Skip to content

GRANIET ONDERHOUD

Tips en info voor het specialistisch schoonmaken, reinigen, beschermen en onderhouden van graniet

Granieten aanrechten en vloeren onderhouden en behandelen

Graniet is een zeer hard gesteente. Het is een diepgesteente, ontstaan uit magma. Het is geleidelijk afgekoeld en onder hoge druk gevormd. Verschillende mineralen zijn bij deze samensmelting toegetreden. Hierdoor is een grote verscheidenheid ontstaan in uitstraling, kleur en korrelige structuur. Ondanks de hardheid, is het verstandig om graniet specialistisch te onderhouden. Graag vertellen wij u meer over de mogelijkheden van het onderhouden van graniet.

Specialistisch onderhoud van graniet

Is uw granieten vloer door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken? Pro Floor Care kan uw granieten vloer, -vensterbank, -keukenblad of granieten aanrechtblad weer specialistisch schoonmaken, reinigen of herstellen.

Graniet schoonmaken en onderhouden begint met Pro Floor Care

Specialistisch onderhoud van graniet. Denk daar bijvoorbeeld aan:

  • Granieten vloertegels onderhoud
  • Granieten vloer schoonmaken
  • Granieten keukenblad onderhoud
  • Graniet keukenblad schoonmaken
  • Onderhoud van oude granieten wasbak
  • Onderhoud granieten aanrechtblad
  • Zwart granieten aanrechtblad schoonmaken

Wij hebben de technieken even voor u op een rijtje gezet:

Graniet Antislip Maken

Graniet
antislip maken

Granieten vloeren en granieten randen wordt ruw gemaakt door een etsende behandeling, en/of door het machinaal aanbrengen van antislip randen op graniet.

Graniet Coaten Of Impregneren

Graniet
coaten of impregneren

Door graniet te coaten of te impregneren, wordt het voorzien van een onzichtbare beschermlaag, is het volledig vloeistofdicht.

Graniet Herstellen

Graniet
herstellen en repareren

Het professioneel herstellen van beschadigingen van graniet, zoals scheuren en gaten in gevels, trappen of vloeren, aanrechtbladen, keukenbladen of vensterbanken.

Graniet Kleurverdiepen

Graniet
kleurverdiepen

Door een kleurverdieper op graniet toe te passen, krijgt u een geheel andere uitstraling van de vloer. Het wordt ook wel het donker maken van graniet genoemd.

Graniet Mineraliseren

Graniet
mineraliseren

Bij het mineraliseren wordt, net zoals bij het kristalliseren, een chemische reactie tot stand gebracht, waardoor de toplaag van het niet kalkhoudende natuursteen zich verdicht.

Graniet Polijsten

Graniet
polijsten

De vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. Een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor granieten vloeren.

Graniet Schoonmaken

Graniet
schoonmaken

Professioneel vlekken verwijderen van uit graniet, volgens het drie stappenplan, namelijk: “reinigen, beschermen en onderhouden”. Een bewezen methode.

Graniet Slijpen Of Schuren

Graniet
slijpen of schuren

Eén van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een hardstenen vloer. Oneffenheden worden weg geschuurd door het gebruik van diamanten schuurschijven.

Graniet Soorten

Graniet
soorten

Graniet is een diepgesteente, ontstaan uit magma, dat geleidelijk afgekoeld en onder hoge druk gevormd is. Er is een grote verscheidenheid ontstaan in uitstraling, kleur en korrelige structuur.

Wat is graniet? Meer weten over graniet?

Wilt u meer weten over het gesteente graniet? Op onze pagina over graniet soorten beschrijven onder andere de eigenschappen van graniet en benoemen we de vele soorten. Interessant voor de liefhebbers.

Daarnaast geven we ook aan wat de verschillen en overeenkomsten zijn tussen graniet, granito en terrazzo. Want hier is veel verwarring over!

Branden Van Graniet

Graniet opruwen Centraal Station Amsterdam

Branden, Graniet, Natuursteen

Klant Knipscheer Infra Max Bögl Gemeente Amsterdam  Granieten dekzerken opruwen

BEKIJK PROJECT

Graniet specialistisch laten onderhouden?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen, waaronder zeker ook het gesteente graniet. Zo behandelen wij onder andere graniet werkbladen, vloeren, en tafels. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Wilt u uw granieten vloer, -vensterbank, -aanrechtblad, of -keukenblad specialistisch laten onderhouden. Of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Veel gestelde vragen over onderhouden van graniet

Dagelijks krijgen wij vragen over het onderhouden van een granieten vloeren, of granieten bladen, zoals een keukenblad of aanrechtblad. Kun je graniet onderhouden met groene zeep? Welke onderhoudsproducten kunnen het beste worden gebruikt voor graniet?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet:

Hoe onderhoud ik mijn granieten werkblad?

Graniet is een hard materiaal, dat vrij vlekbestendig is, zeker ten opzichte van andere natuursteen soorten. Dat wil niet zeggen dat graniet niet onderhouden hoeft te worden. Wij als Pro Floor Care, hebben een uniek 3 stappenplan voor onderhoud van graniet. Als u deze stappen volgt, dan wordt het graniet minder snel vuil en is het vervolgens ook beter schoon te maken.

Graniet onderhouden is graniet behouden!

Hoe kan ik mijn granieten vloer opknappen?

Voor deze vraag moeten we eerst even het woord opknappen onderzoeken en bepalen.

Gaat het om doffe plekken, vlekken of lichte krassen, dan kan een granieten vloer worden opgeknapt middels het polijsten of mineraliseren van graniet.

Is het graniet beschadigd met diepe krassen, of zijn er oneffenheden in uw granieten vloer, dan is het verstandig om het graniet te schuren. Zeker voor graniet is dit een zeer specialistische behandeling.

Als er schuren in uw granieten vloer zitten, of als er delen zijn afgebroken, dan is het onvermijdelijk om uw granieten vloer te laten repareren.

Hoe kan ik mijn graniet behandelen tegen vlekken?

Graniet is een hard materiaal, dat vrij vlekbestendig is, zeker ten opzichte van andere natuursteen soorten.

Als er vlek vorming is, dan is het polijsten of mineraliseren van graniet een oplossing. Dit is tevens een relatief goedkope oplossing.

Daarnaast hebben wij, als Pro Floor Care, een uniek 3 stappenplan voor onderhoud van graniet. Als u deze stappen volgt, dan wordt het graniet minder snel vuil en is het vervolgens ook beter schoon te maken.

Back To Top
×