Skip to content

GRANITO POLIJSTEN

Een doffe en oude granito vloer weer glanzend krijgen? Alles wat u moet weten over het behandelen en polijsten van granito

Eigentijds granito weer laten glanzen

Is uw granito vloer dof geworden? Heeft uw granito vloer jaren verborgen gelegen onder zeil, of hout? Zitten er dikke lijmresten op uw granito? Dan kunt u overwegen om uw granito vloer te laten polijsten. Na een polijstbeurt is uw granito vloer of aanrechtblad weer glanzend mooi en eenvoudig te onderhouden met een beetje groene zeep en water. Lees hier alles over het polijsten van granito, de volgende onderwerpen komen aan bod:

Wanneer een granito vloer polijsten?

Wanneer is het noodzakelijk om een granito vloer te herstellen en te polijsten? Een tweetal voorbeelden waarin u zich misschien kunt herkennen:

“Verborgen” granito vloeren

Tegenwoordig veranderen veel huizen uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw van eigenaar. Veelal komen tijdens het verbouwen van deze woningen granito of terrazzo vloeren naar boven. Vaak hebben de granito vloeren verborgen gelegen onder tapijt of linoleum. Het granito zit dan vaak onder lijmresten en heeft een doffe uitstraling. Door het schuren en polijsten van een granito vloer is deze weer helemaal puntgaaf.

“Verlopen” granito vloeren

Door de jaren heen slijt de toplaag van het granito. Deze doffe plekken of looppaden zijn met schoonmaakproducten, coatings of het schrobben van een vloer, niet meer te maskeren. Dan is het polijsten van granito een goede oplossing. Als het granito gepolijst is kunt u weer jaren genieten van een prachtige vloer.

Foto’s van polijst behandeling van granito

Bij deze een aantal impressies van het polijsten van een granito vloer.

Granito Voor Schuren En Polijsten
Terrazzo Of Granito Polijsten
Granito Plint Schuren En Polijsten
Granito Plint Geschuurd En Gepolijst

Granito polijsten, hoe werkt dat?

Stap 1 – Gezoet of verzoet niveau

Voordat we overstappen naar het polijsten van een granito vloer of aanrechtblad, is deze meestal hiervoor ontdaan van lijm- en vuilresten door het schuren van het granito. Het granito wordt licht geschuurd met een grove polijstschijf. Deze polijstschijven bevatten diamant. Door deze polijst fase raakt de structuur van het granito verdicht en ontstaat er een lichte glans op de vloer. We noemen dit een gezoet of verzoet niveau. Bij granito met een zwart of rood buitenkader blijft de kleur vaak achterwege. Dit wordt later bijgewerkt met een speciaal kleur verdiepende olie die tevens beschermend werkt.

Stap 2 – Gepolijst granito

De granito vloer of blad wordt nu gepolijst met een nog fijnere polijst schijf. Hierdoor verdicht de toplaag zich volledig en komt er een mooie, volle glans op het granito of terrazzo. We noemen dit gepolijst granito. Granito in badkamers of toiletten wordt meestal niet zo ver door gepolijst. Dit vanwege de verdichting van de toplaag, door deze verdichting is het mogelijk dat het granito te glad wordt.

Stap 3 – Het beschermen van granito

Wij adviseren u na het polijsten het granito te impregneren of te hydrofoberen. Hiervoor gebruiken wij speciale steenzepen, hydrofobeermiddelen of impregneermiddelen op olie-, en waterbasis. Hiermee beschermt u het granito of terrazzo voor langere tijd tegen het binnendringen van vuil, vlekken en vocht.

Granito of Terrazzo?

“Volle glans op het granito of terrazzo”? “Hiermee beschermt u het granito of terrazzo”? Klopt dit wel? Jazeker. Eigenlijk is er geen verschil tussen granito en terrazzo. “Terrazzo” komt van het Italiaanse woord terras. Deze benaming wordt in landen als Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk gebruikt. In Frankrijk, Nederland en België spreekt men vaak over granito.

Lees meer over het duurzame onderhoud van terrazzo en granito in ons blog

Wat kost granito vloer polijsten?

Om tot een goed beeld te komen voor een vrijblijvende offerte voor het polijsten van een granito of terrazzo vloer, zijn er verschillende factoren die meespelen in de prijsvorming. Hieronder wat uitleg over de meterprijzen bij het polijsten van een granito vloer.

Prijs granito polijsten per m2

  • Tot 15 vierkante meter ontvangt u van ons een vaste prijs voor het polijsten van een granito vloer. We schuren, polijsten en impregneren de granito vloer in verschillende fases.
  • Vanaf meer dan 16 m2, ontvangt u van ons meter prijzen. Deze meterprijzen variëren. Deze behandeling is hetzelfde zoals hierboven omschreven. Voor granito is er een uitzondering ten op zichten van natuursteen. Granito wordt namelijk altijd eerst geschuurd, alvorens we doorgaan met het polijsten.
  • Boven de 50 m2 wordt het maatwerk.

Wat zijn de factoren die een andere prijs kunnen veroorzaken?

Sommige factoren kunnen invloed hebben op een andere meterprijs bij het polijsten van granito:

  • Bereikbaarheid. Woonwijk in een dorp, of een pand aan een grachtenpand in Amsterdam.
  • Appartementencomplex zonder lift.
  • Bouwplaats of verbouwing.
  • Veel kleine ruimtes in een gebouw of woning.
Granito Vloer Polijsten

Granito laten polijsten door de specialisten?

Wilt u graag gebruik maken van Pro Floor Care voor het specialistisch polijsten van granito? Wij hebben veel projecten voor het polijsten van granito steden als Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht en overige steden of dorpen in de Randstad. Maar ook voor de overige delen van Nederland, België of andere landen, kunt u bij ons terecht. Maak eenvoudig een afspraak met ons. Bel, of App voor een glanzend resultaat!

Afspraak maken
Back To Top
×