skip to Main Content

Wat betekent boucharderen?

Bij het boucharderen van natuursteen of beton wordt de toplaag ruwer gemaakt. Dit gebeurt met hamers of wieltjes met pinnen van gehard staal. Opruwen van een vloer voor een betere hechting of het verminderen van slipgevaar.

Boucharderen van steen en beton

Met een zogeheten bouchardeer hamer of een schuurmachine met speciale wielen wordt de oppervlakte structuur van natuursteen, hardsteen of beton aangepast naar een ruwer oppervlakte. Het ruw maken van beton en natuursteen heeft zo haar functionaliteiten die hieronder in korte lijnen uitgelicht worden:

  • Boucharderen van natuursteen, wordt als een afwerk methode gebruikt om ruwe natuursteen blokken of tegels af te vlakken. In het normale natuursteen onderhoud wordt het boucharderen toegepast om trappen, bordessen en andere gladde afwerkingen op natuursteen ruwer te maken. Deze zogeheten sierstrippen of bouchardeer strippen worden machinaal of handmatig aangebracht. Door het boucharderen van hardsteen trappen of marmeren trappen neemt de antislip waarde van een object toe. Andere methodes zoals stralen en branden van natuursteen hebben eenzelfde werking.
  •  Boucharderen van beton, wordt als een afwerk methode gebruikt om de onderlaag van beton ruwer te maken zodat hier een ander materiaal op het beton een betere hechting krijgt of om grotere niveauverschillen te verkleinen of te egaliseren. Voor betonnen vloeren is deze behandeling uitermate geschikt voor het verwijderen van coatings en lijmresten.

Natuursteen antislip maken

Bij het boucharderen zijn verschillende soorten structuren aan te brengen. Denk dan aan een ruw of fijn geprikt oppervlakte.

Meer weten over boucharderen ?

Wilt u meer weten over het boucharderen van beton of natuursteen. Bel, mail of vraag direct om een gratis vrijblijvende offerte.

Vraag offerte aan

Back To Top
×