skip to Main Content

Marmer polijsten

Het reinigen, behandelen en laten glanzen van marmer

Na jaren van intensief gebruik op het natuursteen zoals marmer, travertin en kalksteen kan het voorkomen dat u vloer er dof uit gaat zien, en er ook nog oppervlakkige krasjes verschijnen door het inlopen van vuil. Het polijsten van marmer is dan een oplossing.

Wat betekent een marmer vloer polijsten ?

 • Grove pad – De vloer wordt licht geschuurd met een grove diamantpad. Hiermee wordt de structuur van het natuursteen geopend en worden kleine krasjes verwijderd. De natuursteen vloer is nu zeer poreus en heeft een matte uitstraling.
 • Middelgrove pad – Wederom wordt de natuursteen vloer behandelt met een diamantpad maar dan middel grof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd en de structuur van het natuursteen zal zich weer gaan sluiten. Het natuursteen is nu minder poreus en krijgt een meer gepolijst, glanzende uitstraling.
 • Fijne pad – De vloer wordt opgeboend, gepolijst met een fijne meestal witte pad. De structuur van het natuursteen is nu bijna gesloten en de vloer krijgt zijn glanzend gepolijst effect terug. Deze fase wordt meerdere malen herhaalt vaak ook nog met polijst poeder om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen. U kunt zelf aangeven bij de adviseurs van Pro Floor Care wat voor glansgraad of gepolijst niveau u wilt. Marmer zoeten of marmer polijsten.
 • Wij adviseren u na het polijsten de natuursteen vloer te impregneren of te hydrofoberen. Hiervoor gebruiken wij speciale steenzepen, hydrofobeermiddelen of impregneermiddelen op olie-, en waterbasis Hiermee beschermt u het natuursteen voor langere tijd tegen vuil, vlekken en vocht.

Hoe vaak een marmer vloer polijsten ?

Periodieke frequentie voor het behandelen of bewerken van marmer ?

Dat hangt helemaal van uzelf af. Als u de vloer dagelijks of wekelijks goed onderhoud met een neutrale zeep dan hoeft u de vloer niet zo vaak te laten polijsten. Sommige natuursteen soorten zoals marmer, kalksteen en travertin hebben een minder sterke hardheid en zullen dan ook sneller beschadigen. Echter als u te lang wacht met het groot onderhoud van uw vloer zullen de kosten voor het schoonmaken van natuursteen aanzienlijk toenemen.

Een indicatie:

 • Woonverkeer – Doordat u zich dagelijks beweegt in en om het huis en de belopings graad niet zo hoog is als in een bedrijfsgebouw zal uw natuursteen vloer niet zo snel dof worden en krasjes vertonen. Hierbij moet wel gezegd worden dat u dan de vloer frequent reinigt, bijvoorbeeld een keer per week reinigen met een neutrale groene zeep. Het polijsten van uw natuursteen vloer hoeft dan niet jaarlijks te gebeuren.
 • Werkverkeer – Veelal liggen natuursteen vloeren in een entree van een gebouw dus de belopings graad is hier dan ook erg hoog. Doffe plekken, looppaden en krasjes zijn veel sneller zichtbaar door de hoge bezoekersfrequenties. Pro Floor Care adviseert hierbij de vloer eenmalig per jaar te laten polijsten en te impregneren. Hierbij kunnen wij gunstige meerjarige onderhoudsplannen maken in samenspraak met u.
 • Prestige objecten – Overheidsgebouwen, advocatenkantoren, banken, exclusieve hotels en hoofdkantoren van grote ondernemingen. Deze groep is een uitzondering op de regel. Deze partijen maken een statement naar de bezoekers en dragen vaak een voorbeeldfunctie uit naar de maatschappij. De panden voldoen dan ook aan de hoogste eisen op het gebied van onderhoud en service, zoals het reinigen, polijsten en schuren van natuursteen. Pro Floor Care maakt samen met facilitair managers van deze gebouwen gehele natuursteen onderhoudsplannen. Het reinigen of polijsten van natuursteen heeft een veel hogere terugkeer frequentie. Onderhoud van een marmeren vloer begint hier.
 • Tot slot ! Het polijsten van natuursteen is een specialistische onderdeel op het gebied van onderhoud. Het is raadzaam om dit dan ook te laten doen door natuursteen specialisten. Wilt u een afspraak maken met Pro Floor Care of een vrijblijvende offerte van ons ontvangen voor het polijsten van uw natuursteen vloer ga dan naar het contactformulier.
Natuursteen Onderhoud
Hardsteen Polijsten

Zelf polijsten van marmer

Wat heeft u nodig om zelf marmer te polijsten ?

U denkt eraan om zelf uw natuursteen te gaan polijsten. Hieronder beschreven wat u zoal nodig heeft om een marmeren vloer te polijsten te polijsten.

 1. Reinigingsproducten om de vloer te reinigen, gebruik altijd een goede neutrale reiniger
 2. Eenschijfsmachine of boenmachine voor het reinigen en polijsten van natuursteen vloeren.
 3. Reinigingspads. Hierin zijn verschillende soorten te verkrijgen, wij adviseren hierin pads met stukjes kleine ruwe diamant. De zogeheten diamant pads.
 4. Polijstpoeder. Hiermee haal je de glans nog eens extra hoog op.
 5. Eventueel een impregneer, hydrofobeer of speciale steenzeep voor natuursteen.

Uw marmer vloer polijsten begint hier ! Dof marmer laten glanzen.

Marmer laten polijsten door Pro Floor Care ?

Wilt u uw marmeren vloer laten polijsten door specialisten en binnen 24 uur een offerte op maat ? Maak dan eenvoudig een afspraak met ons.

Afspraak maken

Back To Top
×