skip to Main Content

HARDSTEEN POLIJSTEN

Polijsten is een relatief goedkope, maar ook de snelste manier, om uw Belgisch hardsteen weer te laten glanzen

Uw hardsteen weer glanzend als nieuw

Het is helaas niet te vermijden. Uw Belgisch hardstenen vloer verliest haar glans en wordt dof. Het is een natuurlijk slijtageproces. Maar er is een oplossing. Na het polijsten van hardsteen, zoals een hardstenen aanrechtblad of vloer, zal deze een prachtig uitstraling krijgen. Dit is dus ook de perfecte techniek voor een lang, glanzend en blijvend resultaat. Lees hier alles over het polijsten van hardsteen.

Wanneer hardsteen polijsten?

Een zeer mooie en prijs gunstige oplossing als schuren of slijpen van hardsteen niet nodig is

Wanneer het hardsteen niet te erg is aangetast en geen zware machines hoeven worden ingezet, dan is het polijsten van Belgisch hardsteen een mooie en perfecte oplossing. Wij laten uw hardsteen weer mooi glimmen door deze te polijsten. Door het polijsten verdwijnen doffe vlekken en zeer oppervlakkige krasjes binnen een mum van tijd.

Wat is hardsteen polijsten?

Hieronder leggen wij in verschillende stappen uit wat het polijsten van een hardsteen vloer precies inhoudt:

Stap 1. Licht opschuren van hardsteen met diamanten schuurschijven

De hardsteen vloer of het aanrechtblad van hardsteen wordt met een speciale schuurmachine licht opgeschuurd. Dit gebeurt met speciale schuurschijven, die zijn gebonden met diamant. Door het schuren, met de speciale schuurschijven, verdwijnen de doffe plekken en lichte oppervlakkige krasjes.

Resultaat van deze stap: Uw hardsteen is na deze fase nog zeer gevoelig voor vlek en vuil opname. Ook is er nog een minimale glans aanwezig.

Stap 2. Verder opschuren van hardsteen met fijnere schuurschijven

We spreken nu echt over het hardsteen polijsten. We gaan nog steeds met een speciale schuurmachine te werk. Hieronder doen we nu een fijnere schuurschijf, die ervoor zorgt dat het hardsteen meer gaat glanzen.

Resultaat van deze stap: Doffe plekken en krassen zijn nu niet meer zichtbaar. We noemen dit licht gezoet hardsteen.

Deze stap van steeds fijner polijsten op je hardsteen vloer wordt vaak nog een paar keer herhaald met steeds fijnere schuur- of polijstschijven. Hierdoor wordt de glans steeds intensiever.

Resultaat van deze stap: Krasjes en doffe plekken zijn in zijn geheel verdwenen. We noemen dit na afloop gezoet , verzoet of gepolijst hardsteen. Is de glans dan nog nog niet hoog genoeg, dan kunnen we met een speciaal poeder het hardsteen nog meer laten glanzen of glimmen.

Stap 3. Impregneren van hardsteen

Als laatste in het proces bij het hardsteen polijsten impregneren wij de vloer of het aanrechtblad in zijn geheel. Het voordeel van het impregneren is dat het Belgisch hardsteen weer mooi intens donker wordt. Tevens is het hardsteen weer goed beschermd tegen het binnendringen van vuil en vocht.

Wij hebben een speciale pagina waar we alles uitleggen over het impregneren van hardsteen.

Beschadigd Hardsteen Door Zuur
Gepolijst En Geïmpregneerd Hardsteen
Belgisch Hardsteen Impregneren Met Kleurverdieper
Natuursteen Impregneren
Hardsteen Polijsten
Hardsteen Polijsten En Impregneren
Hardsteen Polijsten

Hoe vaak moet ik hardsteen polijsten?

Belgisch hardsteen is een zachtere kalksteen soort. Het gebruik en de daarmee ontstane gebruikers sporen, bepalen of u het hardsteen moet laten polijsten. Zitten er teveel doffe vlekken en lichte krasjes in het hardsteen? Dan is het altijd verstandig uw hardsteen te laten polijsten.

Doffe vlekken op hardsteen kunnen vaak goed behandeld worden met een beetje staalwol en een neutrale reiniger. Lees alles over de mogelijkheden van het (zelf) schoonmaken van hardsteen

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Hulp nodig bij hardsteen polijsten?

Heeft u doffe vlekken en kleine krasjes op uw hardsteen vloer? Pro Floor Care is specialist in het onderhouden van natuursteen, zoals Belgisch hardsteen. Neem even contact met ons op, dit kan telefonisch, per app of maak eenvoudig online een afspraak.

Afspraak maken voor hardsteen vloer polijsten

Back To Top
×