skip to Main Content

Zelf leisteen schoonmaken

Zelf leisteen vloeren schoonmaken volgens het drie stappenplan, reinigen, beschermen en onderhouden. Vloer onderhoud van leisteen tegels was nog nooit zo simpel.

De basis bij het zelf schoonmaken van leisteen tegels.

Bij nieuwe leisteen vloeren hanteren we de volgende uitzonderingsregel voor een optimaal vloeronderhoud van uw natuursteen.

Nieuwe gelegde leisteen vloeren in de specie of in de mortel, laat de vloer minimaal 6 tot 8 weken natuurlijk drogen.( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat dit richtlijnen zijn en deze kunnen afwijken door natuur of weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de vloer alleen met schoon lauw water. Vlekken en lichte cementsluier op het leisteen verwijderd u met de HMK R155 grondreiniger van Moeller Stone Care.

Voor nieuw gelegde leisteen vloeren die in de lijm zijn gezet hanteren we het volgende tijdspad. U laat de vloer minimaal 3 tot 4 weken natuurlijk drogen. ( geen vloerverwarming aan ) Houd u er rekening mee dat ook dit richtlijnen zijn en dat deze kunnen afwijken door verschillende weersomstandigheden. In deze fase reinigt u de leisteen vloer met schoon lauw water. Eventuele vlekken en lichte cementsluier verwijderd u met de HMK R 155 grondreiniger zuurvrij van Moeller Stone Care.

Graniet Bethel White
Graniet

Leisteen schoonmaken volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en onderhouden.

1.) Leisteen reinigen – u reinigt de vloer intensief met de zuurvrije grondreiniger de hmk r155, doseer dit prdocut met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat de grondreiniger nooit intrekken, neem hierna het leisteen goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van leisteen herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de leistenen vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van leisteen.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip ! Vet en olie achtige vlekken verwijderd u met de HMK R154 Lösefix of de speciale pasta van Moeller Stone Care de HMK R152 Olie en wasverwijderaar

2.) Leisteen beschermen of impregneren -De tweede stap in het onderhoud van leisteen. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schudt het gewenste beschermingsproduct goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Tip ! Probeer eens de HMK S235 Kleurverdieper mat of de HMK S237 Steenverzegeling met zijdeglans voor een prachtig effect. Overzicht van alle coatings, kleurverdiepers en imregneermiddelen van Moeller Stone Care.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Onderhoud leisteen vloer – Bij het onderhoud van leisteen hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
 Droog reinigen van leisteen, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reingen van leisteen. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of edelzeep HMK P324 in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.Voor sterk belopen oppervlakte wisselt u eenmaal per 4 a 5 keer af met de P323 Slijtvaste coating. Voor heftige vervuiling op uw basalt vloer gebruikt u de HMK R155 grondreiniger of deHMK R157 Intensieve tegelreiniger  ( alleen op leisteen vloeren waar geen kalk in zit ) van Moeller Stone Care
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Leisteen onderhoud begint hier. Leisteen vloer schoonmaken. Leisteen vloer.

De fabrikant/leverancier is niet aansprakelijk voor directe of indirecte gevolgen van het niet juist toepassen van de door haar geleverde producten. De enige verplichting van de fabrikant/leverancier is het product te vervangen welke niet geschikt is bevonden. Men dient vooraf vast te stellen of het te gebruiken product geschikt is voor het beoogde doel; deze vaststelling geschiedt op eigen risico.

Back To Top
×