skip to Main Content

Hardsteen polijsten

Een zeer mooie en prijsgunstige oplossing als schuren of slijpen niet nodig is.

Dan is het polijsten van belgisch hardsteen een mooie oplossing. We laten uw Belgisch hardsteen weer mooi glimmen door deze te polijsten in verschillende fases.

Wat is hardsteen polijsten?

 

  • Grove pad – De vloer  van hardsteen of het aanrechtblad wordt licht geschuurd met een grove diamantpad. Hiermee wordt de structuur van het natuursteen geopend en worden kleine krasjes verwijderd. Het Belgisch hardsteen is nu poreus en heeft een matte uitstraling.
  • Middelgrove pad – Wederom wordt het hardsteen behandeld met een diamantpad maar dan middelgrof. In deze fase wordt de vloer weer opgebouwd en de structuur of de toplaag van het hardsteen zal zich weer gaan sluiten. Het hardsteen is nu minder poreus en gaat weer meer glimmen. We noemen dit gezoet hardsteen.
  • Fijne pad – De vloer van hardsteen wordt opgeboend of gepolijst met een fijne diamantpad . De structuur van het Chinees hardsteen is nu bijna gesloten en de vloer krijgt eem glanzend, gepolijst effect. Deze fase wordt meerdere malen herhaalt vaak ook nog met polijstpoeder om zo een hogere glansafwerking te bewerkstelligen. Onze uitvoerders adviseren u graag in de keuze van de glans op uw hardsteen.
  • Impregneren – Wij adviseren u na het polijsten de natuursteen vloer te impregneren of te hydrofoberen. Hiervoor gebruiken wij speciale steenzepen, hydrofobeermiddelen of impregneermiddelen op olie-, en waterbasis. Hiermee beschermt u het hardsteen voor langere tijd tegen vuil, vlekken en vocht.

Wanneer moet ik hardsteen polijsten?

Blauwe hardsteen kunnen we goed polijsten of weer laten glimmen als de vloer niet te erg beschadigd is. Diepere krassen en beschadigingen gaan er met alleen het polijsten niet uit. Als dit wel het geval is dan adviseren wij u om het hardsteen te laten schuren of slijpen.

 

Gezoet hardsteen schoonmaken

Als een hardsteen vloer is gepolijst of gezoet en na afloop is geïmpregneerd dan is de vloer zeer eenvoudig te onderhouden met een sopje van groene zeep en lauwwarm water. Reinig periodiek uw Chinees of Belgisch hardsteen met een mop of micorvezeldoek. Uw hardsteen behoudt een mooie krachtige glans en blijft goed water en vuil afstotend.

Back To Top
×