Skip to content

GRANITO SCHUREN

De noodzaak van het schuren voor het herstellen van een Granito vloer

Herstellen en schuren van een granito vloer

Is uw granito vloer beschadigd met diepe krassen? Zijn er verzakkingen of grote oneffenheden? Dan zijn alternatieve oplossingen niet afdoende meer en is het echt verstandig om een granito vloer te laten slijpen of schuren. Een vloer herstellen door het schuren en vervolgens polijsten van granito of terrazzo, lees hieronder hoe wij te werk gaan. Aan bod komt:

Wanneer een granito vloer schuren?

Als behandeltechnieken, zoals het reinigen van granito, het polijsten van granito of het kristalliseren van granito niet meer voldoen om uw vloer glad te strijken, dan is het moment daar om uw granito vloer te schuren of te slijpen.

Hieronder beschrijven we enkele voorbeelden wanneer het verstandig is, of wanneer het een esthetische meerwaarde heeft, om een granito of terrazzo vloer te slijpen of te schuren.

Nieuw gelegd granito

Nieuw gestort granito wordt altijd geschuurd en gepolijst. Doet met dit niet, dan blijft er een ruwe toplaag van cement en steentoeslag over. Door het schuren en polijsten van het granito komt de esthetische waarde naar boven. Een ander voordeel is dat het geschuurd granito eenvoudig te onderhouden is. Visverwekingsbedrijven en slachthuizen hebben bijna allemaal granito vloeren vanwege de hoge hygienische eisen.

Herstellen van granito in oude woningen  

Granito vloeren werden veel gestort in de jaren 30, 40 en 50 van de vorige eeuw. In de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw raakte de granito vloeren in verval. De halletjes en vloertjes werden vervangen door tapijt, linoleum of tegels. Het voordeel van het granito was dat het direct diende als ondervloer voor deze materialen. De laatste jaren wisselen veel van deze huizen van eigenaar. Bij het renoveren, of tijdens het verbouwen, komen deze traditionele granito vloertjes weer aan het licht. Veel nieuwe huiseigenaren willen deze ouderwetse granito vloeren dan ook graag in ere herstellen.

Onze specialisten kunnen beschadigingen, scheuren en gaten in granito herstellen. Vervolgens wordt het granito geschuurd en gepolijst. Het eindresultaat is vaak verbluffend mooi

Op wat voor manier schuren jullie granito?

We kunnen granito op verschillende manieren schuren. Over het algemeen schuren we traditionele granito vloeren met een sier kader of bies nat. Het nat schuren heeft als voordeel dat er geen stof vrij komt in uw woning of gebouw. Slib, wat vrijkomt tijdens het slijpen of schuren, wordt opgezogen met waterstofzuigers.

Droog schuren gebeurt vaak op grotere oppervlaktes, zoals vliegvelden, trein- en metrostations. Hier kunnen wij grote industriële stofzuigers met voorafscheiders plaatsen op de schuurmachine.

Foto’s van een schuurbehandeling van granito

Bij deze een aantal impressies van het machinaal schuren van een granito vloer.

Betonvloer Schuren
Beton Schuren

Wat voor granito of terrazzo soorten schuren jullie?

Granito of terrazzo gebonden met cement en toeslagen zoals zand, marmermeel en kleurstoffen. Dit noemen wij de traditionele granito of terrazzo vloeren. Deze vloeren vinden we vaak terug in woningen uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw en grote slachthuizen.

Granito of terrazzo gebonden met kunsthars op basis van verschillende componenten. Deze kunsthars gebonden terrazzo of granito vloeren hebben als voordeel dat er grote vlakken geplaatst kunnen worden zonder al teveel dilataties of voegen. Deze vloeren worden anders geschuurd en gepolijst dan de traditionele granito vloer.

Granito Schuren

Granito laten schuren of slijpen door Pro Floor Care?

Voor het schuren, polijsten en het herstellen van granito, bent u bij ons aan het juiste adres. Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van granito. Wij hebben jarenlange ervaring en zijn VCA gecertificeerd. Voor zowel nieuwe, als oude granito vloeren, kunt u bij ons terecht. Wij hebben veel projecten voor het polijsten van marmer in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht en overige steden en dorpen in de Randstad. Maar ook voor de overige delen van Nederland, België of andere landen, kunt u bij ons terecht.

Afspraak maken
Back To Top
×