Skip to content
Carrara marmer polijsten
Carrara marmer polijsten
Lijmresten verwijderen
lijmresten wegschuren
marmer schuren
marmer schuren en polijsten
marmer tegels leggen
Dekvloer aansmeren
marmer tegels plaatsen
marmer tegels plaatsen
afvoegen marmer
marmer schuren
Aan geheeld marmer geschuurd en gepolijst
Carrara marmer polijstenLijmresten verwijderenlijmresten wegschurenmarmer schurenmarmer schuren en polijstenmarmer tegels leggenDekvloer aansmerenmarmer tegels plaatsenmarmer tegels plaatsenafvoegen marmermarmer schurenAan geheeld marmer geschuurd en gepolijst

Carrara marmer polijsten Amsterdam

Carrara marmer polijsten en repareren

  • 135 m2 lijmresten en tapijtresten weg schuren
  • 30 m2 zandcement dekvloer verwijderen,
  • 30 m2 terugplaatsen Italiaans marmer uit Carrara
  • 135 m2 schuren, polijsten en impregneren van Arabescato en Carrara marmer

Voor opdrachtgever Marie Stella Maris te Amsterdam het repareren, schuren, polijsten van bestaand en nieuw marmer uit de Carrara streek te Italië.

Lijmresten schuren

Wegens groei binnen Marie Stella Maris hebben zij een verdieping extra in gebruik genomen aan een monumentaal pand in Amsterdam op industrieterrein de Schinkel grenzend aan Amsterdam Zuid. De vloer van Carrara marmer was door de vorige huurder bedekt met vloerbedekking van tapijt. Na het verwijderen van het tapijt zijn alle lijmresten weg geschuurd.

Marmer repareren 

Na het verwijderen van de lijmresten was een gedeelte van het bestaande Carrara marmer niet meer aanwezig op de etagevloer. Dit gedeelte was opgevuld met een dekvloer van zandcement. Het zandcement hebben we verwijderd, en de ondervloer opnieuw voorbehandeld voor het repareren / leggen van het marmer uit Italië.

Een van onze specialisten heeft een zoekopdracht uitgezet voor het speciaal opnieuw te leggen marmer. Deze marmer soort is een iets andere soort geworden dan het bestaande Carrara marmer, namelijk Arabescato marmer. De marmeren tegels / stroken zijn traditioneel in wit cement terug geplaatst.

Carrara marmer polijsten

Hierna zijn de marmeren tegels opnieuw afgevoegd met een donkere voeg. Na een droogtijd van het nieuwe marmer uit Italië en het bestaande marmer is er voor gekozen om de vloer naadloos op elkaar te laten aansluiten. Dit is gerealiseerd door het marmer eerst goed te schuren.

Na het schuren zijn we overgestapt naar het marmer polijsten, de vloer is met speciale slijpschijven gepolijst tot een gezoet niveau. Dit vanwege de lichtinval van de hoge ramen. Als laatste is al het marmer op een speciale manier geïmpregneerd. Hierdoor wordt zowel het bestaande als het aan geheelde Italiaanse marmer eenvoudiger te onderhouden

Hulp nodig bij complexe restauratie projecten? Wij helpen u graag verder

Back To Top
×