skip to Main Content

Hardsteen polijsten

Wanneer hardsteen polijsten?

Een zeer mooie en prijs gunstige oplossing als schuren of slijpen van hardsteen niet nodig is.

Dan is het polijsten van Belgisch hardsteen een mooie oplossing. We laten uw hardsteen weer mooi glimmen door deze te polijsten in verschillende fases. Door het polijsten verdwijnen doffe vlekken en zeer oppervlakkige krasjes binnen een mum van tijd.

Wat is hardsteen polijsten?

Hieronder leggen wij in verschillende stappen uit wat het polijsten van een hardsteen vloer precies inhoud:

Stap 1. De hardsteen vloer of het aanrechtblad van hardsteen wordt met een speciale schuurmachine licht opgeschuurd, dit gebeurt met speciale schuurschijven, deze schuurschijven zijn gebonden met diamant. Door het schuren met de speciale schuurschijven verdwijnen de doffe plekken en lichte oppervlakkige krasjes. Je hardsteen is na deze fase nog zeer gevoelig voor vlek en vuil opname. Ook is er nog een minimale glans aanwezig.

Stap 2. We spreken nu echt over het hardsteen polijsten, we gaan nog steeds met een speciale schuurmachine te werk, hieronder doen we nu een fijnere schuurschijf, deze fijnere schuurschijf zorgt ervoor dat het hardsteen meer gaat glanzen. Doffe plekken en krassen zijn nu niet meer zichtbaar. We noemen dit licht gezoet hardsteen.

Deze stap van steeds fijner polijsten op je hardsteen vloer wordt vaak nog een paar keer herhaald met steeds fijnere schuur- of polijstschijven. Hierdoor wordt de glans steeds intensiever. Krasjes en doffe plekken zijn in zijn geheel verdwenen. We noemen dit na afloop gezoet of gepolijst hardsteen. Is de glans dan nog nog niet hoog genoeg, dan kunnen we met een speciaal poeder het hardsteen nog meer laten glanzen of glimmen.

Stap 3 – Als laatste in het proces bij het hardsteen polijsten impregneren wij de vloer of het aanrechtblad in zijn geheel. Het voordeel van het impregneren is dat het hardsteen weer mooi intens donker wordt, tevens is het hardsteen weer goed beschermt tegen het binnendringen van vuil en vocht.

Hoe vaak moet ik hardsteen polijsten?

Belgisch hardsteen is een zachtere kalksteen soort. Aanvankelijk van uw gebruik en de daarmee ontstane gebruikers sporen bepalen of u het hardsteen moet laten polijsten. Zitten er doffe vlekken en lichte krasjes in het hardsteen? Dan is het altijd verstandig uw hardsteen te laten polijsten.

Doffe vlekken op hardsteen kunnen vaak goed behandeld worden met een beetje staalwol en een neutrale reiniger

Gepolijst En Geïmpregneerd Hardsteen
Belgisch Hardsteen Impregneren Met Kleurverdieper

Wat is Belgisch hardsteen?

Belgisch hardsteen, arduin of blauw steen zijn verschillende benamingen voor deze zachtere grijs tot blauwe kalksteen soort. Deze kalksteen soort bevat wel meer dan 85% aan kalk. Dit maakt hardsteen gevoelig voor iedere vorm van zuur aantasting. Limonade met prik, vruchtensappen of schoonmaak producten waar enige vorm van zuur inzit zullen de hardsteen toplaag aantasten. Deze vlekken worden altijd doffer en de toplaag voel poreus aan.

Back To Top
×