Skip to content
Polijsten van marmer

Natuursteen reinigen

De meest voorkomende oplossingen voor het reinigen van natuursteen

Hardsteen, leisteen, granito, marmer, travertin, basalt of terrazzo. Iedere natuursteen soort dient goed onderhouden te worden. Verkeerd onderhoud kan leiden een slechtere staat van het natuursteen. Of zelfs tot onherstelbare situaties. Hieronder beschrijven wij de meest voorkomende oplossingen die tegenwoordig toegepast worden op het gebied van natuursteen schoonmaken.

Pro Floor Care laat natuursteen weer glanzen

Natuursteen polijsten

Het polijsten van natuursteen, zoals marmer polijsten, is de meest voorkomende manier van natuursteen reinigen. Als u marmeren vloer niet te erg beschadigd is en schuren of slijpen niet van toepassing is voor het periodieke natuursteen onderhoud, dan is polijsten de oplossing.

De vloer van beton of natuursteen, zoals bijvoorbeeld basalt, marmer of travertin, wordt in verschillende fases gepolijst. Met verschillende diamantschijven, die een steeds fijnere korrel hebben, wordt het marmer, hardsteen, granito of travertin behandeld. We laten op deze manier natuursteen weer glanzen.

Zelf de glans van natuursteen bepalen

Bij deze manier van marmer polijsten wordt de glans steeds hoger. Op deze manier is het mogelijk om u verschillende glansgradaties aan te bieden. Enkele vaktermen die hiervoor gebruikt worden zijn: “een marmeren vloer zoeten”, “gezoet marmer polijsten”,” marmeren vloer met zijdeglans”,” natuursteen laten glimmen”.

Wanneer natuursteen polijsten?

Polijsten is aan te raden als er doffe looppaden op uw natuursteen vloer ontstaan. Of doffe vlekken die zijn ontstaan door het verkeerd schoonmaken van natuursteen. Door polijsten kunnen de doffe vlekken op marmer worden verwijderd. Polijsten zorgt tevens voor een hogere of lagere glansafwerking van uw vloer. Net wat u wenst.

Wij raden aan om natuursteen periodiek, één keer per vijf jaar, opnieuw te polijsten.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van natuursteen reinigen? Bel, App of mail ons gerust even. Of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Belgisch Hardsteen Polijsten
Marmer Zoeten Of Polijsten
Uitgiftebalie The Duchess

Natuursteen impregneren of hydrofoberen

Het impregneren of hydrofoberen van verschillende natuursteen soorten, wordt toegepast bij nieuw gelegde- en bestaande vloeren en gevels van natuursteen. Dit vindt plaats na het polijsten of reinigen van natuursteen. De natuursteen vloer of gevel ondergaat eerst een diepte reiniging. Hierna wordt de vloer geïmpregneerd of gehrydrofobeerd met producten die vocht en vuil afstoten. Het natuursteen blijft zo veel langer mooi en schoon én het is gemakkelijker te onderhouden.

Wanneer impregneren?

Impregneren is een behandeltechniek om een vloer ‘af te maken’. De vloer wordt voorzien van een extra beschermlaag. Deze behandeling wordt toegepast voor zowel nieuwe vloeren, als bestaande vloeren.

Wij raden aan om natuursteen één keer per twee of drie jaar opnieuw te impregneren.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van natuursteen impregneren of hydrofoberen? Bel, App of mail ons gerust even. Of vraag een geheel vrijblijvende offerte aan.

Natuursteen Impregneren
Marmer Impregneren
Donker Maken Granieten Trap Amsterdam

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Voor vragen over dit onderwerp mag je mij altijd even mailen of bellen via 020 217 07 04.

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Back To Top
×