Skip to content
dof en beschadigd hardsteen polijsten
dof en beschadigd hardsteen polijsten
dof en beschadigd hardsteen polijsten
dof en beschadigd hardsteen polijsten
Belgisch hardsteen polijsten
Hardsteen gepolijst en geïmpregneerd
Gepolijst en geïmpregneerd Belgisch hardsteen
Hardsteen polijsten en impregneren
dof en beschadigd hardsteen polijstendof en beschadigd hardsteen polijstendof en beschadigd hardsteen polijstenBelgisch hardsteen polijstenHardsteen gepolijst en geïmpregneerdGepolijst en geïmpregneerd Belgisch hardsteenHardsteen polijsten en impregneren

Hardsteen polijsten en impregneren

Klant

Grand Hotel Amrâth Amsterdam
155 kamers met verschillende wasmeubels en waskommen van Belgisch hardsteen.
Verschillende uitgifte balies, trappen en vloeren.

Materialen

Belgisch hardsteen – België
andere benamingen: Arduin, Namense blauwsteen

Het professioneel repareren, polijsten en impregneren van hardsteen. 

De vraag

Grand Hotel Amrâth Amsterdam bleef iedere keer na een kamer wissel of checkout door toeristen met vervelende witte etsplekken zitten op het hardsteen. Deze etsplekken zijn afkomstig van verschillende producten zoals zeep, shampoo, wijn of champagne. Voor de housekeeping van het Amrath een doorn in het oog.

Aan ons de vraag of we hier een duurzame oplossing voor wilden bedenken, zonder af te doen aan de bestaande werkwijze van de housekeeping en een structurele verbetering en uitstraling van het aangetaste hardsteen.

De oplossing

Na een testcase in verschillende kamers hebben we een zeer duurzame oplossing kunnen aandragen voor het Belgische hardsteen.

Verschillende wastafels hadden buiten de witte vlekken en kringen ook nog beschadigingen in het hardsteen. Deze beschadigingen zijn eerst met een steenlijm op kleur opgevuld. Na een korte uithardingstijd zijn de overtollige lijmresten weggeschuurd op het bestaande hardsteen.

Na het herstel van de beschadigingen aan de hardstenen wastafels is er een duurzame oplossing bedacht. Een langdurige hoogwaardige glans, zonder vlekken en een minimaal dagelijks onderhoud waren de belangrijkste eisen vanuit de opdrachtgever.

Alle hardsteen waskommen en wastafels zijn op eenzelfde manier geschuurd. Door de juiste schuurmethodiek toe te passen zijn alle vlekken en beschadigingen verdwenen. Hierna is er voor gekozen om het hardsteen in een paar opvolgende fases te polijsten met diamanten schuurschijven. Hierdoor wordt een mooie, diepe glans gecreëerd. Als laatste is er voor gekozen om een ouderwets methodiek met een nieuwe toe te passen, deze methodiek heeft ervoor gezorgd dat er een ultieme beschermingslaag met een donkere uitstraling op het hardsteen ontstaat.

Het snel en vakkundig werken zonder enige vorm van overlast in hotels, restaurants of bedrijven is een ware specialiteit van ons.

Heb je hulp nodig bij het professioneel polijsten van je hardsteen? Stuur ons even een whatsapp-je met een paar foto’s. Op werkdagen heb je dan binnen een uurtje een antwoord.

Back To Top
×