Skip to content

TERRAZZO ONDERHOUD

Tips voor het reinigen, schoonmaken, beschermen en onderhouden van terrazzo

Informatie en advies om terrazzo gemakkelijker te onderhouden

Terrazzo is een frisse en actuele natuursteen die veel wordt toegepast voor vloeren, aanrechtbladen en badkamers. Meestal bestaat terrazzo uit marmer korrels (granulaat) of graniet korrels. Deze worden samengedrukt in betonmortel, klei of tegenwoordig ook in epoxy. Daarna wordt terrazzo gepolijst waardoor een prachtige glans ontstaat op de natuursteen korrels. Desondanks is terrazzo gevoelig voor zuren en is het verstandig om terrazzo specialist te onderhouden. Op deze pagina geven tonen wij u de verschillende mogelijkheden van het onderhouden van terrazzo.

Specialistisch reinigen van terrazzo

Is uw terrazzo keukenblad of tafel, of uw terrazzo vloer of tegels, door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken? Maakt u zich geen zorgen. Wij kunnen uw terrazzo weer specialistisch reinigen of herstellen.

Terrazzo herstellen bij sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw terrazzo vloer. Specialistisch vloeronderhoud begint met Pro Floor Care

Hieronder hebben wij de specialistische onderhoudstechnieken die wij kunnen toepassen op terrazzo, voor u op een rijtje gezet:

Antislip Maken Van Terrazzo

Terrazzo
antislip maken

Terrazzo vloeren en terrazzo randen wordt ruw gemaakt door een etsende behandeling, en/of door het machinaal aanbrengen van antislip randen op terrazzo.

Herstellen En Repareren Van Terrazzo

Terrazzo
herstellen en repareren

Scheurtjes, gaatjes en andere beschadigingen in terrazzo kunnen we eenvoudig herstellen of repareren. Ontbrekende stukken kunnen we aanhelen of aanstorten.

Impregneren Of Coaten Van Terrazzo

Terrazzo
coaten of impregneren

Door terrazzo te impregneren of te coaten, wordt het voorzien van een onzichtbare beschermlaag, is het volledig vloeistofdicht.

Polijsten Van Terrazzo

Terrazzo
polijsten

De vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases, een gezoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor terrazzo.

Reinigen Van Terrazzo

Terrazzo
reinigen

Door terrazzo te impregneren of te coaten, wordt het voorzien van een onzichtbare beschermlaag, is het volledig vloeistofdicht en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting.

Schoonmaken Van Terrazzo

Terrazzo
schoonmaken

Professioneel vlekken verwijderen van uit terrazzo, volgens het drie stappenplan, namelijk: “reinigen, beschermen en onderhouden”.

Slijpen Of Schuren Van Terrazzo

Terrazzo
slijpen of schuren

Diepe krassen, beschadigingen en voegen die loslaten… Als schoonmaken, zoals polijsten of micro polijsten niet meer te realiseren is, dan kunnen we een terrazzo vloer schuren.

Geschiedenis Van Terrazzo

Terrazzo
historie

Alles wat je moet weten over het ontstaan van terrazzo vloeren. Een praktisch restmateriaal van marmer en graniet.

Meer weten over terrazzo?

Terrazzo wordt nog wel eens in dezelfde noemer genoemd als Granito. Op onze pagina historie van terrazzo schrijven wij over het ontstaan van terrazzo en wat nu juist het verschil is granito en terrazzo. In ons blog “Terug van weggeweest! Granito of terrazzo” gaan wij hier ook op in en met name wat wij hierbij voor u kunnen betekenen. Erg interessant voor de liefhebbers!

Terrazzo specialistisch laten onderhouden?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen, zoals het specialistisch reinigen van terrazzo. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×