Skip to content

GRANITO ONDERHOUD

Tips voor een optimaal onderhoud en het schoonmaken en schoonhouden van Granito

Eigentijds granito onderhouden

Granito is verfijnd en onderscheidend. Vroeger was het functioneel, maar nu is het een luxe is huis. Granito kan nieuw worden gestort, maar vaak komen in oude huizen granito vloeren te voorschijn onder tapijt of andere vloerbedekking. Bij sterke vervuiling, diepe krassen of beschadigingen aan uw granito vloer, zijn sommige reinigingsmethoden niet meer afdoende. Dan moeten we de granito vloer opknappen of de granito vloer repareren. Specialistisch vloer onderhoud begint met Pro Floor Care en op deze pagina leest u alles over de mogelijkheden van het onderhoud van granito.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Is het nou graniet, granito of terrazzo?

Wat zijn nu de verschillen tussen graniet, granito en terrazzo?
Op onze pagina over de historie van terrazzo, hebben we daar een mooi artikel over geschreven.

De verschillen tussen graniet, granito en terrazzo

Technieken voor het specialistisch reinigen en onderhouden van granito

Is uw granito vloer door de jaren echt zo erg beschadigd dat zelfs speciale reinigers en beschermers niet meer helpen of werken? Dan kunnen wij uw vloer weer specialistisch reinigen of professioneel herstellen.

Gemakshalve hebben wij alle technieken voor het specialistisch vloeronderhoud van granito, voor u op een rij gezet:

Antislip Maken Van Granito

Granito
antislip maken

Granito oppervlakten worden stroef en ruw gemaakt, waardoor de granito vloer veiliger is en zo valpartijen en ongelukken voorkomen kunnen worden.

Over granito antislip maken
Impregneren Van Granito

Granito
impregneren

Door granito te impregneren, wordt het voorzien van een onzichtbare beschermlaag en wordt het granito tevens beschermd tegen het binnendringen van vuil en vocht.

Over granito impregneren
Polijsten Van Granito

Granito
polijsten

De vloer wordt gereinigd en hierna op glans gebracht in verschillende polijst fases. Een verzoet niveau en zijdeglans zijn de meest voorkomende polijst oplossingen voor granito.

Over granito polijsten
Repareren En Herstellen Van Granito

Granito
repareren & herstellen

Het professioneel repareren en herstellen van beschadigingen van granito, zoals scheuren en gaten in aanrechtbladen, wasbakken, trappen of vloeren.

Over granito reparaties
Slijpen Of Schuren Van Granito

Granito
slijpen of schuren

Eén van de meest technische en dure oplossingen voor het restaureren van een granito vloer. Oneffenheden worden weg geschuurd door het gebruik van diamanten schuurschijven.

Over granito slijpen of schuren
Schoonmaken En Reinigen Van Granito

Granito
schoonmaken & reinigen

Professioneel vlekken verwijderen van granito, volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

Over granito reinigen

Meer weten over soorten van granito?

Wilt u meer weten over granito? Op onze pagina Granito soorten beschrijven onder andere wat nu de eigenschappen zijn van granito en welke soorten en type granito er zijn. Tipje van de sluier: Er zijn ontelbare mogelijkheden om een authentieke en daadwerkelijke unieke granito aanrechtblad of vloer in uw bezit te hebben.

Granito specialistisch laten onderhouden door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen, zoals Granito (ook wel Terrazzo genoemd) en andere natuursteen soorten. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Ook bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van granito vloer onderhoud? Specialistisch vloeronderhoud begint met Pro Floor Care. Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×