Skip to content

BOUCHARDEREN

Beveilig uw natuursteen- of betonvloer door boucharderen; verminder het slipgevaar en voorkom ongevallen

Bescherm uw natuursteen- of betonvloer tegen vervelende ongelukjes

Heeft u een bedrijfshal, winkelcentrum, of andere openbare ruimte waar veel mensen werken of waar veel bezoekers over de vloer komen? Bestaat er kans op gladheid door externe factoren, zoals regen of andere vormen van slijtage? Begint het beton- of natuursteenoppervlak een gevaar te worden voor uw omgeving door slipgevaar en gladheid? Dan raden wij u aan om uw betonvloer op te ruwen, zodat deze weer ruw en stroef wordt. Dit wordt ook wel boucharderen genoemd. Op deze pagina leest u alles wat u hierover het nut, het effect, de voordelen en de nadelen van boucharderen. Wij voeren het bouchardeer werk overigens zowel handmatig als machinaal uit.

Wat betekent boucharderen?

Bij het boucharderen van natuursteen of beton, wordt de toplaag ruwer gemaakt. Dit gebeurt met hamers of wieltjes met pinnen van gehard staal. Opruwen van een vloer zorgt voor een betere hechting en/of het verminderen van slipgevaar.

Boucharderen Met Bushhammers
Bouchardeer Hamers
Boucharderen Van Beton

Hoe werkt boucharderen?

Met een zogeheten bouchardeer hamer of een schuurmachine met speciale wielen wordt de oppervlakte structuur van natuursteen, hardsteen, graniet, andere soorten steen of beton aangepast naar een ruwer oppervlakte. Het ruw maken van beton en natuursteen heeft zo haar functionaliteiten die hieronder in korte lijnen uitgelicht worden:

Boucharderen van natuursteen

Boucharderen van natuursteen wordt als een afwerkmethode gebruikt om ruwe natuursteen blokken of tegels af te vlakken. In het normale natuursteen onderhoud wordt het boucharderen toegepast om trappen, bordessen en andere gladde afwerkingen op natuursteen ruwer te maken. Deze zogeheten sierstrippen of bouchardeer strippen, worden machinaal of handmatig aangebracht. Door het boucharderen van hardstenen trappen of marmeren trappen neemt de antislip waarde van een object toe. Andere methodes zoals stralen en branden van natuursteen hebben eenzelfde werking. Stralen en branden geven de oppervlakte echter een andere uitstraling.

Boucharderen van beton

Boucharderen van beton wordt als een afwerk methode gebruikt om de onderlaag van beton ruwer te maken, zodat hier een ander materiaal op het beton een betere hechting krijgt of om grotere niveauverschillen te verkleinen of te egaliseren. Voor betonnen vloeren is deze behandeling uitermate geschikt voor het verwijderen van coatings en lijmresten.

Boucharderen van beton wordt ook als voorbehandeling gebruikt bij het behandelen van problemen die zijn ontstaan door delaminatie. Meer weten over delaminatie van beton, lees er alles over in ons blog ‘Deliminatie van beton’.

Beton Stralen

Beton stofarm stralen Hornbach Den Haag

Antislip, Beton, Stralen, Zakelijk

Klant HORNBACH ( Bouwmarkt Den Haag ) 1.800 M2 vervuild en te glad beton. Drive-in,…

BEKIJK PROJECT

Professioneel boucharderen door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Tevens bieden wij de mogelijkheid om bij ons een onderhoudscontract af te sluiten. Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een andere behandeltechniek voldoet voor uw specifieke situatie.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust even contact met ons op. Dit kan telefonisch, per App of via ons online contact formulier.

Back To Top
×