Skip to content

LEISTEEN IMPREGNEREN

Impregneer uw leisteen vloertegels met een extra water-en vuilafstotende laag en bescherm het tegen vuil en vocht

Door impregnatie blijven leisteen vloertegels in optimale conditie en is het immuun tegen ongewenste indringers

Door het impregneren van leisteen tegels, wordt het voorzien van een onzichtbare beschermlaag. Zo voorkomt u dat vuil, vocht en andere stoffen in uw leisteen vloertegels doordringen. U kunt het zo ook zo omschrijven: Het impregneren van leisteen is het beschermen van leisteen. Lees hier alles over de voordelen van het impregneren van leistenen oppervlaktes. Aan bod komt:

Wat is impregneren van leisteen vloertegels?

Letterlijk betekent het impregneren, het verzadigen van een vaste stof met een vloeistof. In dit geval is de vaste stof de leisteen vloertegel. Het impregneermiddel is in dit geval de vloeistof. Door de verzadiging van het impregneermiddel in de toplaag van de leisteen tegel, krijgt het specifieke eigenschappen en wordt het betonnen oppervlakte vuil-, water- of zelfs graffiti afstotend.

Impregneren is eigenlijk niets anders dan het aanbrengen van een beschermende, onzichtbare, afstotende laag op het leisteen.

Graniet Bethel White
Bateig Azul Graniet
Graniet

De voordelen van beschermen van leisteen vloertegels

Impregneren = (dus) beschermen. Even de grote voordelen op een rijtje:

  • Geïmpregneerd leisteen behoudt langer haar glans en schoonheid
  • Door impregneren zijn leisteen vloertegels waterdicht en waterafstotend. Daarnaast is het hitte- kras- en vlekbestendig
  • Leisteen dat geïmpregneerd wordt minder snel vuil. Zo trekt er geen vuil meer in de steen en voeg
  • Geïmpregneerde leisteen vloertegels kunt u gemakkelijker én gebruikersvriendelijker schoonmaken en reinigen en hoeft minder vaak te gebeuren

Beschermen van leisteen door impregneren

Leisteen staat bekend om zijn stevigheid en sierlijkheid. Desondanks heeft leisteen, net zoals alle natuurstenen, de eigenschap om vloeistoffen op te zuigen. Denk dan aan vloeistoffen, zoals water, oliën, vetten en zuren. Het is zelfs zeer gevoelig voor zuren. Deze zogenaamde indringers beïnvloeden niet alleen het uiterlijk van uw leistenen vloertegels, maar ook de kwaliteit en hygiëne ervan.

Het impregneren van leisteen vloeren, zorgt dus voor bescherming van het leisteen. De extra beschermlaag maakt het immuun voor indringers. Zo kunnen deze zich niet meer in de leistenen vloertegels nestelen en de steen aantasten.

Wij maken hier gebruik van impregneermiddelen, die speciaal voor natuursteen ontwikkeld zijn. Deze impregneermiddelen dringen door in het leisteen en verankeren zich erin. Hierdoor wordt het leisteen oppervlakte vuil- en vloeistofafstotend.

De behandeltechniek van impregneren wordt eigenlijk altijd toegepast in combinatie met verschillende basaltbehandeltechnieken, zoals het schoonmaken en reinigen van leisteen.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Leisteen vloertegels laten impregneren door vakmensen?

Leisteen laten impregneren door specialisten? Bij ons bent u aan het juiste adres. Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van leisteen. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn VCA gecertificeerd. Wij staan graag voor u klaar.

Afspraak maken voor impregneren van leisteen vloertegels

Wilt u meer weten over impregneren? Wij hebben een aparte pagina gemaakt van onze onderhoudsdienst van het impregneren van beton en natuursteen, met wat extra informatie. Vast nuttig voor u.

Back To Top
×