Skip to content

Carrara marmer of Arabescato

Terug van weggeweest! Het mooiste wit marmer uit Italië: marmer uit Carrara en Calacatta

Carrara marmer of Arabescato. Wit marmer uit de Italiaanse streek Carrara. Lees alles over de bijzonderheden en de verschillen van deze exclusieve marmer soorten uit Italië.

Het professioneel onderhouden, bewerken en reinigen van marmer is één van onze specialismes

Michelangelo marmer

De David van Michelangelo Buonarotti is waarschijnlijk het meest bekende beeldhouwwerk wat we kennen in de geschiedenis van kunst. Gehouwen uit het marmer, dat door hemzelf werd geselecteerd uit de wereldberoemde groeves van Carrara in Italië. In de Gouden eeuw wisten de rijke koopmanslieden in Amsterdam dit witte marmer dan ook snel te vinden en tot op heden is dit Carrara, Arabescato of Calacatta marmer in bijna iedere entree terug te vinden aan de Amsterdamse grachten.

Wit marmer

Het echte witte marmer, zonder aders of lijnen, wordt bijna niet meer gedolven. In Italië noemen ze dit witte marmer zonder aders Statuario. De echte eigenschappen van Statuario marmer zijn: zeer zeldzaam, zuiver wit tot ivoorkleurig en volledig vrij van iedere beadering of lijnenspel.

Een andere soort Stauario marmer wordt ook vaak ” Stauario Dorato” genoemd. Deze blokken van marmer hebben een goud/ gele gloed in het marmer. Het werd in de oudheid gebruikt voor standbeelden. Echter Statuario zult u vaker tegenkomen als bijvoegsel van een kwalitatief hoge plaat of blok van marmer.

Alle andere Italiaanse marmersoorten die niet aan bovenstaande eigenschappen voldoen worden “Ordinario marmo” genoemd, oftewel “gewoon marmer”.

Marmer Onderhoud Carrara

Arabescato marmer, Calacatta marmer of marmer Bianco Carrara. Wat is nu de juiste benaming?

Elke groeve, elke berg in en rondom het zuiden van de Apennijen rondom Carrara, oftewel het massief van de Monte Altissimo, bevat mooie soorten wit marmer met verschillende aders of belijningen in het plaatwerk of marmer tegels.

Hieronder enkele soorten Italiaans wit marmer met bijzondere eigenschappen:

Arabescato

Arabescato is een witte tot cremé kleurige marmersoort die voorkomt in de Apennijen ten Noorden van Carrrara. Arabescato marmer is altijd geaderd. De kleuren van de aders variëren van beige, rood, bruin, groen, grijs tot zwart. Het breukvlak is suikerkorrelig.

Verkoopprijzen voor A-1 kwaliteit beginnen bij een € 95,- tot € 185,- per vierkante meter. Marmer Arabescato uit plaatwerk begint bij een meterprijs vanaf € 175,- en kan wel oplopen tot een veelvoud hiervan voor speciale aders en kleurnuances.

Het Arabescato marmer wordt veel toegepast in exclusieve badkamers, exclusieve jachten, entrees of ingangen van grachtenpanden, kantoorpanden en gebouwen.

Bianco Carrara C

Bianco Carrara C is over het algemeen een wittere marmer soort dan Bianco Carrara CD, met een rustig lijnenspel of beadering. Het is zeer compact.

Het wordt verkocht als marmer Bianco Carrara. Verkoopprijzen voor een A-1 kwaliteit beginnen bij een € 70,- tot € 150,- per vierkante meter, naar gelang afmeting en afname. Bianco Carrara marmer uit plaatwerk begint bij een meterprijs vanaf een € 150,- en kan wel oplopen tot € 350,- per vierkante meter.

Bianco Carrara C wordt veel toegepast in woonhuizen, badkamers en entrees van huizen en gebouwen.

Bianco Carrara CD

Bianco Carrara CD heeft een melkachtige witte uitstraling met een drukkere beadering of wolkenpatroon. Het is minder compact dan Bianco Carrara C.

Het wordt verkocht als marmer Bianco Carrara. De verkoopprijzen voor A-1 kwaliteit beginnen bij een € 55 tot € 135,- per vierkante meter, naar gelang afmeting en afname.

Bianco Carrara wordt veel toegepast in woonhuizen en entrees van gebouwen.

Bianco Carrara wordt vaak in het werk geschuurd of geslepen. Hierna wordt het marmer gepolijst. Zo wordt een zeer exclusieve vloer gecreëerd.

Meer weten over witte marmeren tegels?

Wilt u meer weten over wit marmer natuursteen of maatwerk uit marmer platen? Pro Floor Care is specialist in het onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Het professioneel onderhouden, bewerken en reinigen van marmer is één van onze specialismes. Neem gerust even contact op met een van onze natuursteen specialisten.

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Voor vragen over dit onderwerp mag je mij altijd even mailen of bellen via 020 217 07 04.

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Back To Top
×