Skip to content
gestort granito
gestort granito
gestort granito
aangestort granito schuren
granito schuren
aangestort granito schuren
granito polijsten
granito polijsten
granito polijsten na schuren
gepolijst granito met mozaïek
Granito impregneren
granito polijsten
gestort granitogestort granitoaangestort granito schurengranito schurenaangestort granito schurengranito polijstengranito polijstengranito polijsten na schurengepolijst granito met mozaïekGranito impregnerengranito polijsten

Granito polijsten

Klant

Particulier

Materialen

Jaren 30 woning Wassenaar, nieuw aangestort granito

Renovatie project van een granito vloer Wassenaar

Oude vloer is verwijderd, hierop is een nieuwe dekvloer met granito aangebracht, deze laag is ongeveer 1 a 2 cm dik. Het granito bestaat uit grijs cement met verschillende kleuren steenslag. Bij deze vloer is er voor gekozen om een zwarte bies van granito als buitenkader aan te houden. Tussen het buitenkader en het middenkader is er gekozen voor een authentiek mozaïek, deze lijn is gemaakt van de marmer soorten Bianco Carrara en Nero Marquina. Het middenkader is van grijs cement met verschillende marmerkorrels.

Na een droogtijd van 2 a 3 dagen is de vloer in zijn geheel door geschuurd/ geslepen met diamant schijven speciaal voor granito en terrazzo. Na het schuren van de vloer gaan we het granito polijsten, hierdoor raakt de toplaag van het granito verdicht en gaat deze licht glanzen. De verdichting ontstaat door steeds fijnere schuur en polijst schijven.

Na afloop wordt de vloer met een traditionele bijenwas speciaal voor granito en terrazzo behandeld, hierdoor is het granito meer beschermt tegen het indringen van vuil en vocht.

Deze vloer is opnieuw gelegd in een jaren ’30 tot ’40, 2-onder één kapwoning in het statige Wassenaar.

Mooi om te zien hoe alles van A tot Z vlekkeloos is verlopen met behulp van de uitvoerdes van Pro Floor Care.

Els Oskam, Wassenaar particulier

Back To Top
×