skip to Main Content

Wat betekent boucharderen?

Bij het boucharderen van natuursteen of beton wordt de toplaag ruwer gemaakt. Opruwen van een vloer voor een betere hechting of het verminderen van slipgevaar.

Boucharderen van steen en beton

Met een zogeheten bouchardeerhamer of een schuurmachine met speciale bouchardeer ijzers wordt de oppervlakte structuur van natuursteen, hardsteen of beton aangepast naar een ruwer oppervlakte. Het boucharderen van beton en natuursteen heeft zo haar functionaliteiten die hieronder in korte lijnen uitgelicht worden:

  • Boucharderen van natuursteen, wordt als een afwerkmethode gebruikt om ruwe natuursteen blokken of tegels af te vlakken. In het normale natuursteen onderhoud wordt het boucharderen toegepast om trappen, bordessen en andere gladde afwerkingen op natuursteen ruwer te maken. Deze zogeheten sierstrippen of bouchardeer strippen worden machinaal of handmatig aangebracht. Door het boucharderen van hardsteen trappen of marmeren trappen neemt de antislip waarde van een object toe. Andere methodes zoals stralen en branden van natuursteen hebben eenzelfde werking.
  •  Boucharderen van beton, wordt als een afwerkmethode gebruikt om de onderlaag van beton ruwer te maken zodat hier een ander materiaal op het beton een betere hechting krijgt of om grotere niveauverschillen te verkleinen of te egaliseren. Een bouchardeermachine voor beton is uitermate geschikt voor het verwijderen van oude lagen en lijmresten.

Natuursteen antislip maken door boucharderen

Bij het boucharderen zijn verschillende soorten structuren aan te brengen. Denk dan aan een ruw of fijn geprikt oppervlakte. Het ruw boucharderen of het fijn boucharderen.

Meer weten over boucharderen ?

Wilt u meer weten over het boucharderen van beton of natuursteen. Bel, mail of vraag direct om een gratis vrijblijvende offerte.

Vraag offerte aan

Back To Top