Skip to content
Boucharderen natuursteen
Boucharderen natuursteen
Leveren aggregaat Apeldoorn boucharderen
Te glad graniet stroef maken
voetpad stroef maken boucharderen
Bouchardeer koppen aanbrengen
Bouchardeer hamers planetair
Boucharderen natuursteen
Antislip maken door boucharderen
natuursteen stroef maken door boucharderen
Boucharderen met bushhammers
Gebouchardeerd graniet
Stationsplein Apeldoorn antislip maken
Boucharderen natuursteenLeveren aggregaat Apeldoorn boucharderenTe glad graniet stroef makenvoetpad stroef maken boucharderenBouchardeer koppen aanbrengenBouchardeer hamers planetairBoucharderen natuursteenAntislip maken door boucharderennatuursteen stroef maken door boucharderenBoucharderen met bushhammersGebouchardeerd granietStationsplein Apeldoorn antislip maken

Boucharderen gemeente Apeldoorn, Stationsplein

Klant

Gemeente Apeldoorn

  • 550 vierkante meter fietspaden
  • 350 vierkante meter voetpaden

Materialen

Spaans graniet, ruw gekloven grijs en Spaans graniet rood glad afgewerkt.

Het antislip maken van natuursteen door boucharderen

Van de gemeente Apeldoorn kregen wij de vraag om te monitoren of de tegels van graniet op het stationsplein onder bepaalde omstandigheden niet te glad waren. Na een korte periode is besloten om eigenlijk niet door te gaan met monitoren maar gelijk actie te ondernemen. In deze korte testfase kwam naar voren dat de enige oplossing het ” boucharderen” was.

De oplossing

De enige oplossing die in deze situatie nog van toepassing is, is het boucharderen van het graniet. De gladde toplaag van het graniet wordt met speciale bouchardeer hamers stuk geslagen. Door het stukslaan van de toplaag komt er een zeer open ruwe toplaag terug. Deze ruwe toplaag is hierdoor zeer stroef geworden. Boucharderen is dan ook een laatste redmiddel om graniet, marmer of andere soorten zeer ruw en hierdoor antislip te maken.

De uitzondering: tijdens het boucharderen kwam naar voren dat het voetpad in de fietstunnel veel te ruw gekloven graniet bevatten. Bij dit te ruwe graniet hebben we ook met speciale bouchardeer hamers de te hoge oneffenheden verwijderd.

Back To Top
×