Skip to content
Depot Boijmans van Beuningen
Depot Boijmans van Beuningen
Vlekken verwijderen beton
Vlekken verwijderen beton
Vlekken verwijderen beton
Vlekken verwijderen beton
betonvloer schuren
betonvloer schuren
beton schuren
beton schuren
Beton schuren
Geschuurd beton
Beton impregneren
geschuurd beton
Depot Boijmans van BeuningenVlekken verwijderen betonVlekken verwijderen betonVlekken verwijderen betonVlekken verwijderen betonbetonvloer schurenbetonvloer schurenbeton schurenbeton schurenBeton schurenGeschuurd betonBeton impregnerengeschuurd beton

Depot Boijmans van Beuningen Rotterdam

Materialen

Speciaal beton gebonden met glasvezels

Het weg schuren van vuil resten betonvloer

In het nieuw gebouwde depot van museum Boijmans van Beuningen kwam men er vlak voor de oplevering achter dat er op een 3.000 m2 beton op verschillende etages van het depot vlekvorming en vervuiling was ontstaan die door het reguliere schoonmaken van het beton niet meer te verwijderen was.

De uitdaging 

Aan de specialisten van Pro Floor Care is gevraagd om een behandelplan op te stellen en dit zo snel mogelijk uit te voeren:

A. De vlekvorming en vervuiling te verwijderen van de betonvloer zonder stof te veroorzaken in het depot. Dit vanwege de bijzondere klimaatcondities en de luchtvochtigheid.

B. Een zeer korte oplever termijn van het depot aan de gemeente Rotterdam.

Risico 

Nee niet voor Pro Floor Care vertelt hoofduitvoerder en junior projectleider Gido Schreuder. De materialen waar wij mee werken behoren tot de beste wereldwijd. Binnen Pro Floor Care hebben we erg veel ervaring als het gaat om stofarm schuren en het vooral stofarm afvoeren van dit alles. Daarbij opgeteld, wij kunnen makkelijk een schuurcapaciteit van 800 tot 1.000 m2 per dag aan als het gaat om vloeren van beton.

Beton schuren

Uiteindelijk is er voor gekozen om het beton te schuren met mildere en zachtere schuurschijven van beton. De heer Schreuder vertelt het volgende: Tijdens het meten van de hardheid van het beton kwamen we erachter dat het uitgeharde beton met de glasvezels een veel betere harde toplaag had ontwikkeld. Door zachtere schuurschijven toe te passen konden we direct de stofvorming reduceren met meer dan 30%. Bovenop de goede stofafscheiders met daarachter de industriële stof afzuigers hebben we alles tot een minimale overlast terug kunnen brengen.

Beton impregneren

Na de schuurfase met een zachtere betonschijf was het niet nodig om de toplaag te verdichten door middel van het beton polijsten . Als laatste bescherming hebben we een impregneermiddel aangebracht op waterbasis. Dit impregneermiddel vertraagd de vocht en vuil opname in de bovenste betonlaag.

Op verzoek van opdrachtgevers zijn er alleen foto’s gemaakt van de vloer en de buitenkant van het depot. 

Snel schakelen, afspraken nakomen, en het gewenste resultaat!

Hans Polderman, Projectdirecteur BAM grote projecten

Back To Top
×