Skip to content
betonnen tribune 't melkhuisje stroef maken
betonnen tribune 't melkhuisje stroef maken
beton opruwen tegen uitglijden
beton opruwen tegen uitglijden
opruwen beton
Boucharderen beton, ruw maken
Boucharderen beton, antislip maken
beton stroef maken door boucharderen
opgeruwd beton boucharderen
boucharderen beton
boucharderen beton
Beton boucharderen
betonnen tribune 't melkhuisje stroef makenbeton opruwen tegen uitglijdenbeton opruwen tegen uitglijdenopruwen betonBoucharderen beton, ruw makenBoucharderen beton, antislip makenbeton stroef maken door boucharderenopgeruwd beton boucharderenboucharderen betonboucharderen betonBeton boucharderen

Opruwen beton tribunes H.L.T.C. ’t Melkhuisje te Hilversum

Klant

H.L.T.C. ’t Melkhuisje, Hilversum

  • 420 vierkante meter betonnen randen/ tribunes

Materialen

Prefab beton platen, geplaatst zodat het dienst doet als tribune.

Het opruwen van beton door boucharderen

De vraag

Het bestuur van H.L.T.C ’t Melkhuisje in Hilversum benaderde ons met de vraagstelling omtrent het ruw maken van de betonnen tribune. Bij regenachtig weer veranderde de betonnen vloerdelen in een spiegelgladde ondergrond. Bijkomend probleem waren de aangebrachte lagen met  een donkere beton coating, door slijtage op verschillende plaatsen was dit een doorn in het oog.

De oplossing

De oplossing die we hebben aangedragen was er een met een dubbel resultaat. Veiligheid en esthetiek in één, namelijk het boucharderen van beton.

De gladde, gecoate toplaag van het beton wordt met speciale bouchardeer hamers stuk geslagen en verwijdert. Door het stukslaan van de toplaag komt er een zeer open ruwe toplaag terug, door het zogeheten opruwen van het beton krijgen we een zeer veilige antislip laag.

Door het beton op te ruwen komt er een nieuwe toplaag te voorschijn . Hierdoor komt het riviergrind terug in de uitstraling. Dit geeft een rustig en tegelijkertijd een stoer karakter aan de betonnen tribunes.

Back To Top
×