteente, dat over het algemeen zwart van kleur is en ontstaan is door het stollen van lava. Door de kleine kristallen heeft basalt een prachtige, subtiele glinstering en een hele luxe uitstraling. Bovendien is basalt erg hard, waardoor het duurzaam, slijtvast, sterk en onderhoudsvriendelijk is. Desondanks is basalt gevoelig voor zuren en is het verstandig om basalt specialist te onderhouden. Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden van het onderhouden van basalt natuursteen.

Specialistisch reinigen van basalt vloeren

Problemen met basalt komen vooral door sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw basalt vloer.

Specialistisch vloeronderhoud begint met Pro Floor Care

Is uw basalt vloer door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken, dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen. Voor het specialistisch onderhoud van basalt, hebben wij de technieken voor u op een rij gezet:

Antislip Maken Van Basalt

Basalt
antislip maken

Een basalt vloer wordt slip vrij, door een etsende behandeling, en/of door het machinaal aanbrengen van antislip randen of stroken basalt.

Impregneren Of Coaten Van Basalt

Basalt
coaten of impregneren

Door basalt te impregneren of te coaten, wordt het voorzien van een onzichtbare beschermlaag, is het volledig vloeistofdicht en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting.

Kleurverdiepen Van Basalt

Basalt
kleurverdiepen

Door een kleurverdieper toe te passen op basalt natuursteen, krijgt u een geheel andere uitstraling van de vloer.

Polijsten Van Basalt

Basalt
polijsten

De vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een gezoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor basalt.

Schoonmaken Van Basalt

Basalt
schoonmaken

Professioneel vlekken verwijderen van uit basalt, volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

Schuren Van Basalt

Basalt
schuren

Diepe krassen, beschadigingen en voegen die loslaten… Als schoonmaken, zoals polijsten of micro polijsten niet meer te realiseren is, dan kunnen we een basalt vloer schuren.

Basalt Onderhouden

Basalt specialistisch laten onderhouden?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen, waaronder zeker ook het basalt gesteente. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×