Skip to content

LEISTEEN REPAREREN

Scheuren of gaten in uw leisteen? Pro Floor Care is specialist in het herstellen van leisteen vloeren en kan leisteen repareren en renoveren

Kapot of gebroken leisteen vervangen? Niet nodig…

Is uw leisteen vloer versleten of vertoont deze veel krassen? Heeft uw leistenen vloer scheuren, barsten of gaten? Pro Floor Care helpt u met het herstellen van leisteen. Na afloop van zo’n schadebehandeling ziet uw vloer er als nieuw uit. Op deze pagina leest u alles over de verschillende mogelijkheden om leisteen te herstellen. Ter sprake komt:

Wat is de oorzaak van schade aan leisteen?

Hoe ontstaan beschadigde- of gebroken leistenen vloeren

Leisteen is eigenlijk klei dat door de natuur is omgevormd onder hoge druk. Hierdoor is de steen zelfs bestemd tegen hitte van meer 200 graden Celsius. Leisteen staat bekend om zijn stevigheid en sierlijkheid. Desondanks is leisteen gevoelig voor zuren en is ook dit gesteente niet volledig bestendig tegen beschadigingen.

Veelvoorkomende oorzaken van beschadigen aan leisteen zijn:

  • Verkleurd leisteen, door ingetrokken vlekken en zuren
  • Scheuren of breuken in het leisteen
  • Gaten in het leisteen, voornamelijk in de hoekjes

Hoe schade aan leisteen vloeren herstellen?

Manieren om beschadigd lei steen te herstellen

Er zijn wel degelijk manieren om schade aan leisteen vloeren te repareren. Afhankelijk van de schade van het leisteen, kiezen wij een behandel methode. Soms kan een grondige reinigingsbeurt al volstaan. Handig is dat u ons een foto stuurt van de situatie. Zo kunnen wij op voorhand al een inschatting maken van de juiste behandel techniek. De foto kunt u meesturen via het formulier voor een vrijblijvende offerte. Indien nodig of gewenst, kunnen wij ook ter plekke langskomen voor een inventarisatie.

Verkleurd leisteen herstellen

Voor verkleuring van leisteen door vlekken, zuren of andere middelen, kan het zijn dat een goede reinigingsbeurt volstaat. Op onze pagina leisteen schoonmaken en reinigen vindt u veel informatie en tips. Is het leisteen hardnekkig verkleurd, dan is herstel door vervanging mogelijk.

Scheuren, breuken of gaten in leisteen herstellen

Gescheurd of gebroken leisteen kunnen wij ook specialistisch herstellen en repareren. Net zoals gaten, die zich vaak voornamelijk in de hoekjes bevinden. Leisteen komt voornamelijk voor als vloer. Deze kunnen hersteld worden middels een reparatie kit of steenlijm.

Het beschadigd leisteen wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Dit voor een optimale hechting. De steenlijm of reparatie kit wordt ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof. De pasta wordt met spatels aangebracht. Deze manier van leisteen renovatie is een goede oplossing voor gebroken leisteen.

Bij andere natuursteensoorten is het mogelijk om de herstelde beschadiging mee te schuren en polijsten. Echter, het schuren van leisteen en het polijsten van leisteen raden wij ten zeerste af! Dit komt door de structuur van het leisteen. Schuurt u het, dan kan de structuur compleet veranderen of kunt u het leisteen juist beschadigen.

Het schuren en polijsten van leisteen raden wij ten zeerste af!

Foto’s schadebehandeling van leistenen vloeren

Bij deze ziet u de resultaten van beschadigde- of gebroken leistenen tegels die in volle glorie hersteld zijn door professionele schade behandeling van Pro Floor Care

Graniet Bethel White
Bateig Azul Graniet
Graniet

Tips om leisteen reparatie te voorkomen

Tips voor optimale leisteen vloeren

Zoals het gezegde zegt: Het is beter om te voorkomen dan genezen.

Is het wel mogelijk om leisteen schade te voorkomen? Misschien niet geheel, maar er kan wel heel veel voorkomen worden, zodat het specialistisch reinigen van leisteen vaak al afdoende is, om reparatie van leisteen te voorkomen. Zeker omdat het ten zeerste wordt afgeraden om leisteen te schuren en te polijsten, is het des te belangrijker om leisteen schoon te houden. Hier hebben wij zelfs een specifiek en uniek 3 stappenplan voor ontwikkeld. De basis regels:

  • Leisteen reinigen. Oftwel, de ‘Grote Schooonmaak’
  • Leisteen impregneren. Oftwel, ‘Beschermen’
  • Leisteen schoonmaken en periodiek onderhouden

Op onze pagina leisteen schoonmaken & reinigen, leggen wij u dit plan stap voor stap uit en leest u wat u wel en wat u niet moet doen voor het schoon houden van leisteen

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Leisteen laten repareren door vakmensen?

Het repareren van leisteen vloeren is een specialistische klus. Pro Floor Care is expert op het gebied van schadeherstel, onderhoud en renovatie van leisteen. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn VCA gecertificeerd. Wij staan graag voor u klaar.

Afspraak maken voor het herstellen van leisteen
Back To Top
×