Skip to content
bestaande marmeren vloer zonder behandeling
bestaande marmeren vloer zonder behandeling
marmer herstellen
Marmer repareren
marmer schuren
marmer polijsten
marmer gepolijst af
marmeren vloer polijsten
herstellen van marmeren lambrisering
marmer repareren
marmer in de was zetten
bestaande marmeren vloer zonder behandelingmarmer herstellenMarmer reparerenmarmer schurenmarmer polijstenmarmer gepolijst afmarmeren vloer polijstenherstellen van marmeren lambriseringmarmer reparerenmarmer in de was zetten

Marmer behandelen Arthur van den Dorpe Gent

Klant

Arthur vandenDorpe, Ghent – België

35 vierkante meter marmer herstel, tegels en lambrisering
200 vierkante meter schuren, polijsten en impregneren

Materialen

Marmer Rouge Royale – herkomst België
Marmer Noir de Mazy – herkomst België
Marmer Bianco Carrara – herkomst Italië

Het ambachtelijk restaureren van verschillende soorten marmer in een monumentaal pand. 

De vraag

Vanuit België zijn wij benaderd door de aannemer Arthur vandenDorpe om het gehele proces tijdens het renoveren van de marmeren vloeren en lambriseringen te begeleiden. Hierbij was het een pré dat alle natuursteen hersteld zou worden volgens het ambachtelijke principe. Het herstellen en vervangen van gebroken marmeren tegels, het egaliseren van verzakte vloerdelen en het traditioneel schuren en polijsten volgens Italiaans ambachtswerk.

De oplossing

De oplossingen die we hebben aangedragen in dit restauratie project is er een geworden met een verbluffend resultaat.

De beschadigde marmeren tegels zijn deels gerepareerd door deze aan elkaar te verlijmen met een 2 componenten steenlijm aangemaakt op kleur. Marmeren tegels die niet meer te repareren zijn, zijn vervangen voor nieuwe marmeren tegels. Bij het sorteren van de marmeren tegels is zoveel als mogelijk gebruik gemaakt van oude marmer soorten zoals Rouge Royale, Noir de Mazy en Bianco Carrara. De meeste beschadigde tegels lagen ongelijk, deze zijn in een speciaal mortelbed in combinatie met schelpen terug geplaatst.

Na het repareren van de marmeren tegels en de lambriseringen zijn we overgegaan naar het weer terugbrengen van de glans op het marmer. Door de jaren heen is het marmer veel te dof geworden. De vraag vanuit de aannemer was om het marmer traditioneel op de Italiaanse manier terug te schuren en te polijsten, door vertragingen in andere bouwprocessen was het een must om dit zo snel mogelijk te doen. Zo hebben we Italiaans vakmanschap met Nederlandse logistiek naar een hoge niveau weten te tillen. Dit tot grote tevredenheid van opdrachtgever.

Back To Top
×