Profloorcare
voorwaarden   disclaimer   colofon   sitemap
0

Pro Floor Care partner van MVO Nederland

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen begint hier !

 

Pro Floor Care is blij dat wij als een van de eerste natuursteen leveranciers aangesloten zijn bij MVO Nederland. In de toekomst zullen wij u op de hoogte houden over de activiteiten die wij bieden omtrent het maatschappelijk verantwoord ondernemen. U kunt bij MVO Nederland alvast ons profiel bekijken en eventuele aanbiedingen en agenda punten nauwlettend in de gaten houden.

 

 

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wat doet Pro Floor Care nu en in de toekomst om het voor alle schakels in de keten te verbeteren.

Issues in de natuursteensector.

Onderstaande kwesties komen in verschillende landen voor. Dit geldt niet voor alle producerende landen en afnemers. In China komt bijna geen kinderarbeid voor maar in sommige delen van China zijn de werkomstandigheden erbarmelijk. India spant hiermee de kroon, erbarmelijke werkomstandigheden en veel kinderarbeid. 

Arbeidsomstandigheden

Het werk in de groeves is lichamelijk zwaar en gevaarlijk werk met veel stof en geluidsoverlast. Vooral in de graniet-, marmer- en zandsteenmijnen is er veel sprake van ziekten als silicosis en tuberculosis. Arbeiders krijgen vaak niet de beschermende materialen zoals stofmaskers. Vooral in de ondiepe en niet-gemechaniseerde mijnen moeten arbeiders vaak zware gewichten tillen. De medische en sanitaire voorzieningen ontbreken vaak. De lonen in India, Brazilië en China zijn over het algemeen laag. In India bijvoorbeeld verdienen geschoolde arbeiders tussen de 60 en 80 roepies per dag en ongeschoolde arbeiders ongeveer 40 roepies per dag. Op dit moment (voorjaar 2010) is 60 Indiase roepies ongeveer gelijk aan 1 euro. Het minimumloon in India is sinds 2007 100 roepies per dag. Alleen de hooggeschoolde arbeiders verdienen dit. Overigens lossen de meeste arbeiders van hun loon eerst nog een gedeelte van hun schuld af. 

Pro Floor Care heeft in samenwerking met haar leveranciers besloten niet aan deze vorm van onderdrukking mee te doen. Pro Floor Care weet dan ook precies waar de producten vandaan komen en demotiveert hiermee natuursteen handelaars die volgens bovenstaand verhaal te werk gaan door. Pro Floor Care koopt dan ook geen producten van deze ondernemingen.De Werkgroep Duurzame Natuursteen (DWGN) introduceert medio 2011 een Europees label voor duurzaam geproduceerde natuursteen. Pro Floor Care hoopt zich hierbij dan ook zo snel mogelijk aan te sluiten.   

Mijnen - inclusief infrastructuur en dorpen - worden vaak in afgelegen gebieden aangelegd. Natuur moet hiervoor wijken. De toplaag van de grond evenals bossen worden voor de mijn verwijderd, waardoor lokale ecosystemen aangetast worden. Vrijkomend stof heeft nadelige effecten op de luchtkwaliteit, dieren en de landbouw. Mijnen die zijn uitgeput worden vaak als kaal maanlandschap achter gelaten. Ondanks dat bijvoorbeeld de Indiase wet stelt dat gebieden weer gerestaureerd moeten worden. In India zijn gevallen bekend waarbij het grondwaterniveau gezakt is door de natuursteenwinning, vooral bij marmer is dit het geval.

Naast bovenstaande uitdagingen is ook sprake van illegale mijnbouw, kastediscriminatie (in India) en gender discriminatie, corruptie en gebruik van migrantenarbeiders (ook in China).

Uit verschillende regio's in China en India komen de massa gesteentes die vaak te vinden zijn bij zogeheten prijsconcurrenten. Deze zogeheten prijsconcurrenten bieden partijen natuursteen aan die gewoonweg niet voor deze prijs kunnen worden verkocht. Veel ban deze partijen komen uit deze streken in China en India. Pro Floor Care verkoopt deze zogeheten bulk of discount partijen dan ook niet. Als een klant bij Pro Floor Care een grote partij natuursteen aanschaft, is de klant in staat om zelf de partij te gaan bekijken met de daarbij behorende certificaten en het land van herkomst.

Schoonmaakproducten en het milieu 

Pro Floor Care werkt met verschillende leveranciers samen van schoonmaakproducten voor verschillende soorten natuursteen. Verschillende leveranciers hebben verschillende schoonmaakproducten aangepast of verbetert zodat deze producten nu en in de toekomst aan de richtlijnen conform de voorgeschreven  Europese richtlijnen. Overigens voldoen alle schoonmaakproducten die Pro Floor Care verkoopt aan de nu bestaande richtlijnen. 

 

Vorige pagina
U bent hier:
Herengracht 282
1016 BX, Amsterdam
Nederland

T.: 020 217 07 04
F.: 020 217 07 05
E.: info@profloorcare.nl

K.v.K.: 34389793
Btw: NL 822.329.268.B01

Natuursteen onderhoud, restauratie en renovatie 

Vloeronderhoud beton, slijpen en polijsten