skip to Main Content

Hardsteen repareren

Op wat voor manieren kunnen wij hardsteen repareren

  • Reparatie kit of steenlijm – Het beschadigde gedeelte van het hardsteen wordt eerst goed ontvet en gereinigd, dit voor een optimale hechting. Hierna wordt de steenlijm of reparatie kit ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof. Hierna wordt er een 2e component met verharder toegevoegd aan de kunststof hars. Nu wordt de steenlijm op het hardsteen met spatels aangebracht. Door het snelle uithardings proces is het mogelijk om de herstelde beschadiging mee te schuren en te polijsten. Dit vermindert de zichtbaarheid van de opgevulde beschadiging op het bestaande hardsteen. Zeer goede oplossing voor gebroken hardsteen en scheurherstel van hardsteen.
  • Reparatie of restauratie mortel – Deze toepassing wordt veelal op gevels, ornamenten en rozetten toegepast van arduin of Belgisch hardsteen. Het te behandelen gedeelte wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Reparatie mortel wordt ter plaatse aangemaakt en voorzien van de juiste kleurstof. Hierna wordt het product aangebracht, bij diepe beschadigingen zal dit opgebouwd worden in verschillende fases. Deze reparatie of restauratie mortels worden ook toegepast bij het vervangen of op kleur maken van speciaal voegen tussen het hardsteen. Deze reparatie mortels zijn in bijna iedere kleur te maken. Beschadigd hardsteen herstellen doet u met de specialisten van Pro Floor Care.
Geen Natuursteen Is Hetzelfde

Drie stappenplan van Belgisch hardsteen onderhoud

Belgisch hardsteen onderhoud volgens het drie stappenplan, namelijk reinigen, beschermen en periodiek onderhouden.

1.) Belgisch hardsteen  reinigen – u reinigt de vloer intensief met een neutrale reiniger speciaal voor natuursteen, doseer dit product met schoon water zoals aangegeven op de fles, laat het product goed inweken circa 10 tot 20 minuten, laat reinigers nooit intrekken of opdrogen, neem hierna het Belgisch hardsteen goed af met schoon water. Voor het perfecte vloeronderhoud van het hardsteen herhaald u deze stap desgewenst nog eens. U laat de hardstenen vloer nu 24 tot 48 uur drogen voor de volgende stap, het beschermen van Arduin of Belgisch hardsteen.
Benodigdheden: Emmer of mopset. Schone dweil, mop of microvezeldoek.

Tip ! Vet en olie achtige vlekken verwijderd u met oplosmiddelen zoals thinner, wasbenzine of lösefix.

2.)  Beschermen of impregneren – De tweede stap in het onderhoud van hardsteen. Het kleurverdiepen, coaten of impregneren. Schud het gewenste bescherming product goed voor gebruik. Breng het product aan in een verfbakje. Breng met een lakrolletje het product zo dun mogelijk aan, hoe dunner u het aanbrengt, hoe mooier het resultaat. Verwijder na enkele tot tientallen minuten het overtollig residu met een pluisvrije doek.

Tip ! Hardsteen donker maken of hardsteen impregneren is op basis van gekookte lijnzaadolie. Er zijn hierin veel verschillende leveranciers die deze producten leveren.
Benodigdheden: Verfset ( lakroller met verfbakje ) van de grotere bouwmarkten zoals Praxis, Karwei of Gamma. Schone pluisvrije doek of microvezeldoek.

3.) Onderhoud hardstenen vloer – Bij het onderhoud van Belgisch hardsteen hebben we 2 manieren, droog en nat reinigen van natuursteen. We noemen dit kort periodiek reinigen, bijvoorbeeld dagelijks of wekelijks.
Droog reinigen van hardsteen, gebruik een zachte bezem, stofzuiger of wisser. Om minder vuil zoals zand of vuil in uw huis tegen te gaan zorgt u dat er een goede inloopmat ligt bij de voordeur. 
Het nat reinigen van hardsteen. Doe een scheutje groene zeep, carolin zeep of Marseille zeep in een emmer met lauw water. Breng het product aan met een dweil of mop. Laat het product natuurlijk opdrogen.
Benodigdheden: Emmer of mopset met een schone dweil, mop of microvezeldoek.

Pro Floor Care Helpt En Adviseert

Hardsteen vloer zelf repareren

Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiemortels, pasta’s en epoxys voor natuursteen. Uitermate geschikt voor het repareren van Belgisch en Chinees hardsteen.

Belgisch hardsteen onderhoud graag door de specialisten laten uitvoeren, vraag snel een vrijblijvende offerte.

Back To Top
×