Skip to content

GEVELRENOVATIE & HERSTEL

Alles over het renoveren, restaureren en herstellen van schade aan natuursteen gevels

Scheuren en gaatjes repareren van natuursteen gevels en wanden

Uw gevel van natuursteen is in veel gevallen “de eerste indruk”. Over het algemeen wil iedereen een goede eerste indruk achterlaten. Een eerste indruk geeft een vertrouwd gevoel. Een slecht onderhouden gevel of gebouw doet af aan een eerste goede indruk. De specialisten van Pro Floor Care helpen u graag verder met deze ” eerste indruk”. Lees hieronder waar we u graag mee van dienst kunnen zijn. Aan bod komen de volgende onderwerpen:

Het specialistisch renoveren van natuursteen gevels

De verschillende manieren van gevel restauratie en herstel

Iedere gevel van natuursteen vergt een andere aanpak. Wat is het soort natuursteen, de ligging van de gevel, de ouderdom van het natuursteen. Verschillende factoren die van invloed zijn op een gedegen gevelonderhoud, zijn hierbij van cruciaal belang. Lees hieronder meer over verschillende behandeltechnieken waar wij u als specialist graag mee verder helpen.

Laat uw gevel weer stralen met dankzij de specialisten van Pro Floor Care

Oorzaken van schade aan natuursteen gevels

Waarom gevel renovatie en herstel

Gevels van natuursteen raken door de tijd vervuild of beschadigd door weersinvloeden. Regen, vorst, UV-straling of andere invloeden hebben een negatief effect op het natuursteen. Deze invloeden gaan ten koste van de duurzaamheid en de esthetische meerwaarde van een marmeren of granieten gevels. Maar gelukkig zijn er oplossingen voor het herstel van de glans van gevels.

Gevelrestauratie door herstel en opvullen van beschadigde steendelen

Gevel herstel door opvullen beschadigingen

Beschadigde steendelen zoals scheuren, gaatjes en afgebroken steenscherven worden door Pro Floor Care gevuld en gerepareerd met op kleur en structuur gebrachte epoxy, polyester of cementaire mortel.

Deze toepassing kan op verschillende natuursteen soorten worden gebruikt. Denk hierbij aan graniet, kalksteen, leisteen, marmer of andere natuursteen gevels.

Wij repareren alle soorten natuursteen, voor meer info, verwijzen wij u graag naar onze pagina over reparatie en herstel van natuursteen

Foto’s van gevel renovatie behandeling door opvullen beschadigingen

Bij deze een aantal impressies het opvullen van beschadigd natuursteen.

Hardsteen Polijsten
Natuursteen Repareren
Gevel Van Natuursteen Borstelen

Gevel restauratie door specialistisch reinigen van natuursteen gevels

Specialistisch reinigen van natuurstenen gevels

Naast beschadigingen, kunnen gevels ook hardnekkig vervuild raken. Specialistisch reinigen is dan een manier om de gevels in glans te herstellen.

Algen verwijderen van natuurstenen gevels

Algen en andere micro- organismen zorgen voor een vervuiling die snel opkomt bij vooral poreuze en kalkhoudende gevels van natuursteen. De combinatie van regen, zonlicht en andere weersinvloeden zorgen ervoor dat een natuursteen gevel snel een waas afgeeft. Deze waas, in de kleuren groen of grijs, geeft vaak een smoezelig effect op het natuursteen. Hierbij gaan de originele mooie kleuren en schakeringen vaak verloren. De algen en micro-organismen worden op een duurzame, milieu vriendelijke manier verwijderd. Dit heeft geen verder effect op andere organismes.

Spoelen of stoom reinigen van gevels onder hoge druk

Wij bieden als natuursteen specialist verschillende reinigingsmethodes aan op het gebied van gevelonderhoud. Vochtstraal techniek of spoelen, stoom onder hoge druk, zijn verschillende behandeltechnieken die we toepassen. Deze stap wordt altijd toegepast na het eventueel verwijderen van de algen of andere micro-organismen.

Foto’s van gevel restauratie behandeling door specialistisch reinigen

Bij deze een aantal impressies van het specialistisch reinigen van natuurstenen gevels, zoals het stoom reinigen onder hoge druk.

Gevelonderhoud Natuursteen
Natuursteen Gevelonderhoud
Natuursteen Onderhoud Gevel Den Haag

Gevel glans herstel door schuren, polijsten of zoeten

Werkwijze voor herstellen van van natuurstenen gevels

Om een natuursteen gevel weer echt terug te brengen naar haar originele kleur en glans is het soms noodzakelijk om de natuursteen panelen aan de gevel weer te schuren. Door het schuren worden alle oneffenheden, krassen, graffiti en vervuiling verwijderd.

Na het schuren gaan we, in verschillende fases, het natuursteen polijsten tot bijvoorbeeld een gezoet of verzoet niveau. De toplaag van het natuursteen is nu zo gesloten dat vervuiling zich veel minder snel hecht.

