skip to Main Content

Cementsluier verwijderen

Grijze sluier of cementresten verwijderen

Wij verwijderen de grijze cementsluier die kan zijn ontstaan na het leggen van een vloer, of na het plaatsen van wandtegels. Afhankelijk van de aard van de steen of keramische tegel en de oorzaak, kan de cementsluier worden verwijderd met zuurhoudende reinigingsproducten of andere specialistische toepassingen zoals het licht schuren.

Voor het verwijderen van cementsluier op keramische tegels bestaan kant en klare producten, deze producten bevatten zuur of soda. Voor het verwijderen van voeg restanten of ander hardnekkig vuil op natuursteen worden andere producten gebruikt waar bijna geen zuur of soda in zit. Zuur of soda kan het natuursteen heftig aantasten.

Cementsluier verwijderen van keramische tegels of natuursteen ?

We helpen u graag verder bij het professioneel cementsluier verwijderen. Bel, mail of vraag direct een gratis vrijblijvende offerte aan.

Gratis vrijblijvende offerte aanvragen

Cement van tegels verwijderen?

Waar moet u op letten bij het verwijderen van sluier.

Als u zelf overgaat tot het verwijderen van cementsluier dient u wel rekening te houden met een paar factoren:

  • Schoonmaakmiddelen met een te hoge zuurgraad ( PH waarde ) zoals azijn, concentraten met citroenzuur, zoutzuur en salpeter zullen uw natuursteen vloer direct aantastten.
  • Voorkomen is beter dan genezen. Maak vlak na het aanbrengen en drogen van het voegmiddel gebruik van een warme, natte spons, waarmee u de tegels volledig schoonveegt. Wees niet te ruw, omdat u anders onbedoeld voegmiddel uit de voegen kunt trekken of duwen.
  • Een andere manier om hardnekkige grijze cementsluier te voorkomen, is het sealen of het voor impregneren van tegels alvorens u gaat voegen. Met name keramische tegels hebben veel onzichtbare poriën waar op het cement zich kan hechten. Door deze tegels voor het voegen eerst te impregneren, vermindert dit de tijdelijke hechting van de cementsluier.

Keramische tegels of natuursteen

Cementsluier verwijderen met soda, zouten of zuur?

Wanneer moet ik nu de juiste cementsluier verwijderaar hebben, en mag dit product zout, zuur of soda bevatten.

Hieronder een overzicht met verschillende speciaal producten voor het verwijderen van cementsluier en kalkaanslag op keramische tegels en natuursteen :

Basalt – voor het verwijderen van cementsluier of hardnekkige kalkaanslag op een basalt vloer adviseren wij een zuurvrije reiniger te gebruiken. De kans dat er met zuur of soda beschadigingen ontstaan op de tegels is groot.  Meer weten over het schoonmaken van basalt.

Hardsteen – voor het verwijderen van cementsluier of bouwvuil op hardsteen tegels adviseren wij een zuurvrije reiniger, meer weten over hoe een vloer reinigen of het schoonmaken van Belgisch hardsteen

Graniet – graniet soorten bevatten geen kalk, op granieten tegels is het mogelijk om cementsluier te verwijderen met zuur of soda, enkele voorbeelden hiervan zijn zoutzuur of salpeterzuur verdunt met water. Meer weten over het schoonmaken van graniet.

Granito of Terrazzo – bij granito of terrazzo vloeren is een van de voornaamste bestanddelen cement. Deze vloeren kunnen niet gereinigd worden met schoonmaakproducten waar zuur of soda in zit. Meer weten over het schoonmaken van granito of terrazzo.

Keramische tegels cementsluier of cement verwijderen van tegels of vloeren kan met soda, zouten of zuur. Baking soda, zoutzuur of salpeter zuur vermengt met water zijn zeer goede cementsluier verwijderaars. Keramische tegels schoonmaken.

Leisteen – voor het verwijderen van cementsluier op leisteen soorten die geen kalk bevatten kunnen zuurhoudende producten worden toegepast zoals zoutzuur en salpeter zuur vermengt met water. Voor zachtere leisteen soorten adviseren wij schoonmaakproducten die zuurvrij zijn. Meer weten over het schoonmaken van leisteen.

Marmer – alle marmer soorten zijn gevoelig voor zuur of zuurhoudende producten, daarom adviseren wij bij cementsluier of hardnekkige kalkaanslag alleen met met zuurvrije producten te werken. Ook is het verstandig bij het afvoegen van marmer tegels residu of overtollig vuil zo snel mogelijk te verwijderen. Marmer schoonmaken.

Travertin of Travertijn – alle travertin soorten zijn net als marmer zeer gevoelig voor zuurhoudende producten, wij adviseren dan altijd bij cementsluier of kalkaanslag te werken met zuurvrije producten, bij afvoegen op travertin tegels  het residu zo snel mogelijk verwijderen. Gebruik voor het verwijderen van kalk of cementsluier altijd een zuurvrije reiniger. Meer travertin schoonmaken.

Terra Cotta tegels – verschillende terra cotta tegels zijn gevoelig voor het reinigen met soda of zuur. Voor het verwijderen van cement, cementsluier of andere vervuiling kunt u het beste speciale reinigers voor natuursteen gebruiken.

Back To Top
×