Skip to content

HARDSTEEN REPAREREN

Tips en informatie over het herstellen, renoveren en repareren van hardsteen

Reparatie van Belgisch hardsteen, is dat mogelijk?

Vertoont uw hardsteen vloer scheuren, barsten of gaten? Heeft u een mooi hardsteen keukenblad of aanrecht blad die gerepareerd moet worden? Pro Floor Care kan u helpen het herstellen van hardsteen. Op deze pagina focussen wij op het repareren, herstellen en renoveren van hardsteen en wat er allemaal bij komt kijken. De volgende onderwerpen passeren de revue:

Gebroken hardsteen in de praktijk

Wat voor soorten schade aan hardsteen wij voor u kunnen herstellen

Heeft u een gat in uw Belgisch hardstenen aanrecht?
Is uw hardsteen trap beschadigd?
Zitten er scheuren in uw hardstenen vloer?
Zomaar een aantal praktijk situaties van beschadigd hardsteen.

Maar in de meeste gevallen kan kunnen we dit beschadig hardsteen herstellen.

Gaten in Belgisch hardsteen?

Regelmatig komt het voor dat er stukken afbreken van hardsteen. Dit kan op een trap of een aanrechtblad zijn, dit komt zowel binnen en buiten voor. We hebben verschillende behandeltechnieken om deze beschadigingen weer netjes te repareren of herstellen.

Scheuren in Belgisch hardsteen?

Scheuren in hardsteen ontstaan vaak binnen bij een afscheiding bij een uitbouw of bij buitentrappen van hardsteen. Deze scheuren kunnen we volledig repareren of herstellen. We hebben verschillende behandeltechnieken zoals spotrepair of het opvullen met 2-k steenlijm.

Foto’s van hardsteen reparatie behandeling

Bij deze een aantal impressies van de resultaten van het herstellen van een hardsteen vloer en hardsteen tafel blad.

Hardsteen Repareren
Hardsteen Repareren
Beschadigd Hardsteen Door Zuur

Methoden en technieken voor Belgisch hardsteen reparatie

Manieren en technieken om hardsteen te herstellen of repareren

Er zijn meerdere manieren waarop wij hardsteen kunnen repareren. Wij geven u graag uitleg over de verschillende opties:

Techniek 1: Schuren en polijsten van hardsteen

Krassen herstellen door het schuren en polijsten – Diepe krassen en oneffenheden in hardsteen kunnen we eenvoudig tenietdoen. We doen dit door het schuren met speciale slijpschijven gebonden met diamant. Oneffenheden of hoogteverschillen schuren we eenvoudig weg met speciaal planetair draaiende schuurmachines. Hieronder zitten speciale slijpschijven gebonden met diamant.

Het vlakschuren is meestal een behandeltechniek om beschadigingen weg te halen. Na deze fase gaan we het hardsteen polijsten.  Het oppervlak wordt mooi glad, vlak en schoon gemaakt. Met steeds fijnere diamantschijven wordt er glans teruggebracht op het hardsteen. Krassen en onregelmatigheden zijn hierdoor verwijdert. Hardsteen kunnen we in verschillende glansgradaties uitvoeren.

Techniek 2: Reparatie kit of steenlijm voor beschadigd hardsteen

Hardsteen repareren met behulp van reparatie kit of steenlijm – Het beschadigde gedeelte van het hardsteen wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Dit zorgt voor een optimale hechting. Hierna wordt de steenlijm of reparatie kit ter plaatse aangemaakt met de juiste kleurstof. Hierna wordt er een 2e component met verharder toegevoegd aan de kunststof hars. Nu wordt de steenlijm op het hardsteen met spatels aangebracht.

Door het snelle uithardingsproces, is het mogelijk om de herstelde beschadiging mee te schuren en te polijsten. Dit vermindert de zichtbaarheid van de opgevulde beschadiging op het bestaande hardsteen.

Het is een zeer goede oplossing voor gebroken hardsteen en scheurherstel van hardsteen.

Techniek 3: Reparatie- of restauratie mortel voor beschadigd hardsteen

Hardsteen reparatie- of restauratie mortel – Deze toepassing wordt veelal op gevels, ornamenten en rozetten van arduin of Belgisch hardsteen toegepast. Het te behandelen gedeelte wordt eerst goed ontvet en gereinigd. Reparatie mortel wordt ter plaatse aangemaakt en voorzien van de juiste kleurstof. Hierna wordt het product aangebracht. Bij diepe beschadigingen zal dit opgebouwd worden in verschillende fases. Deze reparatie- of restauratie mortels worden ook toegepast bij het vervangen, of op kleur maken van speciaal voegen tussen het hardsteen. Deze reparatie mortels zijn in bijna iedere kleur te maken.

Beschadigd hardsteen herstellen doet u met de specialisten van Pro Floor Care
Hardsteen reparatie

Hardsteen laten repareren door Pro Floor Care?

Pro Floor Care is specialist op het gebied van onderhoud en renovatie van beton en natuursteen. Wij hebben jarenlange ervaring, zijn VCA gecertificeerd en zijn actief voor zowel particulieren, als voor bedrijven en instellingen.

Wij hebben veel projecten voor het repareren en herstellen van hardsteen in Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht en overige steden en dorpen in de Randstad. Maar ook voor de overige delen van Nederland, België of andere landen, kunt u bij ons terecht.

Wij helpen u graag verder bij het professioneel herstellen van hardsteen. Bel, App, mail of vraag direct een gratis vrijblijvende offerte aan.

Hardsteen vloer zelf repareren

Kun je hardsteen zelf repareren?

Mocht u tijdens het reinigen kleine beschadigingen tegenkomen dan kunt u deze tegenwoordig eenvoudig zelf herstellen met de speciaal ontwikkelde reparatiemortels, pasta’s en epoxys voor natuursteen. Uitermate geschikt voor het repareren van Belgisch en Chinees hardsteen.

Echter, zeker bij twijfel of onzekerheid: Belgisch hardsteen onderhoud graag door de specialisten laten uitvoeren

Back To Top
×