Skip to content
Stoomreinigen van natuursteen mosaic
Stoomreinigen van natuursteen mosaic
natuursteen stoomreiniger professioneel
Stoomreinigen van natuursteen mosaic

Renovatie Tilburg University

Renovatie Koopmans Building

Nadat wij deze opdracht gegund hebben gekregen van onze opdrachtgever zijn wij gelijk met de vele speciale uitdagingen aan de gang gegaan. Doel van deze natuursteen renovatie is een modern kantoorconcept op de campus van de universiteit van Tilburg. Het kantoorconcept moet dan ook wel voor de komende 30 jaar volstaan.

Monumentale status

Het Koopmans gebouw heeft een monumentale status. Een belangrijk onderdeel zijn de bestaande vloeren van Muschelkalk marmer en steenstrips van Splitface marmer te reonoveren. Op verdieping 1 tot 11 worden alle trappen, doorloopzones en steenstrips hersteld, hier zijn verschillende behandeltechnieken toegepast. Ook zijn er een paar nieuwe zones aangelegd met marmer uit Duitsland.

Vloeronderhoud

Leggen van natuursteen Muschelkalk afmetingen 90×45 cm op nieuwe locaties. Demonteren van beschadigde delen in het gebouw, deze daarna vervolgens weer opnieuw plaatsen door het gehele Koopmans gebouw.

Inboeten en herstellen van steenstrips op bestaande wanden in de algemene vrije zones en liftinstallaties. De marmersoort die hiervoor geselcteerd zijn voldoen aan zeer speciale eisen zoals afmeting, kleur en dikte.

Valmarkering aanbrengen bestaande trappen van marmer. Het boren van 2.400 gaten in de bestaande trappenhuizen van marmer. Het aanbrengen van 2.400 rondjes van 28 millimeter. De rondjes zijn wit en van Italiaans marmer uit Carrara.

Repareren van marmeren traptredes. Beschadigingen en scheuren zijn uitgekrabd en schoongemaakt. Hierna zijn de scheuren en beschadigingen in het marmer opgevuld met 2-componenten steenlijm op kleur aangemaakt. Na het aanbrengen wordt de steenlijm gladgeschuurd met de traptreden.

Stoomreinigen onder hoge druk op de Splitface steenstrips. Om een mooi schoon resultaat van het natuursteen te krijgen wordt onder hoge druk met een stoom temperatuur van ongeveer 120 graden alles grondig gereinigd. Deze manier van onderhoud op natuursteen wordt veelal toegepast in renovatie of restauratie omstandigheden en als schuren en polijsten niet tot de mogelijkheden behoren

Back To Top
×