skip to Main Content

Granito polijsten

Doffe en oude granito vloeren herstellen

Een vloer herstellen door het schuren of het alleen polijsten van granito of terrazzo, lees hieronder hoe wij te werk gaan.

Hoe werkt dat, een granito vloer polijsten ?

  • Fase 1 – Nadat de granito vloer geschuurd is gaan we over naar het polijsten van de vloer. Het granito wordt licht geschuurd met een grove diamantpad. Hiermee wordt de structuur van het granito verdicht en  er ontstaat een lichte glans op de vloer. We noemen dit een gezoet of verzoet niveau. Bij granito met een zwart of rood buitenkader blijft de kleur vaak achterwege. Dit wordt later bijgewerkt met een speciaal kleurverdiepende olie die tevens beschermend werkt.
  • Fase 2 – De granito vloer wordt nu gepolijst met een nog fijnere korrel of grid, hierdoor verdicht de toplaag zich volledig er komt nu een mooie, volle glans op het granito of terrazzo. We noemen dit gepolijst granito. Granito in badkamers of toiletten wordt meestal niet zo ver door gepolijst. Dit vanwege de verdichting van de toplaag, door deze verdichting is het mogelijk dat het granito te glad wordt.
  • Fase 3 – Wij adviseren u na het polijsten het granito te impregneren of te hydrofoberen. Hiervoor gebruiken wij speciale steenzepen, hydrofobeermiddelen of impregneermiddelen op olie-, en waterbasis. Hiermee beschermt u het granito of terrazzo voor langere tijd tegen vuil, vlekken en vocht.

Granito laten onderhouden door Pro Floor Care ?

Voor het schuren, polijsten en het herstellen van Granito, kunt u eenvoudig een afspraak met ons maken

Afspraak maken

Wanneer granito polijsten?

Wanneer is het noodzakelijk om een granito vloer te herstellen en te polijsten:

  • Tegenwoordig veranderen veel huizen uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw van eigenaar. In deze woningen komen tijdens het verbouwen granito of terrazzo vloeren naar boven. Vaak hebben de granito vloeren verborgen gelegen onder tapijt of linoleum. Het granito zit dan vaak onder lijmresten en heeft een doffe uitstraling. Door het schuren en polijsten van een granito vloer is deze weer helemaal puntgaaf.
  • Door de jaren heen slijt de toplaag van het granito. Deze doffe plekken of looppaden zijn met schoonmaakproducten, coatings of het schrobben van een vloer niet meer te maskeren. Dan is polijsten en impregneren een goede oplossing. Nadat het granito gepolijst is kunt u weer jaren genieten van een prachtige vloer.
Granito Plint Schuren En Polijsten
Granito Plint Geschuurd En Gepolijst
Granito
Back To Top