Skip to content

TRAPRENOVATIE & HERSTEL

Alles over het renoveren, restaureren en herstellen van trappen en bordessen van natuursteen en beton

Renovatie van natuursteen trappen en bordessen

Net zoals façades en gevels, zijn trappen en bordessen een belangrijk aanzicht voor het aanzien van uw gebouw. Het is “de eerste indruk” die het gevoel beïnvloed. Een slecht onderhouden trap of bordes doet af aan een eerste goede indruk. Daarnaast kan het ook zorgen voor ongelukken, als deze ook nog tekenen van gladheid vertonen. Lees hier over alle mogelijkheden van het restaureren en herstellen van natuursteen trappen of bordessen. De volgende onderwerpen volgen aangesneden:

Waarom traprenovatie zo belangrijk is

Redenen voor herstellen van trappen en bordessen van natuursteen

Er zijn verschillende belangrijke redenen om ervoor te zorgen dat natuursteen bordessen en trappen goed onderhouden moeten zijn en worden. Een aantal redenen zijn:

  • Slipgevaar van versleten natuursteen en betonnen traptreden kan leiden tot vervelende ongelukken
  • De esthetische waarde verliest aan waarde
  • Onderhouden is behouden

Oorzaken van schade aan trappen van beton en natuursteen

Hoe wordt natuursteen aangetast

Trappen en bordessen van natuursteen en beton raken versleten simpelweg omdat ze gebruikt worden en mensen er over lopen. De belopingsgraad kan verschillen van waar het bordes of trap zich bevindt. Is het in het Paleis van de Koning, een natuurstenen trap van een gemeentehuis, of granieten of betonnen trappen in een winkelcentrum.

Daarnaast raken de trappen door de tijd vervuild of beschadigd door weersinvloeden. Regen, vorst, UV-straling of andere invloeden hebben een negatief effect op het natuursteen.

De ouderdom, de gesteldheid en type van de steensoort kan ook van invloed zijn aan de schade. Zo kunnen er scheuren en gaatjes ontstaan, of zelfs delen afbreken.

Deze invloeden gaan ten koste van de duurzaamheid en de esthetische meerwaarde van een natuursteen- of betontrap. Maar gelukkig zijn er oplossingen voor het herstel van traptreden en bordessen.

Foto’s van trap restauratie behandeling

Bij deze een aantal impressies van het behandelen van een granieten trap van het Amsterdamse Pestana Hotel. Meer over de aanpak en werkzaamheden kunt u lezen op de pagina van ons granieten trapherstel project bij het Pestana Hotel in Amsterdam.

Trapherstel Pestana Hotel Amsterdam
Graniet Trapherstel
Trapherstel Graniet
Granieten Trap Herstel
Graniet Trapherstel Hotel Amsterdam
Trap Van Graniet

Manieren voor het herstellen van natuurstenen trappen

Werkwijze van restauratie van trappen en bordessen van natuursteen of beton

Afhankelijk van de situatie zijn er verschillende technieken voor trapherstel.

Borstelen om vervuiling te verwijderen

Scheuren, gaatjes of brokken repareren van natuursteen vloeren en wanden

Opvullen van beschadigde steendelen

Bij het opvullen van beschadigingen en het herstellen van voegen is de kans groot dat er kleine kleurafwijkingen blijven voorkomen. Opvullen van scheuren in natuursteen. Natuursteen scheuren repareren.

Beschadigde steendelen zoals scheuren, gaatjes en afgebroken steenscherven worden door Pro Floor Care gevuld en gerepareerd met op kleur en structuur gebrachte epoxy, polyester of cementaire mortel.

Deze toepassing kan op verschillende natuursteen soorten worden gebruikt, denkt u hierbij aan granieten vloeren, kalksteen schouwen, leisteen, marmer granito of terrazzo vloeren.

Boucharderen om slipgevaar te voorkomen

Polijsten voor afwerking

Impregneren ter bescherming

Prijs van traprenovatie

Wat kost de restauratie en herstel van natuurstenen traptreden

Het is belangrijk om te weten in welke staat de traptreden zich bevinden. Gaat het om natuursteen wat weersafhankelijk is? Wat is de weersinvloed geweest? Is er slipvorming? Welk soort natuurstenen trap is het, is het bijvoorbeeld een granieten trap, of een marmeren trap, of een betontrap misschien? Er zijn dus verschillende factoren die van invloed zijn op een gedegen renovatie.

Om een schatting van de kosten te maken, kunt u gebruik maken van ons schadeformulier voor trap renovatie. Daar kunt u een beschrijving maken van de situatie en zelfs een aantal foto’s meesturen. Zo kunnen wij een inschatting maken van de benodigde restauratie werkzaamheden en de kosten die daar bij komen kijken. Tevens kunt u hiervan een gratis schaderapport voor trap renovatie ontvangen, wat weer heel handig kan zijn voor uw verzekering.

Onderhoudscontracten voor traprenovatie natuursteen en beton

Daarnaast kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Dat kan ook heel interessant zijn. Wij hebben verschillende onderhoudscontracten beschikbaar voor particulieren, bedrijven, musea, hotels en restaurants. Lees meer over de mogelijkheden van onderhoudscontracten voor gevel renovatie.

Trap laten herstellen door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van natuursteen, zoals het herstellen en restaureren van trappen en bordessen van natuursteen. Pro Floor Care is zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij een schadeformulier voor traprenovatie aan, voorzien van een gratis schaderapport, die van toepassing kan zijn voor het verhalen van de schade aan uw natuursteentrap.

Ook bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Wij hebben 3 varianten onderhoudscontracten.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Veel gestelde vragen over traprenovatie en herstel

Beton en natuursteen traprenovatie: Oma weet raadt!

Zo nu en dan krijgen wij vragen over de mogelijkheid van het herstellen van trappen van natuursteen of beton. Kunnen trappen in hun originele staat worden hersteld? Wat kost een trapherstel? Kunnen jullie gladde granieten trappen stroever maken?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Beton en natuursteen traprenovatie: De gouden raad van Tante Kaat.

Hoe kun je natuursteen trappen herstellen?

Er zijn verschillende manieren voor het renoveren en herstellen van natuursteen trappen. Het hangt af van de schade. Zo kunt u denken aan het repareren van gaatjes, scheuren of gaatjes, of het opvullen van beschadigde steendelen. Om slipgevaar te voorkomen gaan we veelal over tot het boucharderen van trappen. De laatste stappen zijn het polijsten en impregneren wat zorgt voor afwerking en bescherming.

Meer informatie over de manieren voor herstellen natuursteen trappen.

Hoeveel kost een natuursteen traprenovatie?

De prijs van een traprenovatie hangt af van verschillende factoren. Is de trap onderhevig aan weersinvloed geweest? Is er slipvorming? Welk soort natuurstenen trap is het?

Om een schatting van de kosten te maken, kunt u gebruik maken van ons schadeformulier voor trap renovatie. Daar kunt u een beschrijving maken van de situatie en zelfs een aantal foto’s meesturen. Zo kunnen wij een inschatting maken van de benodigde restauratie werkzaamheden en de kosten die daar bij komen kijken. Tevens kunt u hiervan een gratis schaderapport voor trap renovatie ontvangen, wat weer heel handig kan zijn voor uw verzekering.

Back To Top
×