skip to Main Content

HARDSTEEN REPAREREN

Tips en informatie over het herstellen, renoveren en repareren van hardsteen

Reparatie van Belgisch hardsteen, is dat mogelijk?

Vertoont uw hardsteen vloer scheuren, barsten of gaten? Heeft u een mooi harsteen keukenblad of aanrecht blad die gerepareerd moet worden? Pro Floor Care kan u helpen het herstellen van hardsteen. Op deze pagina focussen wij op het repareren, herstellen en renoveren van hardsteen en wat er allemaal bij komt kijken.

Gebroken hardsteen in de praktijk

Heeft u een gat in uw Belgisch hardstenen aanrecht? Is uw hardstenen dorpel gebroken? Zitten er scheuren in uw hardstenen vloer?

Zomaar een aantal praktijk situaties van beschadigd hardsteen.

Maar in de meeste gevallen kan kunnen we dit beschadig hardsteen herstellen.

Gaten in Belgisch hardsteen?

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Scheuren in Belgisch hardsteen?

Toggle content goes here, click edit button to change this text.

Beschadigd Hardsteen Door Zuur
Hardsteen Boucharderen
Belgisch Hardsteen Onderhouden

Methoden en technieken voor Belgisch hardsteen reparatie

Platgezegd zijn er twee manieren waarmee wij hardsteen kunnen repareren:

Techniek 1: Reparatie kit of steenlijm voor beschadigd hardsteen

Hardsteen repareren m.b.v. reparatie kit of steenlijm – Het beschadigde gedeelte van het hardsteen wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Dit zorgt voor een optimale hechting. Hierna wordt de steenlijm of reparatie kit ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof. Hierna wordt er een 2e component met verharder toegevoegd aan de kunststof hars. Nu wordt de steenlijm op het hardsteen met spatels aangebracht.

Door het snelle uithardingsproces, is het mogelijk om de herstelde beschadiging mee te schuren en te polijsten. Dit vermindert de zichtbaarheid van de opgevulde beschadiging op het bestaande hardsteen.

Het is een zeer goede oplossing voor gebroken hardsteen en scheurherstel van hardsteen.

Techniek 2: Reparatie- of restauratie mortel voor beschadigd hardsteen

Hardsteen reparatie- of restauratie mortel – Deze toepassing wordt veelal op gevels, ornamenten en rozetten van arduin of Belgisch hardsteen toegepast. Het te behandelen gedeelte wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Reparatie mortel wordt ter plaatse aangemaakt en voorzien van de juiste kleurstof. Hierna wordt het product aangebracht. Bij diepe beschadigingen zal dit opgebouwd worden in verschillende fases. Deze reparatie- of restauratie mortels worden ook toegepast bij het vervangen, of op kleur maken van speciaal voegen tussen het hardsteen. Deze reparatie mortels zijn in bijna iedere kleur te maken.

Beschadigd hardsteen herstellen doet u met de specialisten van Pro Floor Care
Hardsteen reparatie

Hardsteen laten repareren door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Elk project is anders en behoeft een andere aanpak. Daarnaast kan het ook zo zijn dat een andere behandeltechniek voldoet voor uw specifieke situatie. Denk bijvoorbeeld aan het schuren of slijpen van hardsteen.

Wij helpen u graag verder bij het professioneel herstellen van hardsteen. Bel, App, mail of vraag direct een gratis vrijblijvende offerte aan.

Back To Top
×