Skip to content
branden van graniet
branden van graniet
natuursteen branden
branden van graniet
natuursteen branden
branden van granietnatuursteen brandenbranden van granietnatuursteen branden

Graniet opruwen Centraal Station Amsterdam

Klant

Knipscheer Infra
Max Bögl
Gemeente Amsterdam 

Granieten dekzerken opruwen

Materialen

Granieten dekzerken

Het opruwen van granieten dekzerken door het branden. 

De vraag

Bij Knipscheer infra kwamen ze tijdens het plaatsen van geïmporteerd graniet tot de conclusie dat er verschillende maatwerk blokken of zogeheten dekzerken niet de gewenste behandeling hadden. Het oppervlakte van de dekzerken was te glad.  Wegens het niet kunnen tijdig kunnen leveren vanuit de graniet groeve in China en een strakke deadline kregen wij de vraag van Knipscheer Infra of wij dit voor hun op locatie konden realiseren.

De oplossing

Met onze speciale thermische lansen in combinatie met propaangas en zuurstof zijn we in staat om een warmteboog te creëeren die meer dan 2.000 graden heet wordt. Door een thermische reactie komt er grote spanning op het natuursteen te staan, door deze spanning springen er gelaagde stukjes uit de toplaag.  Het graniet krijgt hierdoor een breuk ruwe uitstraling.

Bij deze manier van opruwen hebben we ervoor gekozen om de thermische reactie die ontstaat van de hitte iets te verminderen door direct te koelen met water.

Graniet of hardsteen branden

We noemen onszelf vaak natuursteen specialisten, dit is niet voor niets. Voor ieder probleem vinden wij de oplossing. Het branden van natuursteen is zo een specialisme waarbij we  graag onze expertise laten zien. Wij zijn op dit moment een van de weinige professionele natuursteen bedrijven die op locatie kunnen branden.

Heb je hulp nodig bij het professioneel opruwen of branden van natuursteen? Stuur ons even een whatsapp-je met een paar foto’s. Op werkdagen heb je dan binnen een uurtje een antwoord en in 90% van de gevallen een vrijblijvende offerte!

Back To Top
×