Skip to content

HARDSTEEN ONDERHOUD

Tips voor een optimaal resultaat voor het onderhoud van Belgisch hardsteen

Karakteristiek en exclusief hardsteen herstellen en onderhouden

Is uw Belgisch hardsteen door de jaren heen zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken? Dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of herstellen. Afhankelijk van de situatie en probleemgeval, bieden wij specialistisch onderhoud. Lees hier alles over het onderhoud van deze karakteristieke en exclusieve natuursteen.

Technieken voor het specialistisch reinigen en herstellen van hardsteen

Hardsteen in een unieke en populaire natuursteen, met karakteristieke vormen. Er zijn verschillende soorten, zoals Iers-, Vietnamees- of Belgisch hardsteen, deze laatste is tevens de bekendste. Hardsteen is een kalkhoudende natuursteen met een open structuur en is daardoor erg gevoelig voor vlekken. Daarnaast is hardsteen relatief zacht en daardoor kras gevoelig. Er moet goed worden opgelet met bijvoorbeeld het schoonmaken en reinigen van hardsteen.

Gemakshalve hebben wij alle technieken voor het specialistisch vloeronderhoud van Belgisch hardsteen, voor u op een rij gezet:

Antislip Maken Van Hardsteen

Hardsteen
antislip maken

Belgisch hardsteen wordt ruw gemaakt door een etsende behandeling, en/of door het machinaal aanbrengen van antislip randen op hardsteen.

Coaten Van Hardsteen

Hardsteen
coaten

Door coating van hardsteen, wordt de hardstenen natuursteen vloer volledig vloeistofdicht en is bestand tegen chemicaliën en machinale belasting. Een coating op hardsteen is niet gebruikelijk, echter soms noodzakelijk.

Coaten Of Impregneren Van Hardsteen

Hardsteen
impregneren

Door hardsteen te impregneren, wordt het voorzien van een onzichtbare beschermlaag en wordt het hardsteen tevens beschermd tegen het binnendringen van vuil en vocht.

Kleurverdiepen Van Hardsteen

Hardsteen
kleurverdiepen

Door een kleurverdieper toe te passen op Belgisch hardsteen, krijgt de vloer een diepere glans, een glimmend oppervlak of juist een matte uitstraling

Polijsten Van Hardsteen

Hardsteen
polijsten

De vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. Een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor Belgisch hardsteen.

Slijpen Of Schuren Van Hardsteen

Hardsteen
slijpen of schuren

Eén van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een hardstenen vloer. Oneffenheden worden weg geschuurd door het gebruik van diamanten schuurschijven.

Repareren Van Hardsteen

Hardsteen
repareren

Het professioneel repareren van beschadigingen van Belgisch- Iers- of Vietnamees hardsteen, zoals scheuren en gaten in gevels, trappen of vloeren.

Schoonmaken Van Hardsteen

Hardsteen
schoonmaken & reinigen

Professioneel vlekken verwijderen van Belgisch hardsteen, volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

Soorten Hardsteen

Hardsteen
soorten

Hardsteen is er in vele soorten en benamingen, zoals Chinees -, Iers – of Vietnamees Hardsteen. De bekendste is het Belgisch Hardsteen ook wel Arduin, Blauwe Steen of Petit Granit genoemd.

Hardsteen onderhouden

Hardsteen specialistisch laten onderhouden door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen, zoals Belgisch hardsteen en andere hardsteen soorten. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Ook bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van hardsteen vloer onderhoud? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Veel gestelde vragen over onderhouden van hardsteen

Dikwijls krijgen wij vragen over het onderhouden van hardstenen vloeren, of hardstenen bladen, zoals een keukenblad of aanrechtblad. Kun je Belgisch hardsteen onderhouden met groene zeep? Welke hardsteen onderhoudsproducten kunnen het beste worden gebruikt?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet:

Waarmee hardsteen schoonmaken?

Hardsteen kun je het best wekelijks even schoonmaken met een lauwwarm sopje en groene zeep. Aanbrengen met een mop of microvezel doek en natuurlijk laten opdrogen. Groene zeep wordt in verschillende vormen verkocht van verschillende merken.

Hoe krijg ik hardsteen glanzend?

Hardsteen wat is beschadigd door zuur of een kalk reiniger verliest haar glans en wordt dof. Deze glans krijg je alleen weer terug door het hardsteen licht te schuren en te polijsten. Door het polijsten raakt de toplaag verdicht en gaat het hardsteen weer glanzen. Lees hier alles over hardsteen polijsten.

Welke olie gebruik ik voor hardsteen?

Er zijn verschillende beschermproducten of speciale oliën op de markt om hardsteen te beschermen en donker te maken. Een goede olie voor hardsteen bevat lijnzaad. De lijnzaad zorgt voor een goede dekking en verdiept de kleur van het hardsteen. Als je hardsteen olie buiten gaat aanbrengen dan zal dit door weersinvloeden en UV licht snel weer terug kleuren naar licht grijs.

Back To Top
×