skip to Main Content

Granito vloer polijsten

Doffe en oude granito vloeren herstellen

Een vloer herstellen door het schuren of het alleen polijsten van granito of terrazzo, lees hieronder hoe wij te werk gaan.

Granito Voor Schuren En Polijsten
Terrazzo Of Granito Polijsten
Granito Polijsten

Hoe werkt dat, een granito vloer polijsten ?

 • Stap 1– Voordat we overstappen naar het polijsten van een granito vloer, is deze meestal hiervoor ontdaan van lijm en vuilresten door het schuren van het granito. Het granito wordt licht geschuurd met een grove polijstschijf. Deze polijstschijven bevatten diamant. Door deze polijst fase  raakt de structuur van het granito verdicht en  er ontstaat een lichte glans op de vloer. We noemen dit een gezoet of verzoet niveau. Bij granito met een zwart of rood buitenkader blijft de kleur vaak achterwege. Dit wordt later bijgewerkt met een speciaal kleurv erdiepende olie die tevens beschermend werkt.

 

 • Stap 2 – De granito vloer wordt nu gepolijst met een nog fijnere polijst schijf, hierdoor verdicht de toplaag zich volledig er komt nu een mooie, volle glans op het granito of terrazzo. We noemen dit gepolijst granito. Granito in badkamers of toiletten wordt meestal niet zo ver door gepolijst. Dit vanwege de verdichting van de toplaag, door deze verdichting is het mogelijk dat het granito te glad wordt.

 

 • Stap 3 – Wij adviseren u na het polijsten het granito te impregneren of te hydrofoberen. Hiervoor gebruiken wij speciale steenzepen, hydrofobeermiddelen of impregneermiddelen op olie-, en waterbasis. Hiermee beschermt u het granito of terrazzo voor langere tijd tegen het binnendringen van vuil, vlekken en vocht.
Granito Vloer Polijsten

Laat je granito vloer polijsten door de specialisten?

Voor het herstellen, schuren of polijsten van granito of terrazzo kunt u eenvoudig een afspraak met ons maken. Bel voor een glanzend resultaat!

Afspraak maken

Wanneer een granito vloer polijsten?

Wanneer is het noodzakelijk om een granito vloer te herstellen en te polijsten:

 • Tegenwoordig veranderen veel huizen uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw van eigenaar. In deze woningen komen tijdens het verbouwen granito of terrazzo vloeren naar boven. Vaak hebben de granito vloeren verborgen gelegen onder tapijt of linoleum. Het granito zit dan vaak onder lijmresten en heeft een doffe uitstraling. Door het schuren en polijsten van een granito vloer is deze weer helemaal puntgaaf.
 • Door de jaren heen slijt de toplaag van het granito. Deze doffe plekken of looppaden zijn met schoonmaakproducten, coatings of het schrobben van een vloer niet meer te maskeren. Dan is het polijsten van granito een goede oplossing. Als het granito gepolijst is kunt u weer jaren genieten van een prachtige vloer.
Granito Plint Schuren En Polijsten
Granito Plint Geschuurd En Gepolijst
Granito Polijsten

Wat zijn de kosten om een granito vloer te polijsten?

Om tot een goed beeld te komen voor een vrijblijvende offerte voor het polijsten van een granito of terrazzo vloer, zijn er verschillende factoren die meespelen in de prijsvorming. Hieronder wat uitleg over de meterprijzen bij het polijsten van een granito vloer.

Prijs granito polijsten per m2

 • Tot 15 vierkante meter ontvangt u van ons een vaste prijs voor het polijsten van een granito vloer. Bij het granito schuren, polijsten en impregneren we de vloer in verschillende fases het granito.
 • Vanaf meer dan 16 m2, ontvangt u van ons meter prijzen. Deze meterprijzen variëren. Deze behandeling is hetzelfde zoals hierboven omschreven. Voor granito is er een uitzondering ten op zichten van natuursteen, granito wordt namelijk altijd eerst geschuurd alvorens we doorgaan met het polijsten.
 • Boven de 50 m2 wordt het maatwerk.

Wat zijn de factoren die een andere prijs kunnen veroorzaken?

Sommige factoren kunnen invloed hebben op een andere meterprijs bij het polijsten van granito:

 • Bereikbaarheid. Woonwijk in een dorp, of een pand aan een grachtenpand in Amsterdam.
 • Appartementencomplex zonder lift.
 • Bouwplaats of verbouwing.
 • Veel kleine ruimtes in een gebouw of woning.
Granito Vloer Polijsten

Is het nou graniet, granito of terazzo?

Wat zijn nu de verschillen tussen graniet, granito en terrazzo ?
Op onze pagina over de historie van terrazzo, hebben we daar een mooi artikel over geschreven.

De verschillen tussen graniet, granito en terrazzo

Back To Top
×