skip to Main Content

Cementsluier verwijderen

Grijze sluier of cementsluier verwijderen

Pro Floor Care verwijdert de grijze cementsluier die kan zijn ontstaan na het leggen van een vloer, plaatsen van een wand, residu van voegsel, door verspreiding van cement uit de voegen, kalkafzetting van de tegels of door de legmortel. Afhankelijk van de aard van de steen en de oorzaak, kan de cementsluier worden verwijderd met reinigingsmiddelen of door het schuren, zoeten en polijsten van het te behandelen oppervlakte.

Voor het verwijderen van cementsluier op keramische tegels bestaan kant en klare producten, deze producten bevatten zuur, dus niet voor natuursteen met een hoge kalkwaarde gebruiken.

Zelf cementsluier verwijderen?

Waar moet u op letten bij het verwijderen van sluier.

Als u zelf overgaat tot het verwijderen van cementsluier dient u wel rekening te houden met een paar factoren:

  • Schoonmaakmiddelen met een te hoge zuurgraad ( PH waarde ) zoals azijn, concentraten met citroenzuur, zoutzuur en salpeter zullen uw natuursteen vloer direct aantastten.  Natuursteen soorten die gevoelig zijn voor iedere vorm van zuren zijn : marmer, travertin, hardsteen en andere kalkhoudende soorten.
  • Voorkomen is beter dan genezen. Maak vlak na het drogen van het voegmiddel gebruik van een warme, natte spons, waarmee u de tegels volledig schoonveegt. Wees niet te ruw, omdat u anders onbedoeld voegmiddel uit de voegen kunt trekken of duwen. Begin om deze reden ook niet te vroeg met het afboenen van de tegels. Een goede richtlijn om aan te houden, is dat u met uw vingers over de voegen moet kunnen glijden zonder dat er voegmiddel op uw vingers achterblijft. Een andere manier om hardnekkige grijze cementsluier te voorkomen, is het sealen of het voorimpregneren van tegels alvorens u gaat voegen. Met name gepolijste keramische tegels hebben veel onzichtbare poriën waarin het cement zich kan hechten. Door deze tegels voor het voegen eerst te impregneren, voorkomt u grote problemen. Voor verschillende natuursteen soorten gaat dit niet op en moet een vloer na het leggen goed drogen. Dit duurt 8 tot 12 weken. Hierna kunt u de cementsluier voorzichtig verwijderen of laten verwijderen.

Liever niet zelf cementsluier verwijderen ?

We helpen u graag verder bij het professioneel cementsluier verwijderen. Bel, mail of vraag direct een gratis vrijblijvende offerte aan.

Gratis vrijblijvende offerte aanvragen

Keramische tegel of natuursteen

Wat voor soort cementsluier verwijderaar heb ik nodig ?

Hieronder een overzicht met verschillende speciaal producten voor het verwijderen van cementsluier en kalkaanslag op keramische tegels en natuursteen :

Basalt – voor het verwijderen van cementsluier of hardnekkige kalkaanslag adviseren wij zuurvrije reinigers een goede saneerpad en boenmachine. Meer weten over het schoonmaken van basalt

Hardsteen voor het verwijderen van cementsluier of hardnekkige kalkaanslag adviseren wij zuurvrije reinigerseen saneerpad en boenmachine, meer weten over een natuursteen vloer reinigen of het schoonmaken van Belgisch hardsteen

Granietsommige graniet soorten bevatten geen kalk, voor deze soorten is het mogelijk om cementsluier verwijderaars te gebruiken met zuur, enkele voorbeelden hiervan zijn zoutzuur of slapeterzuur verdunt met water. Meer weten over het schoonmaken van graniet.

Granito of Terrazzo – voor het verwijderen van de grijze sluier, cementsluier of bijvoorbeeld kalkaanslag adviseren wij zuurvrije reinigers met de juiste saneerpads en boenmachine. Weer weten over het schoonmaken van granito of terrazzo. 

Keramische tegels of geglazuurde tegels voor het verwijderen van cementsluier op keramische tegels of geglazuurde tegels kunnen we zuurhoudende producten toepassen zoals zoutzuur en salpeterzuur vermengt met water.

Leisteenvoor het verwijderen van cementsluier op leisteen soorten die geen kalk bevatten kunnen zuurhoudende producten worden toegepast zoals zoutzuur en salpeter zuur vermengt met water. Voor zachtere leisteen soorten adviseren wij schoonmaakproducten die zuurvrij zijn. Meer weten over het schoonmaken van leisteen.

Marmer – alle marmer soorten zijn gevoelig voor zuur of zuurhoudende producten, daarom adviseren wij bij cementsluier of hardnekkige kalkaanslag alleen met met zuurvrije producten te werken. Ook is het verstandig bij het afvoegen residu zo snel mogelijk te verwijderen. Gebruik voor het verwijderen van cementsluier de HMK R 155 zuurvrije grondreinger van Moeller Stoen Care

Travertin of Travertijn – alle travertin soorten zijn net als marmer zeer gevoelig voor zuurhoudende producten, wij adviseren dan altijd bij cementsluier of kalkaanslag te werken met zuurvrije producten, bij afvoegen of het invoegen van natuursteen het residu zo snel mogelijk verwijderen. Gebruik voor het verwijderen van kalk of cementsluier altijd een zuurvrije reiniger

Terra Cotta tegels – voor het verwijderen van cementsluier of hardnekkige kalkaanslag adviseren wij de MK R157 Intensieve tegelreiniger 

Back To Top
×