Om de intreding of aantasting van vocht en vuil tegen te gaan kunnen we bij het gevelonderhoud van natuursteen als laatste de panelen van natuursteen impregneren of hydofoberen. Een goede bescherming draagt bij aan een langere duurzaamheid van uw natuursteen gevel.

Gevels beschermen door impregneren of hydrofoberen

Beschermen van natuurstenen gevels

Om een gedegen en duurzaam gevelonderhoud van natuursteen te garanderen, adviseren wij altijd om het natuursteen te impregneren of te hydrofoberen. Zouden we deze stap over slaan in het proces dan krijgen weersinvloeden, algengroei en andere aantastingen van micro-organismen weer binnen de kortste keren grip op de situatie. Algen aanslag en vervuiling zijn dan weer snel zichtbaar.

Bij het hydrofoberen of impregneren van natuursteen gevels wordt een impregneermiddel aangebracht die in de poriën van het natuursteen trekt. Deze laag of hydrofoberende werking zorgt ervoor dat het vet, water en olie afstoot voor een langere periode. Dit geeft een duurzamere oplossing in het onderhoud van natuursteen.

Wilt u meer weten over het reinigen van gevels, zoals de kosten, technieken en een professioneel stappenplan voor gevelreiniging, dan verwijzen wij u graag naar onze pagina “Gevel reinigen & hydrofoberen

Kosten gevelrenovatie en onderhoudscontracten

Wat is de prijs voor restauratie en herstel van natuurstenen gevels

Iedere gevel van natuursteen vergt een andere aanpak. Wat is het soort natuursteen, de ligging van de gevel, de ouderdom van het natuursteen. Verschillende factoren die van invloed zijn op een gedegen gevelonderhoud, zijn hierbij van cruciaal belang.

Schadeformulier voor gevel restauratie met gratis schaderapport

Om een schatting van de kosten te maken, kunt u gebruik maken van ons schadeformulier voor gevel restauratie. Daar kunt u een beschrijving maken van de situatie en zelfs een aantal foto’s meesturen. Zo kunnen wij een inschatting maken van de benodigde restauratie werkzaamheden en de kosten die daar bij komen kijken. Tevens kunt u hiervan een gratis schaderapport voor gevel restauratie ontvangen, wat weer heel handig kan zijn voor uw verzekering.

Onderhoudscontracten voor gevel renovatie

Daarnaast kunt u bij ons een onderhoudscontract afsluiten. Dat kan ook heel interessant zijn. Wij hebben verschillende onderhoudscontracten beschikbaar voor particulieren, bedrijven, musea, hotels en restaurants. Lees meer over de mogelijkheden van onderhoudscontracten voor gevel renovatie.

Borstelen van natuursteen

Gevel laten renoveren door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Het reinigen of herstellen van natuurstenen gevels is geen gemakkelijke klus. Voorbereidingen moeten worden getroffen, de juiste spullen moeten beschikbaar zijn…

Wij kunnen u hierbij uitstekend van dienst zijn. Wij renoveren gevels in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en de gehele randstad, maar ook in de rest van Nederland en België is voor ons ook geen probleem. Neem vrijblijvend contact op via mail, telefoon, app of en dan kunnen we kijken wat Pro Floor Care voor u kan betekenen.

Veel gestelde vragen over een natuursteen gevel renovatie

Gevels restaureren en herstellen: oma weet raadt!

Wij krijgen veelal vragen met betrekking tot het onderhouden en herstellen van natuurstenen gevels. Wat voor beschadigingen aan gevels kunnen jullie herstellen? Wat kost het onderhoud van natuurstenen gevels? Doen jullie periodiek onderhoud?

Gemakshalve hebben wij een aantal veelvoorkomende vragen op een rijtje gezet. Natuursteen gevel renovatie en herstel: de gouden raad van Tante Kaat!

Is gevel reiniging nodig?

Ja, van natuursteen gevels raken door de tijd vervuild of beschadigd door weersinvloeden. Regen, vorst, UV-straling of andere invloeden hebben een negatief effect op het natuursteen. Specialistisch reinigen is dan een manier om de gevels in glans te herstellen.

Hoe natuurstenen gevel reinigen?

Natuurstenen gevels specialistisch reinigen gaat als volgt: Eerst worden de algen en en micro-organismen op een duurzame, milieu vriendelijke manier verwijderd en vervolgens behandelen we de gevels via een vochtstraal techniek of spoelen of stomen we onder hoge druk.

Wat kost het renoveren van natuurstenen gevels?

Iedere gevel van natuursteen vergt een andere aanpak. Wat is het soort natuursteen, de ligging van de gevel, de ouderdom van het natuursteen. Verschillende factoren die van invloed zijn op een gedegen gevelonderhoud, zijn hierbij van cruciaal belang.

Pro Floor Care is specialist in renovatie en herstel van gevels. Om een goed beeld te krijgen van de werkzaamheden en kosten, kunt gebruik maken van ons schade formulier voor gevel renovatie.

Back To Top
×