skip to Main Content

Gevels reinigen

Verschillende behandelmethodes om een gevel te reinigen en om een gevel te impregneren.

Uw gevel weer toe aan een opfris beurt. U wilt weer de authentieke en sjieke uitstraling terug, dit kan door het reinigen van gevels. Gevel reinigen en gevel impregneren.

Betonvloer Coating

Inventarisatie

Wat er vooraf gebeurt bij het schoonmaken, reinigen, schuren of polijsten van natuursteen gevels.

Winkel gevels reinigen, huizen en bedrijfsgebouwen met gevels van natuursteen schoonmaken

Het stappenplan :

1.) Vooraf aan de gevelreiniging wordt een inventarisatie rapport gemaakt met de betreffende soorten natuursteen en de behandelwijze of reinigingsmethode.

2.) U ontvangt van ons een vrijblijvende offerte.

3.) Wij gaan in samenspraak met u de gevel restauratie inplannen. Hierna gaan wij het werk zoals het schuren, polijsten, dieptereinigen en het eventueel impregneren of hydrofoberen van de gevel uitvoeren.

Rijksmonumenten, monumentale panden of panden die vallen onder de wet monumentenzorg of cultureel erfgoed 

Het stappenplan :

1.) Vooraf aan de gevelreiniging wordt een inventarisatie rapport gemaakt met de betreffende soorten natuursteen. Aan de hand van deze gegevens en eventuele proefstukken wordt gekeken naar de mogelijkheden die haalbaar zijn volgens de monumentenwet. Veelal wordt een bouwkundig onderzoek van de situatie vereist. Houd u hiermee rekening deze worden door een extern bureau uitgevoerd en altijd doorbelast.

2.) U ontvangt van ons een vrijblijvende offerte.

3.) Na akkoord van de offerte gaan wij het voortraject opstarten. Vergunningen ex art. 11 van den monumentenwet 1998 vragen wij aan. Als ook speciale ontheffingen die eventueel nodig zijn.

4.) In samenspraak met de opdrachtgever en eventueel andere betrokken partijen gaan we het restauratie traject opstarten. Deze projecten zijn veelal over een langere termijn verdeeld.

5.) Eventuele rapportages worden per periode uitgebracht door Pro Floor Care.

Meer weten over restauratie aan uw monumentale woning, neem dan eens een kijkje op de site van Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed

Gevelreiniging natuursteen, natuursteen gevel schoonmaken. Gevel reinigen en gevel impregneren.

Voor gevels, zichtbeton of schoonbeton verwijzen we u naar de verschillende professionele technieken die onze medewerkers beheersen:

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Meer weten over onze werkwijze ?

Nieuwsgierig ?! Lees alles over hoe wij te werk gaan.

Werkwijze van Pro Floor Care

Reinigen en impregneren

Verschillende reinigingstechnieken die worden toegepast bij gevelreiniging van natuursteen. Natuursteen gevel reinigen.

Spoelen of afspuiten met water op gevels, stoomreiniging

Een van de meest toegepaste methodes, de natuursteengevel wordt naar gelang de natuursteen soort met warm water onder hoge druk behandeld. Voordeel is dat er geen reinigingsproducten in de gevel achterblijven. Nadeel kan zijn dat er zoutuitbloe ontstaat op het natuursteen. Standaard wordt na het reinigen van een gevel zo behandelt dat deze weer jaren beschermt is tegen vuil en aanslag. Het impregneren van een gevel.

Hoge of lage druk straaltechnieken, stralen van gevelbeplating

Het stralen van natuursteen of kalkzandsteen gebeurt met verschillende soorten korrels die van ijs, soda, zand of katoenvezels zijn gemaakt. Bij een goed gebruik krijg je een schurend effect, de vervuilde toplaag wordt zo verwijderd en er ontstaat een schone gevel. Bij het niet juiste gebruik kan gevelbeplating van natuursteen onherstelbaar beschadigen. Na afloop van het stralen en reinigen wordt op de gevel een beschermende laag aangebracht. Deze moet de gevel weer jaren beschermen tegen vuil en vlekken. Het impregneren van een gevel.

Schoonmaken met (bio) chemische reinigingsproducten van gevels

Bij chemische reiniging worden verschillende reinigingsproducten aangebracht om de gevel te reinigen. Bij alle soorten natuursteen is voorzichtigheid geboden met het juiste gebruik van de chemische middelen. In veel producten zit zuur en veel natuursteen soorten zijn uitermate gevoelig voor zuur. Wij kunnen hierin het juiste advies geven. Hierna kunt u de gevel impregneren met een juist beschermingsmiddel.

Schuren of slijpen en polijsten van natuursteen gevels

Met speciale schuurmachines word de vervuilde gevel geschuurd of geslepen, nadat de gevel van natuursteen is geschuurd of geslepen wordt de gevel weer opgebouwd in verschillende fases naar bijvoorbeeld een gepolijst niveau. Hierna wordt de natuursteen gevel meestal geïmpregneerd om vuil en vlekken te vertragen.

Impregneren of hydrofoberen van gevelbekleding van natuursteen

Beschermende laag aanbrengen tegen verwering, vuil en vocht. De beschermlaag heeft een ademende dampdoorlatende werking waardoor er geen vochtophoping ontstaat die schadelijk kan zijn voor de gevelbeplating. Door de werking van UV licht blijft het impregneren of hydrofoberen van een gevel een terugkomende behandeling.

Gevel reinigen en gevel impregneren.

Betonvloer Coating
Back To Top
×